За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 24 281
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
  • пак на Рив Гош
Дани, много хубави снимки! Както гледам, май в Лондон са празнували повече, отколкото в Китай.
Тази сутрин ми попадна един репортаж, как тази година в Китай по време на новогодишните празници, в градовете и селата е било пустош, хората си стоели по къщите, вместо да излязат да се забавляват, нямало и фойерверки. Някои от работещите по градовете даже не ходили и по родните си места, заради финансови проблеми или очакванията около празниците (да раздадеш "червени пликове" на семейството и роднините, да напазаруваш огромни количества пордукти, които след това да приготвиш, да обикаляш по роднини, където всеки се сравнява с другите...).

За аджумите и фитнеса, нямам представа какво са говорили по телевизията, но от статията останах с впечатлението, че е било само за един фитнес в център в Сеул, и то не за всички възрастни жени, а по-специално за такива, чието поведение пречи на останалите или е в ущърб на заведението (напр. кражба на кърпи или сешоари) Thinking.

Аз днес приключих с два сериала:
- Watashitachi ga Koisuru Riyu (2024) (The Reason We Fall in Love) - японски. Изгледах го, за да мога да ви кажа да не си губите времето да го гледате Grinning. Офисен романс за три двойки, всяка със своите проблеми и предизвикателства. Но и трите нещо не ме убедиха. Особено третата двойка, където Тя беше 8 години по-възрастна от Той. Нищо лошо по принцип, ама актьорът беше толкова млад и с младежки вид, че направо изглеждаше на подсъдна възраст. Отделно, беше един грацилен, че направо не можех да си представя как нормална жена в 30тте си години може да изпита някакво физическо влечение към него. На мен ми приличаше на недорасъл пубер.
Скрит текст:
Главният Той беше красив, но май това е единственото добро, което мога да кажа за него.
Скрит текст:
И в трите двойки не намерих химия. Дадох му 6* за участието и минавам нататък.

- The Trunk (2024) - не е моят тип сериал, въпреки, че по принцип харесвам бавно действие. Упорствах до края, защото харесвам Главните (повече Seo Huyn Jin, отколкото Gong Yoo Wink ). Но и целият каст беше чудесен. Харесах операторската работа, цветовия диапазон, гардероба им, къщите им... но самият сериал ми беше тягостен, подтискащ, без нито един герой без тежки проблеми (май полицаите бяха най-нормалните). А аз обичам да ми е слънчево с еднорози Nature Sun With Face Animal Unicorn. Затова страдах заедно с тях в продължение на 8-9 часа, докато ги гледах как се тормозят самостоятелно и взаимно. Такива сюжети не са за мен. 7.5*, от които има бонус за главните.

Да видим довечера какво ще стане в Мотела Калифорния и Love Scout.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 17:24 от Роца

# 286
  • София
Роца, не знам откъде са взели инфото за този репортаж - китайците си подобриха рекорда за пътувания по празниците. Но:
1. И там като в България за Коледа последните години - вместо да си ходят при роднините по родните места, роднините отиват в градовете.
2. Младите започват да използват почивката за пътувания в чужбина.
3. Фойерверките са забранени в големите градове (и в малките, но там не се спазва толкова), за да не замърсяват въздуха. Разрешени са реално само официалните зари за НГ, но и те вече се правят основно с дронове.

И любимото ми от тази НГ: танц на роботите на новогодишния им концерт.

И сега в китайските социалки се майтапят, че правели динамит за фойерверки, дронове за светлинни шоута и роботи за танцьори. И младите вече отговаряли, като ги питат “Кой ще те гледа като остарееш и нямаш деца?” с “Те (роботите)”.
Само дано не почнат да заместват актьорите с тях. 😄

Дани, гледах репортаж от Лондон и много ми хареса. Твоите снимки го потвърждават!

Започнах (явно пак, защото ми стои в историята, но не го помня) Back From The Brink. Хвален е, да видим.

# 287
  • пак на Рив Гош
ElzaFB, не знам откъде са видяли информацията за репортажа, но показваха празни улици и пазари в Шанхай, Пекин, май Ченгду и още разни по-малки градове, ама които нищо не ми говореха Grinning. Идеята беше, че докато други години много хора са празнували вкупом и пищно, навън, по ресторанти, с много събирания, тази година хората си стоят повече вкъщи и в по-тесен семеен кръг. Не бях разбрала, че фойерверките са забранени.

# 288
  • София
ElzaFB, не знам откъде са видяли информацията за репортажа, но показваха празни улици и пазари в Шанхай, Пекин, май Ченгду и още разни по-малки градове, ама които нищо не ми говореха Grinning. Идеята беше, че докато други години много хора са празнували вкупом и пищно, навън, по ресторанти, с много събирания, тази година хората си стоят повече вкъщи и в по-тесен семеен кръг. Не бях разбрала, че фойерверките са забранени.
Познати местни ми обясняваха, че Пекин и Шанхай се изпразвали за НГ, защото всеки се прибирал. И тъкмо бях замислила догодина едно ходене тогава - видях снимки от разни събития в Пекин… за мен си е тълпа, ама може китайците това да го мислят за “празно”. Joy Виж, за това, че не са излизали толкова, може и да е вярно, Нещо май се пробват да не харчат толкова пари (но не съм се зачитала толкова сериозно за положението на икономиката им).

# 289
"Да се стахуват от жена си е традиция за китайските мъже, предавана през поколенията".  Цитат от Perfect Match ep 12.

# 290
И аз се чудя защо романтика не им се получава, а то защото секретарката гледа сладък сериал (не казаха името, но уточниха, че е сладък) с Гонг Ю вместо да флиртува с шефа си 😱🤣😭

# 291
  • пустинен пъпеш
За съжаление Perfect Match(2025) се оказа по-скоро нелепо изглеждащо,но с комични нотки женско царство,в което забъркаха новопоявил се овластен герой(вероятно злодей) ,свързан с  обичайното предположение за фаталната му роля в миналото спрямо единия гг.
И два цитата от 13 еп.на The Tale of Lady Ok(2024 г.) чиито  последни еп.успях да изгледам с усилие:,,Избяга така бързо като петел с отскубната опашка."(гг-ня) и ,, Съюзят ли се мъжът и жената,се превръщат в дявол"(второстепенен образ).

# 292
Сега виждам, че rududu е писала за The Tale of Lady Ok. Не съм от най активните в темата, та се извинявам, ако вече е обсъждано, но някой друг гледал ли е сериала и какво ви е мнението за него? Хвърлила съм му око от доста време, но така и не съм стигнала до него, та се чудех дали си заслужава гледането.

# 293
  • пустинен пъпеш
В началото The Tale of Lady Ok за мен беше увлекателен,но към края явно разните недомислици,свързани предимно с пренебрегването от гг-и на собствената им сигурност ми се сториха в повече,въпреки оптимистичния финал.Та го доизгледах и с доза инат,но това са си мои усещания.Например засега продължавам да гледам въпреки внасянето на дразнещо клише Perfect Match(2025) заради чудесната музика на тръстикова флейта и цитра,тъй като от месеца не съм гледала китайска псевдоисторически дорама.

# 294
  • пак на Рив Гош
Tuon, в кой сериал гледат сериал? Не вярвам, обаче, да са гледали The Trunk Joy

Единият от японските младежи, които следя в Ютуб, си призна в последния влог, че е започнал да гледа корейски сериали и много потънал в тях. Гледаше The Queen of Tears Grinning.

И както обсъждахме китайската Нова година - малко кадри от парада по случая на Шанз-Елизе: https://www.instagram.com/reel/DFk84mLt2Hb/?igsh=MWFnb2hldWpreXlvaA==

Засега си удържам на предизвикателството и не започвам нови сериали, а наваксвам със старите. Да видим докога Joy

# 295
Понапреднах с Нирваната, очаквах, че ще е по-боен и ще хвърчат насам-натам, но всъщност е добре, че не е така. 🙂
Ако това беше книга и героите констатираха колко много се е променил някой след години възстановяване от рани и болест, щях да си помисля, че се е състарил и съсухрил, а не че се е превърнала в друг човек...

# 296
Tuon, в кой сериал гледат сериал? Не вярвам, обаче, да са гледали The Trunk Joy

Засега си удържам на предизвикателството и не започвам нови сериали, а наваксвам със старите. Да видим докога Joy
Сигурна ли си, че искаш да го знаеш?
Напълно ли си сигурна?

Скрит текст:
Не се притеснявай, напълно безопасно е.Аз само го пробвах, защото приятелка ще го превежда, но е като пожар в контейнер за боклук. Най-доброто нещо в 3 епизода беше споменаването на Гонг Ю.

K-Love

# 297
Аз приключих Moonlight Mystique, за пръв път поставям 9,5 на фантастика-приказка. Определено ми хареса и има много трогателна любовна нишка.

# 298
  • София
Аз приключих Moonlight Mystique, за пръв път поставям 9,5 на фантастика-приказка. Определено ми хареса и има много трогателна любовна нишка.

О, значи ще го хвана пак. Бях питала тук дали някой го гледа, защото първите няколко епизода ми бяха малко разхвърляни и в крайна сметка го оставих.

# 299
Joint Security Area (2000). Става филмчето.Общо взето скука. Фейк рейтинг в mydrama. 8.3 му е прекалено много.Получил го е единствено заради посланието. Реално заслужава 7 - 7,5.

Who Are You (2013). Интересен сериал. Прилична история(недоизпипана), много слаб сценарий(един от най-слабите), режисурата отврат,обаче ми беше много интересен за гледане, въпреки супер фрапиращите недостатъци от по-горе изброените. Вероятно интересът ми се дължи на брилянтната актьорска игра и химията между двамата главни.Озвучението на сцените и саундтрака са отлични.
история - 7
сценарий - 3
режисура - 5
актьорска игра - 10+
озвучение - 10

Vagabond (2019). Спорен сериал. До средата на15 серия го гласях за най добрият изгледан от мен азиатски сериал. Просто изчаквах да приключи и 16 серия за да го обявя за такъв, и оооу чудо, 16 серия свърши. но сериала не . Не можах да повярвам, баш на най-интересното. Веднага тръгнах да ровя за втори сезон или за някой ексклузивен епизод, белким разбера поне как завършва историята,но такъв и не намерих.Бях приготвил оценки за историята и сценарият 10 и 9 както следва, но така и не разбрах нищо така че:
история - 5
сценарий - 5
режисура - 9
актьорска игра - 10
озвучение - 8

Общи условия

Активация на акаунт