Януарски бебета 2024г /тема 3

• 6 709
  • 178
  •   1
Отговори
# 120
Ще кандидатствам, но дали ще го приемат не знам. И аз съм в София. През юли очаквам третото си дете и тогава шансовете му ще се увеличат, но сега не тая особено голяма надежда.

# 121
Боби как се справяш с толкова малко дете и бременност.И аз много искам още едно дете и искам да са с малка разлика,но направо не мога да си представя как бих се справила с моето палаво момиче и голям корем

# 122
Боби как се справяш с толкова малко дете и бременност.И аз много искам още едно дете и искам да са с малка разлика,но направо не мога да си представя как бих се справила с моето палаво момиче и голям корем

Всъщност са 2 малки деца - на 3г и половина батко, януарчето и коремът 😅
Какво да ти кажа, не бах го планирала, но се справям. Просто си поставям реалистични цели за това, което да свърша през деня. И въобще нямам време да мисля много за бременността - правя рутинните прегледи и не мисля за глупости, та от тази гледна точка минава по-леко от предните.
Бонусът за мен е, че януарчето си спи по цяла нощ, не е трудно дете. С батко му беше кошмар до втората година.

# 123
Супер поне са с малка разлика...моето момиче от неспящите и денем и вечер...лош сън вечер води до лош сън денем и обратното...бях се свързала с консултант по съня...накрая каза,че е заради кърменето...да но аз вече доста време кърмя само преди сън и като се буди не давам...според мен е от зъбите...ама тя от новородено има лош сън..така,че незнам...отделно тя не пълзеше и докато не проходи беше буквално постоянно в ръцете ми...и се приспиване само на ръце...и затова не си представям как бих се справила с голям корем

# 124
Супер поне са с малка разлика...моето момиче от неспящите и денем и вечер...лош сън вечер води до лош сън денем и обратното...бях се свързала с консултант по съня...накрая каза,че е заради кърменето...да но аз вече доста време кърмя само преди сън и като се буди не давам...според мен е от зъбите...ама тя от новородено има лош сън..така,че незнам...отделно тя не пълзеше и докато не проходи беше буквално постоянно в ръцете ми...и се приспиване само на ръце...и затова не си представям как бих се справила с голям корем
Все едно ми описваш баткото, само дето беше на ам , а не на кърма. Така и не запълзя, директно проходи по някое време. Не спеше хубаво ни денем, ни нощем. Нощем обикалях с количката из квартала като луда, за да спи това дете.
Това продължи до втората година някъде (малко преди да родя януарчето). Като махнахме нощните хранения и след това се успокоиха нещата и започна да спи. Казвам ти го, за да знаеш, че има надежда около втората годинка😁 А за ново бебе - подходящ момент не чакай, няма да има такъв. Все ще има още нещо друго.

# 125
Ох съгласна съм и около втората годинка да започне да спи...ама да започне...днес първа дрямка 15 минути...втора 40...все още е на 2 дремки заради лошия сън вечер ,а и става към 7 и в 10 вече само реве...как да се мъча да я държа будна...при нас и в количка не заспива...аз обикалям стаите като луда друсайки я на ръце...и аз си мисля,че ако чакам за второ подходящ момент...трябва да е когато първото се омъжи 😂А и не съм първа младост вече съм на 35 😊😆

# 126
Наде, държиш ли я на бял шум, докато спи?
Друг вариант ти е да я доприспиваш .. това за дневните дремки. Щом е намалила толкова 1та дрямка, сигурно се мъчи да преминава към 1.

# 127
Да бял шум при нея изобщо не действа...ами така правя понякога спи малко и като се събуди си доспива гушната в мен..

# 128
  • София
Здравейте, геройчета ❤
Чак сега смогнах да изчета всичко. Бях изостанала много, а ми е много приятно да ви чета и да се включвам.
За триколка аз съм с две ръце, много е лесно придвижването, особено, ако е лекичка. Ние избрахме Doona и сме доволни. Лека е, лесно се сгъва и почти не заема място, а хубавото е, че по-натам става и на колело. Получихме и подарък кола с управление от родител, но честно казано, освен пред блока или по някоя алея в парка не виждам къде би се използвала, нито пък е удобна да се пренася на път.
Откъм режим на съня и ние сме все още на две дремки, но вече по-кратки и скоро сигурно ще минем на една. А откъм храна имаме закуска, обяд, следобедно или вечеря. Покрай късното ставаме сутрин (8-9ч) и двете дремки през деня малката изобщо не огладнява за междинки, то просто няма време. Вечеря има понякога към 19ч най-късно, защото пък ако не и оставя достатъчно време до лягането и млякото  явно и става тежко и повръща, а тя ляга най-късно в 21ч, така че не я натискам. На лягане си пие по 180мл и през нощта, ако се събуди и правя по-малка доза, колкото да я успи.
Иначе боледувахме много от рождения ден до сега. Цяла година здраво дете и изведнъж като се почна - януари бактериална, февруари грип, март вирус… от толкова болести не можем да си сложим ваксините, а така ми се иска да идват и да се свършва. Сега ми се иска поне месец да мине от последното боледуване, за да се закрепи преди да я заведа за морбилито, та дано да удържим фронта, но вече направо ме е страх да тръгна, защото супер внезапно се разболява и директно вдига температура. Последните два пъти точно преди да сложим ваксината и добре че не я бяхме поставили…
Иначе още не ходи… вече е на година и два месеца и не се пуска и това е. Може би и липсва смелост, не знам. Като сме навън иска да излиза от количката и да си я бута. Издържа супер дълго разстояние, както и с проходилката я изкарвам, бута, чак тича, но не се пуска.
Относно второ детенце, много болна тема ми е. Искам и не искам… всеки ден съм на различно мнение и съм много объркана. Винаги съм искала две деца, обаче вече като родител осъзнах от колко внимание се нуждае едно детенце и не знам дали съм способна да издържа психически, с оглед на това, че сме абсолютно сами. Малката ми е много инатлива, има много трудни моменти с нея и просто в такива дни си казвам ,, Неее, абсурд, до тук бях…” И цялата тази мисъл много ме тормози, но след като се успокоят нещата се замислям, че много бих искала да я даря с другарче, та много се лутам дали и кога

# 129
Как занимавате децата сега в това дъждовно време? При нас вали вече седмица без да спира... Илизаме в моментите в който спре и ако завали прибирането е ужас... пищене, ритане и хапане 😅

# 130
Общо взето играем сутрин заедно, после я оставям сама да играе, пускам радио или песни от телефона (не й давам да гледа екрани), баща й се прибира и после той я занимава. 😃 и в Пловдив вали цяла седмица и докрая май ще е така.
По темата с второ дете....и аз искам две, но като си видя първото, колко е диво веднага се отказвам. 😃 след 3-4 години ще помисля отново. 😃😜

# 131
и моето момиче не е от най лесните...навън като я сваля от количката и като хухне...няма спиране...викам но не ...бяга напред и винаги в обратна посока...но в къщи коренна разлика постоянно виси на крачола ми и хленчи...само да мръдна...тя не пълзеше и до 1 годинка докато не проходи изобщо неможех да я пусна да седи на земята и да играе...искаше само в ръцете ми...ревеше във всеки друг...дори и в баща си...приспиване само на ръце...понякога през деня иска да спи гушната в мен пусна ли я плаче...вечер се будеше до скоро на всеки 40 минути...страшно ината и палава е...да не говоря за кризите които преживях първите месеци с кърменето и тегленето на бебето преди ядене ...след ядене...но да са ни живи и здрави...това е най важното
Иначе тя сега се буди задължително към 4 и пие 210 мл АМ...сутрин става към 7  и 30...в 8:30 някъде  закусва...рядко има преди обед друго хранене...най много някоя бисквитка,пръчица...обядва към 13 часа...после в 16 и давам десерта от кухнята...към 18:30-19 вечеря и преди сън я кърмя...през деня си покапва по някоя бисквитка или банан...ние сложихме онзи ден морбили на почти 16 месеца ...не, че е боледувала просто на всеки зъб ми прави задна хрема и прикашля ,а и аз исках малко д отмине грипния сезон и тогава да я сложим...
Казват,че ако първото е диваче второ
то ще е кротко та така си давам кураж 😆
Аз съм на 35 и нямам много време да се мотам,та иска ми се вече да бебеправим,но и се притеснявам

# 132
Мамии, какво правите в жегите? Много ни замлъкна темата?
Давате ли още АМ на бебоците? Нашия господин още си яде, някъде на около 2ч, а не е като да не яде през деня и се замислих дали мога да дам Нан 4 /той е за след 2г/ вече вместо 3. Скоро ще направи 1.7м.

# 133
Мамии, какво правите в жегите? Много ни замлъкна темата?
Давате ли още АМ на бебоците? Нашия господин още си яде, някъде на около 2ч, а не е като да не яде през деня и се замислих дали мога да дам Нан 4 /той е за след 2г/ вече вместо 3. Скоро ще направи 1.7м.

Аз лично откачам. Бебе номер 3 е напът, батко номер 1 е на 3г и половина и тества граници. Батко н.2 (януарчето) иска все да е навън, още не говори и всичко се постига с мрънкане и викане. Общо взето е лудница.
За млякото според мен можеш да смениш. Те нямат някаква твърде драматична разлика в състава. Моят, за щастие, се отби сам още на 8 месеца. С батко му беше чудо до 2г и 3 м, та този път бях супер щастлива, че сам реши да спре.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 20:15 от Bobby_g

# 134
Мале Боби, има ли кой да ти помага .. лудницата е пълна .. аз с 1 на моменти е нетърпимо .. 🙄😅
И нашия още не говори .. мама, тата, баба ясно ги казва, даже като французин ги казва мамаааа, татааа и дядо се опитва ..

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 21:46 от krystall

Общи условия

Активация на акаунт