Януарски бебета 2024г /тема 3

• 6 679
  • 178
  •   1
Отговори
# 150
Моето момче има 2 кучешки (горните) 4те горни и долни и 4 кътника... До няколко дни най вероятно ще избия и долните кучешки... Има ли мама която още кърми...? Аз планирам да го отбия преди 2 годишна възраст...

# 151
Аз отбих на 1г и 4 месеца...като започнах плавно отбиване някъде към годинката,защото направо не ми оставаха сили...вечер през 30 минути искаше гърда и то да се чеше...получиха се добре нещата...нямаше драми за повече от седмица или две...а кърмата ми спря без да се налага да изцеждам...но незнам нормално да ли е  след 4 месеца в които вече не кърмя все още ако стисна излизат капки

# 152
Аз отбих на 1г и 4 месеца...като започнах плавно отбиване някъде към годинката,защото направо не ми оставаха сили...вечер през 30 минути искаше гърда и то да се чеше...получиха се добре нещата...нямаше драми за повече от седмица или две...а кърмата ми спря без да се налага да изцеждам...но незнам нормално да ли е  след 4 месеца в които вече не кърмя все още ако стисна излизат капки
Мисля пе някъде бах чела че е нормално.... Ти ходи ли на мамолог след като отби? Четох че е хубаво да се отиде.... Ако си ходила как протече прегледа ако може да споделиш... Моето момче сиса само за заспиване и понякога 1 път нощно време... Заради това и не бързам да го отбия

# 153
казаха ми преглед 6 месеца след, като съм спряла напълно с кърменето...самия преглед е с ехограф...едно момиче ми каза,че 2 години е имала такива капки при стискане...ше ходя след 2 месеца,когато стнат 6 месеца..
Иначе и ти ще отбиеш лесно щом сте с толкова малко кърмения...съвет махни първо това понякога,ако се събуди и когато спре да се буди да си търси махни и преди сън...
Ние вече имаме и 1 кучешки който проби...явно не се спазва никкув ред при моето момиче и предните зъбки,ще са последни 😊
Някой пуснал ли е вече на ясла...аз мисля догодина ,когато сме почти на 3 годинки

# 154
казаха ми преглед 6 месеца след, като съм спряла напълно с кърменето...самия преглед е с ехограф...едно момиче ми каза,че 2 години е имала такива капки при стискане...ше ходя след 2 месеца,когато стнат 6 месеца..
Иначе и ти ще отбиеш лесно щом сте с толкова малко кърмения...съвет махни първо това понякога,ако се събуди и когато спре да се буди да си търси махни и преди сън...
Ние вече имаме и 1 кучешки който проби...явно не се спазва никкув ред при моето момиче и предните зъбки,ще са последни 😊
Някой пуснал ли е вече на ясла...аз мисля догодина ,когато сме почти на 3 годинки

На моя тиранозавър избиха вече всички видове зъби, даже ми се видяха повече, отколкото нормален човек има 🤣
На ясла е приет, но ще го отложа колкото мога, за да сложа поне първите ваксини на бебето. То е ясно, че всичките батковци вкъщи все ще влачат по нещо, но поне малко да поогранича сополите в началото.
На мамолог ходих и двата пъти преди на около 6-я месец. Такива капки и аз имах при стискане, мамологът каза, че си е съвсем нормално.

# 155
Здравейте и от мен! Аз спях кърменето на 1г и 1 месец, но моето момче беше изцяло на изцедена кърма(въпреки няколкото консултации, кърменето от гърда не се получи) и не беше драма за него. Другата седмица ще ходя на ехограф. Биберона махнах преди седмица, като последните 2-3 седмици го бях оставила само за сън. На ясла ще го пускам към края на септември, но с махането на памперса и сядането на гърне сме наникъде. Също така, не може още да се храни сам, въпреки че се опитваме по малко да се приучаваме. Надявам се, че няма да ми го оставят гладен и с несменен памперс в яслата:)

# 156
Ние имахме една вечер и един следобед със сух памперс и до там .. но си яде нощем, така че не очаквам да се стиска. Дори ме учуди как е издържал цяла вечер .. но аз няма да го пускам на ясла сега, така че ще си покаже за памперса. Иначе като му се ака потупва корема, а на гърнето си стои ..

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 07:53 от krystall

# 157
Ох Боби веселба ще е при теб...момченце или момиченце ще е бебчето?
Цвете ние се храним много добре самостоятелно,но когато играем на дървената кухня и бъркаме в празни чиниййй...има ли храна не се получава...обръща лъжицата на обратно ,когато загребе и всичко изсипва отгоре си...да не казвам как хвърчи храна във всички посоки 🤣
Кристалче ние казваме "ако" на всичко обаче докато свалим гащите вече е свършила каквото е имало за свършване...но важното е  ,че вече осъзнава че прави пиша или ако и казва...но до там...грам не се стиска..и аз няма да пускам на ясла..мисля директно на градина догодина септември

# 158
Здравейте мами! Как сте? Има ли пуснати дечица на ясла? Как е обстановката при вас Blush моя само дивее,  щурее, не се спира грам. Дай му само коли и нищо друго не го интересува Grinning сега в това дъждовно време е навън само в локвите хахах. От към хранене манджа никаква не яде. Иска само кюфтета и месо. Плодове много си похапва. Мога да кажа че спането ни е почти под режим 22.30/08.00ч. И на обяд 13.00/15.00ч. Естествено с изменения от около 10/15мин понякога. С гърнето сме до никъде... с говоренето казва само "айди" "кой е" и "къде е" опитва се и на " дръж" ама нещо още не става Grinning иначе мама тати хич ги няма вече тея думи. Не съществуват. Та горе долу така е при нас. Поздрави Hug

# 159
Аз няма да го пускам на ясла, догодина направо на градина. Още яде мляко вечер ..
Повечето неща си ги яде - манджички, супи, закуски ..
Казва за голямата нужда и го слагам на гърнето, понякога тупа коремчето и за ришкане, но все още много рядко и сме с памперса ..
Говорът е мама, тата, баба дядо се опитва да каже, но не отваря устата, само го издава като звук. Друго което казва е не, няма, айде айде. Имитира куче, коте, кон, магаре, риба, мечка, маймуната, заека как скача, самолета, кокошките и птичките как летят ..
Моя позната е с момиченце, което доста дърдори и понякога се замислям дали не трябва да говори повече, но пък после се успокоявам, че всяко дете е различно.

# 160
И аз няма да пускам на ясла,а направо на градина догодина...с гърнето сме до никъде това е враг номер 1...не искам и това...Софи казваше всички животни как правят още на 1 г...а вече казва изречения от по 3-4 думи свързано...казва например баба дойде с колата,бичам мама/тати толкова много много,айде отиваме в парка,Софи папка ам ам,дай ми вода,сиренце,банан,филийка,ябълка всичко,което иска,може ли казва,вънка има дъжд,може ли сладоледче(често и взимах фунийка лятото)баба отиде купи Софи бисвитки 😆 айде софи да кара колелото,дай ми ,абе каквото и трябва си го иска...мисля,че говори доста разбираемо...щом я разбират и странични хора ..е не всичко и се разбира...понякога ,като се лигави нищо немога да и хвана...с нищо не си играе ...всичко се хвърля,тръшка,блъска...и се чува Софи счупи еди си кое...или махай го не искам...постоянно лъже ,че я боли някъде за да я целунеш там...не си сяда на дупето и за 5 минути...ще потроши къщата скоро...показва си коремчето,пъпа,очите,ухото,езичето,крачетата,ръчички,пръстчета,дупето като и кажеш да ги покаже и показва...брои ето така едно,две,три,пет,седем,десет 🤣 в локвите...ооо за там не ми се говори...дори и супер малка да е е мокра от горе до долу...цопа така хубаво ,че пръска чак косата си...даже веднъж се наведе и започна да бърка и да си маже по лицето и косата...отговора беше Софи си мие очите 😆...наистина е много палава и непослушна...вече имаме и 2 кучешки зъба,4 кътника,4 горни предни и долу са все още 2 предните...за ядене не е много ящна,но и не е да не яде...хапва почти всичко...за говоренето всяко дете е различно...от 6-7 деца всички набор 23 и то накрая на годината Софи е най приказливи...даже момченцата почти не говорят...моя племенник на 2 г казваше само Ъ и сочеше с пръст...на 2 и половина неможеше да му се затвори устата...съня не ми се коментира...все така се будим вечер и иска гушкане...явно много сме емоционални,защото всичко си го изживява вечер...а и зъбите много я тормозят...иначе Софи е папагалче...всичко повтаря...опитва се да пее зайченцето бяло,зеленчуци който не яде,мила моя мамо...като казва някоя дума и после смитолеви нещо,но мелодията я спазва...да не говорим,че онзи ден баща и се изпусна и напсува докато шофираше и сега от няколко дни повтаря все за майката ...така хубаво и разбираемо го казва изречението😅
Но кажа ли и кажи как се казваш отговора е Не...неможеш да я накараш..ако тя иска тогава...тук напоследък започна да не си дава нещата...още като отидем при друго деца и започва не ми пипай колелото,не ми пипай колата , не ми пипай топката...да не говорим,че и посяга и незнам как да и обясня,че не е правилно...не приема и това...
Мляко отдавна не пием

# 161
Моето момче казва да, не, дай, пак, тук, айде, бебе, биби, мама, тати, баба, деди, бегай, няма,  крак, ако, папа, плъх, котка, долу и още няколко... Издава звуците на доста животни... И аз нямада го пускам на ясла....той е захранен със абсолютно всичко освен мед.... Вие кога дадохте мед за първи път?

# 162
Меда го дадох с Голанил спрея за уста, в който има .. това беше около годината може би. Иначе така от буркан с някаква закуска не съм давала все още ..

# 163
Мед дадох по коледа...тоест около годинката с домашни меденки...и така няколко пъти и правих и от лятото започнах да давам не преработен мед...първо в чай,а вече и мажем филий,палачинки...яде с лъжицата от буркана...почти всеки ден яде мед,много го обича, а и на мен ми е по добре да подслаждам с мед от колкото със захар.

# 164
Моето момче тръгна на ясла. Ходи 2 дни и се разболя, та се лекувахме 2 седмици, стигнахме и до антибиотик:( От вчера е пак в яслата, дано се задържи по-дълго! Снощи спа неспокойно, цяла нощ повтаряше: "мама, мама".  Определно, яслата си е стрес..., но няма начин - нямаме желаеща баба да го гледа. Не говори, освен няколко думички - мама, баба, дядо, кака, айде, ам-ам, еха, не и звуците на някои животни. Яде почти всичко - нещо не иска от известно време десертите от кухнята. Мед му дадох след годинката. Иначе, и той е щурчо - тича, хвърля и разхвърля:)))

Общи условия

Активация на акаунт