Януарски бебета 2024г /тема 3

• 6 707
  • 178
  •   1
Отговори
# 135
Мале Борис, има ли кой да ти помага .. лудницата е пълна .. аз с 1 на моменти е нетърпимо .. 🙄😅
И нашия още не говори .. мама, тата, баба ясно ги казва, даже като французин ги казва мамаааа, татааа и дядо се опитва ..

Ами... силно казано имам. Сега за 2 месеца си дойдоха майка ми и сестра ми от Австрия, та поне за престоя в болницата съм относително спокойна, че имам близки, които да поемат нещата. Сестра ми обаче също е с малко дете (една фурия на 2г и половина) и купонът вкъщи се засили.
Иначе таткото е много отдаден родител, след работа бърза да дойде да изведе поне малкия и така да мога да отдъхна или да оправя нещо из нас. Денем обаче е на работа и няма как.
Излишно е да казвам, че не беше планирано баш така, но нито сме първите, нито последните с деца с малка разлика. Ще оцелеем и някой ден може и да поспим 😅

# 136
Оф да, това оправяне из къщи и на мен ми е голяма мъка откакто щъка .. започна да отваря вратите, да включва пералнята .. просто ...
С малка разлика е трудно, да .. аз с брат ми имам 1г и направо не знам майка ми как е издържала, но тя е по-спокойна, коренно различна от мен .. 🤣, а ти с трето на път .. купона е на макс.

# 137
Оф да, това оправяне из къщи и на мен ми е голяма мъка откакто щъка .. започна да отваря вратите, да включва пералнята .. просто ...
С малка разлика е трудно, да .. аз с брат ми имам 1г и направо не знам майка ми как е издържала, но тя е по-спокойна, коренно различна от мен .. 🤣, а ти с трето на път .. купона е на макс.

Да е благословен тоя, дето е измислил виното 🤣

# 138
мале елате да видите моята фурия...момичета това дете буквално не си сяда да дупето за 1 секунда...голяма енергия и на всичкото отгоре зарежда батериите за час и половина на обед...и като стане в 15-15:30 заспива чак в 23 и то едва ли не се налага да прилагам задушаващо тръшване многократно 😂Ако не я натискам да ляга имам чувството,че даже няма да и дойде на акъла да легне...
Ние приказваме много...вече казва по 2 или 3 думи свързани в изречение..примерно мамо цунк тук,тати отива боти,баба е с дядо,още бисквитка,мамо гуш...ей такива...а на бебешки как бърбори...там като почне по 1 час...пее няколко песнички,като започва примерно тик так..тики така и тук си смотолява нейните,но спазва мелодията...
На вън изобщо не ме слуша...бяга с 300 км и винаги в обратна посока...вчера си миеше очите в един гьол...общо взето купон...така искам 2до и то да са с малка разлика,ама не съм се престрашила още...
Боби при теб купона е по 2,а скоро и по 3
Кристалче аз започнах да давам прясно мляко вечер преди съм и към 4 сутринта...и така първо спря да се буди в 4...а от месец не търси и преди сън...иначе след като спрях да я кърмя изпихме няколко кутий АМ и се събуждаше 2 пъти през ноща задължително...

# 139
Здравейте и от мен Simple Smile С Преси сме добре, аз даже се върнах на работа от май, тя е приета в Софийска детска ясла от септември. Вашите дечица колко тежат? Преси на 1г и 6м е 13600гр 86см. Кога мислите да махате залъгалките? Аз вероятно след морето, мисля че й е време. А някоя да има успехи с махането на памперса, аз май няма и да пробвам скоро, не я виждам да  е готова, а от седмица две хептем нищо не иска да прави на гърнето. Иначе неще баш да говори- казва айде, ало, мама, баба, бау и мяу и май до тук, с двигателното развитие и тя е голяма фурия- скача, тича, качва се и слиза по стълби изобщо съм изумена как е толкова безстрашна. За съня сме желязни- от 21:30 до 8:30 и обедна дрямка от 12:30/13 до 15, че и аз спя с нея след като съм била нощна смяна

# 140
Наде, мен ме съветваха и за кисело мляко за отказване от нощно ядене, но не съм пробвала. Прясното подсладено ли го даваш и купуваш ли или е домашно?
Тези дни започна да се катери по дивана, навън на опасни за него места, вчера и онзи ден падна на лицето си и добре, че не на асфалта ..
Относно памперса нашия от около месец потупва корема, като му се ходи и даже няколко пъти навън е ходил по голяма нужда в преносимото гърне .. имахме и случаи, когато ме лъже, но няма как ..
Но за махането и аз си мисля, че не е готов ..
Скоро не съм го мерила, последно преди 2 м беше 11.700, този месец ще слагаме последната ваксина и ще го видим ..

# 141
На 1 г и 7 месеца ние сме 11 кг около 83 см...ние залъгалка така и не поехме...от едно нещо поне съм пас...за гърнето до преди 2 месеца си казваше ако и си сядаше...изведнъж спря индаже се крие за да не я питам какво прави...за мен за да пробвам да махна памперс трябва да имаме сухи пелени т.е. детето задържа пишкане,а ние нямаме сух памперс все още...май и ние скоро няма да го махнем
Кристалче моето момиче не е фен на айрана...но прясно мляко как пие...може и половин литър да изпие 😂...не прясното не го подслаждам...варено домашно прясно мляко давах...и сега давам от време на време...например ,ако откаже да вечеря

# 142
Аз за памперса хич и няма да опитвам сега. За бибероната също, защото помня баткото какъв регрес ми удари, като се роди януарчето и очаквам същото и сега. Мисля да не си тровя нервите излишно, че и без друго съм в лудницата вече

# 143
Ами да май повечето правят така и без ново бебе...и ние си казвахме и ходехме на гърне и изведнъж реши,че нищо няма да казва и се крие и си прави каквото иска...та ще чакам сама да пожелае...виждам мами около мен са се заинатили,че ще махат памперс,но децата не са готови още и само хабят нерви...

# 144
Това са от амбициозните майки, Наде 😅
Някои бързат, заради лятото, че е по-лесно, но когато детето не е готово, колкото и да искаш ..

# 145
Точно така е Кристалче.Аз се водя по малката...и зимата да махаме памперс какво от това...тя като е готова бързо ще се случат нещата...

# 146
Аз много искам да махна бибата защото всички риднини и познати /непознати постоянно ми правят забележка когато го видят през деня с нея... Но в момента избиват 3ти и 4ти кучешки и това му е много голямо успокоение...

# 147
Аз много искам да махна бибата защото всички риднини и познати /непознати постоянно ми правят забележка когато го видят през деня с нея... Но в момента избиват 3ти и 4ти кучешки и това му е много голямо успокоение...

Води се се по детето, те познатите все ще имат за какво да мърморят

# 148
Ма да дойдат те да ти гледат детето и да го успокояват яяяяя 😅 аз й я давам само за сън стига да не я види и да не се сети де, може просто да я ограничиш до леглото, не че Преси не ме хапе понякога когато я сърбят зъбите през деня 🤨

# 149
о това хапане е голям проблем при нас...имаше период цялата бях синя...има ли още януарчета,като нас без зъби 😂Ние сме с 4 горни предни,2 долни предни и 4 кътника...2 долни предни и 4 кучешки липсват...

Общи условия

Активация на акаунт