"Играчките на 90те"-снимки от близкото и вече почти далечно минало

• 1 156
  • 15
  •   1
Отговори
  • Сливен
Здравейте. Търсих тема по въпроса и след като не открих, реших да създам такава. Наскоро детето навърши 1 годинка, направихме си снимки и се сетих за нашите албуми едно време - от онези с меки корици, първите страници където се попълват килограми, дата на раждане, родословно дърво има даже. И както си говорим, едната баба извади количка, която е била на мъжа ми като дете. Реших да създам тази тема, с идеята, да си спомним така хубавото и отминало за съжаление, наше детство,със снимков материал. Разбира се, надявам се много от вас, да пазят или вашите родители да са запазили, част от вашите играчки,снимките на които да споделите тук.

# 1
Страхотна идея, за жалост доста неща изхвърлих или подарих, когато правих ремонт, но си запазих ей това:

Това е първата ми играчка, която са ми дали като бебе. По принцип е мечка, но когато бях малка бях убедена, че е куче, защото откакто се помня си мечтая за куче. Е, сбъднах си мечтата както се вижда Smile

# 2
  • София/Севлиево
Имахме няколко колички от началото на 80-те,с които са играли ММ,брат му и големия син,но малкия ги "унищожи".Едната може би се водеше колекционерска-на дъното ѝ пишеше Мачбокс,произведено в България през 1976 г,беше метална, както казах оцеляла доста,но малкия я хвърли от една пързалка и се разпадна.У свекървата има и гумени играчки за баня-пак от началото на 80-те.

# 3
Хванах времето на цветните снимки. Това беше любимата ми играчка, грижех се за нея много, казваше се патето Зини. Имахме печка Елва и един ден не помня как играчката се стопи на нея. Колко плаках за Зини...

Много хубава темичка. Интересно ми е всичко свързано с отминалите времена.

# 4
  • Сливен
Много се радвам, че ви харесва темата 🤗. Днес бях при родителите ми и естествено забравих да снимам играчките, които все още пазят 😅. Малкия толкова се радваше на хубавото време навън и че баба му го возеше в количката, из целият двор, че тотално изключих 😅.

# 5
  • София
Интересно ми е всичко свързано с отминалите времена.

Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3
Темите съществуват години и в тях са споделени и доста играчки.

# 6
  • Сливен
Интересно ми е всичко свързано с отминалите времена.

Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3
Темите съществуват години и в тях са споделени и доста играчки.

Не знам вече, дали пък наистина при мен търсачката не работи както трябва, но тези теми не са ми излизали..
Една снимка от днес.

# 7
Не е точно играчка, но доста играехме на магазинери

и правехме супи от кал. 😁

# 8
  • Варна
Много хубава тема, ще снимам и аз мечока си, първата ми играчка, набори сме по на 44.5 г. Simple Smile
Ние търгувахме със същите пари кюфтета от кал и мляко от вода с брашно Simple Smile

# 9
  • Сливен
Радвам се, че Ви харесва темата ☺️🤗. Не знаех, че има "подобна", ако админите решат да я "заключат", няма да споря. Но за сега, доста интересни неща виждам ☺️.

# 10
Имах такава и много си я обичах!

# 11
Ето още подобни играчки:

# 12
  • София
Едно време ми беше писнало от матрьошките - дървени кукли, които се слагат една в друга. Всеки, който ходеше в Русия - носеше. Като се местих, изхвърлих всички и сега ме е яд. Чудя се защо не произвеждат сега с герои - Майнкрафт, Пепа Пиг и т.н.... Или просто красиви кукли. Някой виждал ли е?

# 13
  • София
Чудя се защо не произвеждат сега с герои - Майнкрафт, Пепа Пиг и т.н.... Или просто красиви кукли. Някой виждал ли е?
Произвеждат. Всичко произвеждат. И никак не е сложно да се намерят.
Скрит текст:

# 14
  • София
Ооо, интересно, не бях открила досега.

Общи условия

Активация на акаунт