Париж - 20

• 32 014
  • 582
  •   2
Отговори
# 555
  • София
https://www.sortiraparis.com/actualites/a-paris/articles/332344- … -en-ile-de-france

Тук има информация за 10 септември. В горния ляв ъгъл може да се смени езика на статията.
Общо взето не са много ясни размерите на блокадите. Правителството ще падне при всички положения на 08/09, но блокадите ще се случат.

Ох, полетът ни е на 9ти вечерта до Орли и направо душата ми се свива 🫣 дано всичко е наред и се движим по график. В града ще ходим пеша и това е (стига да няма демонстрации и да е тегаво).

# 556
  • Карлово
Не се безпокой. И ние летим на 9.09. Вече ще сме се настанили, когато започнат блокадите. Просто ще съобразим програмата на 10.09 с пешеходно достигане на целите. Дано са реалистични.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 07:05 от ДамаТрефа

# 557
  • София
Не се безпокой. И ние летим на 9.09. Вече ще сме се настанили, когато започнат блокадите. Просто ще съобразим програмата на 10.09 с пешеходно достигане на целите. Дано са реалистични.
имам питане за картите НАВИГО. Как се добавят към създадени на родител на деца до 15 години или как се попълват на отделен телефон. Имам затруднение с приложението.
С коя компания летите? И аз на това се надявам, да сме там и вече да решаваме в движение какво правим този ден.
И аз се чудех за картите, но реално имаме само два дни за Париж и ако единия има стачка, даже не знам ще ни трябва ли карта или да караме с отделни билети.

# 558
Здравейте! Предстои ми пътуване до Париж този уикенд и идвам с вероятно дежурен върпос относно посещение на Лувъра. Та, ако отидем сутринта в 9:00 в ден, за който няма билети на сайта на музея, ще ни допуснат ли изобщо? Попадна ми, че сутрин потокът от туристи е чувствително по-малък, затова и съм се насочила да го посетим сутринта Bowtie

# 559
Благодаря на всички, които се включиха, и на всички, които пишете в темата! Запазих билети и апартамент, но имам въпрос за Музей Орсе. Четох по-назад, че сте писали да се вземат най-ранни часове и да се започне отгоре надолу. В опциите за билетите в момента има изложба на Сарджънт, за която препоръчват да се запази времеви слот. Малко се обърках, ако се вземе билет за Сарджънт влиза ли и общия билет за целия музей в цената? И двете са по 16 евро. За обикновения билет сутрешните ми ги дава заети, а за Сарджънт има и за първите слотове.

# 560
  • Майничка
Да, пише че резервацията за Сарджънт включва и общата експозиция.

# 561
  • Карлово
С коя компания летите? И аз на това се надявам, да сме там и вече да решаваме в движение какво правим този ден.
И аз се чудех за картите, но реално имаме само два дни за Париж и ако единия има стачка, даже не знам ще ни трябва ли карта или да караме с отделни билети.
С easyjet. Наистина не ви трябва седмична карта.

Ако се отиде  Лувър в 9 часа без билет ще си има едно доста дълго чакане за билет.
Ние с резервиран билет от 9 часа, ноември месец, чакахме около 20 минути, за да влезем.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 09:20 от ДамаТрефа

# 562
  • София
Понеже съм малко невежа, може ли да ми кажете, като падна правителството - за/ срещу какво ще стачкуват?
Защото повечето хора не са съгласни с потенциалния нов премиер ли и мерките, които евентуално ще се предприемат?

# 563
Франция е (полу)президентска държава и премиера/правителството не са от значение...

# 564
Понеже съм малко невежа, може ли да ми кажете, като падна правителството - за/ срещу какво ще стачкуват?
Защото повечето хора не са съгласни с потенциалния нов премиер ли и мерките, които евентуално ще се предприемат?

Ей така, да се знае. Да си имат едно наум.

# 565

Защото франсетата са застинали през 50-те години на миналия век и по никакъв начин не желаят да проумеят, че социалният им модел изобщо не съответства на действителността и вече няма кой да го финансира.

# 566
Чудя се нещо, отстъпка за дете на 9г има ли в картите за пътуване в ГТ или билетите? Или само в музеите?

# 567
  • пак на Рив Гош
Децата до 10 навършени години би трябвало да имат 50% намаление на билетите за метро/РЕР и автобус/трамвай, както и на билетите до летището и картите Paris Visite.

# 568
Момичета, какво става? Всичко наред ли е с полетите?

# 569
  • ВАРНА
Момичета, какво става? Всичко наред ли е с полетите?
Летяхме днес от CDG T1 с бг еър и в 15ч30 кацнахме по разписание във Варна. Самолетът за София обаче излетя със закъснение, но не е свързано с работата на летището.
На 18.09 се очаква сериозна стачка. Трябва да се следи за актуална информация.

Общи условия

Активация на акаунт