Преди година при преглед на сина ми при ортопед заради болки в краката, през дрехите той забеляза, че детето ми има т.нар. птичи гърди и каза през зимата да му давам по две капки Витамин Д. Първоначално не разбрах какво има предвид (реших, че казва, че е много слабичък, като пиленце), докато не се разрових в нета. Като попитах педиатърката, тя заяви, че е козметичен проблем и да не се притеснявам. (Той винаги е имал по-издадени ребра, но е супер слаб и педиатърката винаги е казвала, че му няма нищо. Ако не беше този ортопед, нямаше и да разбера).
Четох, че плуването помага. Записах го на плуване. Разлика в тази насока няма. Дори се появи от едната страна на ребрата някаква издатина, като рогче. Разбира се, това ме притесни доста.
Въпросът ми е, към какъв лекар да се обърна за обстоен преглед и да ми се обясни какъв е случаят му - ортопед, хирург? Трябва ли да му направим някакви изследвания? Може ли да ми препоръчате специалист, от който сте доволни - име, телефон (за София)? Може ли да ми споделите, ако и вие сте имали подобен опит с децата си? Какво сте направили и имало ли е ефект?