Отговори
Здравейте, имам един въпрос, моля някой ако знае или е минал по този път,става въпрос за 7 месечното ми бебе което има вродена стеноза на белодробната артерия, нуждая се от помощ за добър специалист в София , клиника или болница на лекари на които можем да имаме пълно доверие. Някой ако може да ни насочи към такъв ще сме ви много благодарни. За връзка с мен ще оставя телефон за връзка. Благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 22:45 от AnMary

# 1
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Здравейте.
Проблемът звучи като съдов. Въпреки това бих Ви препоръчала детски кардиолог д-р Румен Маринов.
Може и да е професор, човекът вече. Към момента работи в Св. Екатерина в София. Преглежда и в болница Надежда в София, но по последни данни там прави само фетални ехокардиографии.

Моята дъщеря, която е оперирана, защото имаше вродена сърдечна малформация, като усложнение от това вродено състояние имаше пулмонална стеноза, но мисля, че беше на белодробните вени.
Връзката сърце-бял дроб има тази характерна особеност, че окисленана артериална кръв излиза от дробовете през белодробните вени - мисля, че бяха 4бр., а неокислената венозна кръв влиза в дробовете през белодробната артерия...
Вероятно не съм 100% точна в обяснението, но имаше тази специфика, че окислената кръв се движи по вени, а неокислената - по артерия...

И така де... Ако прецените, дайте малко повече информация.
Има ли някаква симптоматика детенцето? Как разбрахте за тази стеноза? Каква степен е?

При моята девойка беше много лека начална степен на пулмонална стеноза или на човешки език - стеснение. И не я бяха пипали хирурзите. Когато сърцето ѝ заработи нормално, процеса се върна и в момента няма проблеми моето момиченце.
 Blush

Общи условия

Активация на акаунт