Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 438

• 38 239
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Преди две години бях на ексурзия в Турция по красиви градове, исторически селища, природни забележителности и курорти на бреговете на Егейско море. Всичко ми хареса много, бях във възторг! Но най-голямо вълнение изпитах, когато отидохме до селото на Фатмагюл и Керим, когато минахме с колата по пътя между града и селото и покрай (може би) "онова" дърво....
Следващото ми ходене ще е (живот и здраве) за по-дълго в Истанбул и тогава непременно ще обиколя други незабравими места - тези от КПА  Laughing

И на мен много ми се обикаля из Турция с кола...само до Истанбул и Текирдаг съм била. Иска ми се един месец да имам и да обикалям, обикалям...аз от КПА се влюбих много в последната къща на Елиф на брега на морето в онова градче..дори я търсих къде е...много ми хареса (макар че самата героиня и поведението й тогава супер ме издразниха)...но мястото...

# 241
Преди две години бях на ексурзия в Турция по красиви градове, исторически селища, природни забележителности и курорти на бреговете на Егейско море. Всичко ми хареса много, бях във възторг! Но най-голямо вълнение изпитах, когато отидохме до селото на Фатмагюл и Керим, когато минахме с колата по пътя между града и селото и покрай (може би) "онова" дърво....
Следващото ми ходене ще е (живот и здраве) за по-дълго в Истанбул и тогава непременно ще обиколя други незабравими места - тези от КПА  Laughing

И на мен много ми се обикаля из Турция с кола...само до Истанбул и Текирдаг съм била. Иска ми се един месец да имам и да обикалям, обикалям...аз от КПА се влюбих много в последната къща на Елиф на брега на морето в онова градче..дори я търсих къде е...много ми хареса (макар че самата героиня и поведението й тогава супер ме издразниха)...но мястото...
Къщата в последната серия беше разкошна, да. Знаеш ли накъде пое Елиф с колата ? Не съм сигурна, но си мисля, че тя избяга и се скри може би някъде на изток от Истанбул, по-скоро по турското Черноморското крайбрежие... Или греша?

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 03:00 от Burkina

# 242
Гледах италианската версия на КВФ - филм от 2022  - Жена от бъдещето е българското заглавие

В Италия ,конкретно беше Сицилия, също имало традиция за насилствени бракове след изнасилване , през 1965 за пръв път момичето казва не ,води се дело,печели го и през 1981 година закона е променен. А Италия е католическа държава все пак 🤔

# 243
  • Пловдив

Добро утро в ден сряда - успешна да е.
Свикнахме да чакаме новини и си ги чакаме.

# 244
Малко извън темата

Скрит текст:
но се чудих на кой ми прилича изнасилвача от италианския филм - на Диян Донков, италианеца е Дарио Аита, и имената с една буква Wink

Като две капки вода Joy В тоя смисъл Енгин има ли си някой двойник Thinking, май не

# 245

Добър ден в ден сряда!
Освен, че е студено и снегът напомня за себе си /прехвърча при мен/ днес по традиция си е комисарски "КРА" ден.
Виждам, че сте отворили темата за последната къща на Елиф, където всъщност беше и сватбата им с Йомер.
Мястото където избяга Елиф от Истанбул е Бурса /всъщност снимките бяха  на две места/. Искаха явно да покажат две красоти/забележителности от този район на Турция.
На онлайн гледането подробно бях изнамерила и показала със снимки от Гугъл Мапс.
Сега отново ще ви покажа, но по общо.

Елиф пристига в Gölyazı - прилича на нашият Несебър /свързано с мост към градчето.
Йомер също идва в Gölyazı.  Дори сцената на пазарчето със зеленчуци е там.
Но продължението е в Mudanya. Съвсем друго място.
Обаче сцените в последната серия се редуват.

Gölyazı

Mudanya

# 246
  • Пловдив

Обеден поздрав в комисарския ден.

# 247

Добър ден в ден сряда!
Освен, че е студено и снегът напомня за себе си /прехвърча при мен/ днес по традиция си е комисарски "КРА" ден.
Виждам, че сте отворили темата за последната къща на Елиф, където всъщност беше и сватбата им с Йомер.
Мястото където избяга Елиф от Истанбул е Бурса /всъщност снимките бяха  на две места/. Искаха явно да покажат две красоти/забележителности от този район на Турция.
На онлайн гледането подробно бях изнамерила и показала със снимки от Гугъл Мапс.
Сега отново ще ви покажа, но по общо.

Елиф пристига в Gölyazı - прилича на нашият Несебър /свързано с мост към градчето.
Йомер също идва в Gölyazı.  Дори сцената на пазарчето със зеленчуци е там.
Но продължението е в Mudanya. Съвсем друго място.
Обаче сцените в последната серия се редуват.

Gölyazı

Mudanya

Оооо, много ти благодаря, Марта, за изчерпателната и точна информация. Аз само посоката съм познала, но никога не съм знаела подробности, а ти направо си енциклопедия по въпроса.
Много ми харесаха тези места, от красотата на пейзажите в последната серия на КПА пазя много мил спомен, въпреки че Елиф и сценаристите тогава прекалиха с тормоза над нашето момче Laughing Laughing Laughing

# 248

Малко снимки от финалната серия /зад кадър/. Интересно, че на снимките са били и Бурак Тамдоан и Бестемсу също. Обаче защо нямаше никой от "семейство Демир" - нито майка Елван, нито Мелике, както Демет и Мерт.

Скрит текст:

# 249
Леле, чудни са тези снимки, не ги бях виждала, благодаря!

Burkina, аз докато отговоря и Марта така подробно е обяснила:)
Аз също тогава търсих и намерих двете градчета, много са чаровни.
В къщата се влюбих, точно за такава на брега винаги съм си мечтала...
Чудно е човек да се разходи там...
И Каш много ми харесва - там този район...четох дори тук в бг-мама, че някои българи ходят с кола до там...а то не е малко км...но районът явно си заслужава.

# 250
Добро утро в четвъртък и успешен ден! Дано усмивката на Керим ви донесе късмет!

# 251

Добро утро в ден четвъртък!
Студен и облачен ще да е при мен, но дано пък някоя добра новина да компенсира това!
Да пием по кафе и да си подреждаме деня!

# 252
Добро утро.
Ароматът на кафе витае във въздуха и събужда сетивата!
Хубав,спорен и благодатeн четвъртък с безброй сбъднати желания.

# 253
  • Пловдив

Здравейте в ден четвъртък, успешен да е с чаша чай или кафе...

На днешната дата преди две години се случи земетресението в Турция и Сирия.
Всички си го припомнят с таг Unutamadık / Не бихме могли да забравим.

Скрит текст:

А на 15 февруари 2023 имаше благотворителна акция в помощ на пострадалите.

Днес да имаме само добри новини.

# 254
Привет на всички!
Много се радвам, че открих тази тема - обожавам филмите с Енгин Акюрек!
Знае ли се нещо за сериала по Нетфликс "Old money"?

Дали има превод на БГ?

Общи условия

Активация на акаунт