Париж - 20

• 35 986
  • 642
  •   1
Отговори
# 435
  • пак на Рив Гош
Пунктирът е горе-долу Околовръстното на Париж. И е краят на Париж, и не е. Joy
За новите билети (от началото на тази година), които се зареждат в приложението, или пластиката Navigo Easy, няма ограничения в разстоянието, а само във времето. Билетите може да се ползват в целия регион в продължение на 2 часа. Има билети за метро/РЕР или за автобус/трамвай. С билета за метро/РЕР ще може да отидете например, до Дисни или Версай.
Ако купите дневна карта със зони 1-5 (12 евро), също може да я ползвате из целия регион, ще можете да отидете до Дисни и Версай, но не и до летищата.

# 436
350м са около 5 минути пеша (гугъл мапс не дава ли направо в минути?), бих търсила по-кратко разстояние до спирка на метрото. Не че 5 мин са толкова много, по-скоро зависи по какви улици се върви, особено вечер късно. Като цяло локацията ми се струва съвсем прилична като отправна точка за централен Париж.
Иначе, всеки си знае бюджета и минималните изисквания за битови условия на мястото за настаняване и спрямо тях си намира оптимален вариант. Освен разстоянията, разбира се.

# 437
  • ВАРНА
Пунктирът най-вероятно е периферикът, който отделя Париж от предградията. Добре е да се провери локацията в Иври да не зона 3 и от там цената на билетите за транспорта да е различна

# 438
Пунктирът най-вероятно е периферикът, който отделя Париж от предградията. Добре е да се провери локацията в Иври да не зона 3 и от там цената на билетите за транспорта да е различна
Аз си мисля да взема седмични карти 1-5 зона макар незнам дали ми е нужна, но като сметна на ден с билет от 4.50€ в посока(така ми го дава с тия квартири) и все ще се качим още някъде по-добре да ми е спокойно.
Харесах си сега пак по околовръстното, но на север с по-близка спирка. Благодаря ви за коментарите и всичко, пак ще пиша при питанки 🫣😬

# 439
Здравейте, попаднах на това описание за транспорт и цени на билети и карти, което ми се струва доста полезно  Актуална ли е информацията ?

https://www.cestee.bg/destinacija/franciya/pariz/pridvizvane

Единичен билет за метро е 2.5 евро? Т.е. Ако не предвиждаш повече от 4 пътувания на ден , това е най-изгодният вариант?

# 440
Много полезна информация.
Ние пристигаме в Париж във сряда в 21:30 ако сме по разписание на летище Орли. Можем ли от летището да си вземем седмична карта за 1-5 зона,която да ни важи до неделя или да вземем еднократен билет до някоя гара от където можем да си вземем такава карта още същия ден ?

# 441
  • Карлово
Не можете, късно е, гише за карти не работи. Можете  да си свалите приложение на телефоните. В последните 2-3 страници е писано. Прегледайте ги. Билетите за линия на метрото  М14 са 13Е. Иначе потвърдена информация на стр27 от тази тема, в седмичната карта за 5-те зони, включват и пътуването до Орли.

# 442
  • София
Проверете и опциите за такси. Ние сме четирима и таксито излезе 38 евро. Нямаше смисъл да даваме 4 по 13.
В апартамент на познати сме, но ако бях само за няколко дни щях да търся определено по-централно настаняване. Линия 3 е затворена от 20 ти район към центъра. Линия 9 е претъпкана всеки един път, в който сме се качили, а голяма част от мотрисите са без климатик. Най- спокойно пътуваме с линия 1. Сега чакахме доста време трамвай, защото пропусна този по разписание. Според мен няма смисъл да се губи време и нерви, ако имаш само няколко дни на разположение.

# 443
Mila_33 такситата с фиксирана цена ли си според района до който да те заведат?

# 444
  • София
Mila_33 такситата с фиксирана цена ли си според района до който да те заведат?
Аз използвам Freenow и там е според разстоянието. Цената я дава преди да поръчаш и плащам точно толкова.

# 445
  • София
Летим към България от Орли. Как е като летище? Има ли нужда много по-рано са сме там? Има ли много магазини след секюрити проверката?

# 446
  • пак на Рив Гош
Не е зле като летище, сравнително добре организирано, доста по-малко от ШдГ.
Гледайте да сте там поне 2ч преди полета, защото съм минавала през проверките и за 20 минути (в 5ч45 сутринта в работен ден през август) и за над час в 13ч в първия ден на дълъг уикенд.
Няма много магазини, има основно неща за ядене. Не очаквайте нещо кой знае какво (поне на терминали 2 и 3).

# 447
А на летището в Бове дали има магазини?

# 448
За моя изненада, на излитане от Орли (по спомени от Т3) e-gates бяха само 18+, а бях дъщеря ми (15г) и съответно трябваше да чакаме, при това доста, за да минем през гише.

# 449
За моя изненада, на излитане от Орли (по спомени от Т3) e-gates бяха само 18+, а бях дъщеря ми (15г) и съответно трябваше да чакаме, при това доста, за да минем през гише.

Аз не мога да разбера каква е възрастта за e-gates. Май според настроението на служителя. На друго летище, не парижкото, един път синът ми на 10 години тогава, мина без проблем по настояване на служителя, две седмици по-късно на същото летище, ама в обратна посока трябваше да чакаме 200 души. Същото е и с кучето - веднъж може, веднъж не може.

Общи условия

Активация на акаунт