За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 22 206
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
  • пак на Рив Гош
Tuon, за Motel California - още не са ни казали, Тя е все още в Сеул (на 2ра серия), но като гледам как не й върви там, е въпрос на половин-един епизод да се върне в провинцията.
Check-In Hanyang - крайно време беше Joy (довечера ще наваксвам с тазседмичните епизоди).

Видях, че Бин Бин има ново фентъзи - The Blossoming Love (2025)

# 61
  • България
Da Song You Qi An (2025) не си правете труда да го гледате. Замисълът е добър, но сюжета сякаш е писан от средношколци и абсолютни аматьори.
Скрит текст:
Но пък този ми задържа вниманието , за сега A League of Nobleman
Този ли: https://mydramalist.com/779584-da-song-you-qi-an?
По-скоро бих погледнала него, отколкото втория.
Няма ли мъж и жена в главни роли, не гледам. Simple Smile
........
Бин Бин е красив и талантлив, но героите му винаги свършват зле.
Ще чакам финала на The Blossoming Love (2025) и тогава ще реша дали да гледам.

# 62
Този ли: https://mydramalist.com/779584-da-song-you-qi-an?
По-скоро бих погледнала него, отколкото втория.
Няма ли мъж и жена в главни роли, не гледам. Simple Smile
За същия става въпрос, само губене на време. Но всеки може сам да си създаде мнение. За мен втория е по-добър и от към история и от към сюжет.

# 63
Bad Guys (2014)  1-ви сезон. Топ продукция, даже съм изненадан защо рейтингът му е само 8,5  При мен влиза директно при десетките или може би 9,5 за да бъда по реалистичен. Брутални бойни сцени като за корейски сериал. Режисьора е голям Scream. Няма романтична линия в сюжета(това го казвам заради дамите).

# 64
  • Русе
Уорън, МДЛ винаги дава по-висок рейтинг на китайските сериали и по-нисък за корейските. Не знам защо! А "Лошите момчета" и за мен са класика, нищо, че съм дама. Simple Smile

# 65
Уорън, МДЛ винаги дава по-висок рейтинг на китайските сериали и по-нисък за корейските. Не знам защо! А "Лошите момчета" и за мен са класика, нищо, че съм дама. Simple Smile
Не се бях сетил за думата Класика, но си е направо класика. Извън побоищата много точно е пресъздадена човешката психика. От четиримата главни нямам любимец, всичките ми харесват, реалистични образи до един са. Петото попълнение жената детектив, и нейният персонаж е много точно докарам. И за миг не се усъмних , че би постъпвала другояче. Сякаш гледах една истинска история с изключение броят на пребитите врагове, но пък се придава допълнителна атмосфера с бройката в екшън сцените.Корейците нямат финеса на китайците в бойните хореографии. В повечето продукции , които съм изгледал бойните хореографии са слаби. Некакви 60кг-мови женственни момченца с увиснали панталони подскачат и чупят стойки и накрая пребиват 20-на гангстера за пред момичето. Винаги ми е било смешно и съм съжалявал тия зрители от женската половина в суперлативите им към такива измислени бойци-актьори. В Bad Guys всичко си му е на мястото Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 13:39 от yopen

# 66
Може би защото са по-популярни и имат повече фенове, които ги оценяват и да не забравяме фенските войни в Китай.
За мен 8,5 в добра оценка.

# 67
  • Русе
Туон, аз бях малко по-щедра с 9-ка. Simple Smile Защото винаги може още по-добре! Но да не бъда алчна...
Приключих с "Lost You Forever"- 1 и 2, който беше предложен тук в темата. Оценявам го с 9-, невъзможно е да не го сравнявам с други по-добри сериали. Очарована съм от изпълнението на Тан Зян Ци ( Tan Jian Ci) - това 1.74 м. момче  има огромен талант и дано има късмет с роли. Малко трудно приех артистката ГГ-ня - визуално ми изглеждаше по-възрастна от младите и влюбени момчета край нея. Иначе като артистка е добра.
Още един малък анализ:  съвременните китайски сериали  ми звучат малко като марш. Докато в приказките ( парцалените) - изобилства от хиперболи, алегории, сънища, иносказателни средства - китайците са невероятни!

# 68
  • вятърничава
Корейците нямат финеса на китайците в бойните хореографии. В повечето продукции , които съм изгледал бойните хореографии са слаби.
Прав си! Нямат те философията и финеса на китайците. Дай им на тия корейци да се налагат с метални бухалки и това си е! Предполагам това дава отражения и на следващите поколения Wink Само в защита на 60кг-мовите женственни момченца с увиснали панталони ще отбележа,че те тия гангстери не са от най-умните и затова се движат на групи по 20-тина.
Аз изгледах наличните 4 епизода Love Scout.Една костюмна офисна дорама. Той е красив и разхожда много добре костюми в офиса, а Тя е шефката и ледена кралица. Но,ледът взе да се топи и така ... не е за мъже този романтичен сериал, очаквам скоро освен розови листенца Flowers Cherry Blossom във въздуха да полетят и Animal Unicorn
Също гледам и Lovely Runner и там какво ли не лети из въздуха и ни хвърлят, като бумеранг във времето. Очаквах повече, но съм благодарна,че не е и по-зле.
Също приключих един японски и започнах друг,но те едва ли ще ви заинтригуват.

# 69
winona,аз за по принцип казвам,8,5 е добра оценка.
Моите оценки зависят от това колко съм се забавлява и ме е вълнувал сериала. Искам също добър сюжет, читава актьорска игра и добри специални ефекти, но мога да си затворя очите за нещо, ако другите ми критерии са налични.

Оценки под и около 3 нямам,това ще е много зле и съм го зарязала.
4.0  до 4.5
Много е зле и съм го изгледа, за да мога да му се подигравам. Вероятно е филм.
5.0 до 5.5
Загуба на времето ми, но все нещо ми е харесало (пак ще му се подигравам), но няма да го препоръчам.
6.0 до 6,5
Става, но може и повече.
7.0 до 7.5
Това е добро,но има за какво да мърнкам (малко) и бих препоръчала.
8.0 до 8.5
Това е страхотно.
9.0 до 9.5
Еднорозите ми са безкрайно щастливи и ми носят скъпоценни камъни.
10
Всичко, което искам и много повече.

За миналата година имам два сериала с 10 звезди.

# 70
Да похваля Flourished Peony с Li Xian. Много приятна приказка. За съжаление там, където го гледам i руска озвучка (видяла съм но 11 епизод) нещо май го спират заради нарушение на права... Ще видим... Гледам и любовния скаут, но нещо "ептен" боза ми се вижда- на трети епизод съм.

# 71
за Bad Guys (2014), макар че вторият сезон ми се стори по-слаб. По мое мнение по-старите сериали са по -качествени от тези, които излизат сега, лично мнение. Е, има и някои изключения.

И тук съм съгласна
Цитат
yopen
Корейците нямат финеса на китайците в бойните хореографии. В повечето продукции , които съм изгледал бойните хореографии са слаби.
Но какво да се прави, въпрос на манталитет.
Загледала съм много неща, няколко корейски, няколко китайски и два -три японски, да има разнообразие. Другите, които следя не влизат в азиатските неща :Sunglasses

# 72
  • Русе
Да похваля Flourished Peony с Li Xian. Много приятна приказка. За съжаление там, където го гледам i руска озвучка (видяла съм но 11 епизод) нещо май го спират заради нарушение на права... Ще видим... Гледам и любовния скаут, но нещо "ептен" боза ми се вижда- на трети епизод съм.
Била съм в такава ситуация. Не всички Дорами спират превода и излъчването, търси.
Туон, ще споделиш ли кои са ти 10-ките?

# 73
winona, тайландският High School Frenemy, който е корейски римейк и корейския Light Shop.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 06:30 от Tuon

# 74
Снощи най-накрая успях да доизгледам When the Phone Rings ииииии... Какво да кажа? Като цяло останах доста разочарована. 11-та серия беше сравнително добре, преглътнах я, въпреки че на моменти много ми напомняше на един от финалните епизоди на Queen of Tears. Това, обаче, съвсем не е проблем за мен. Издразни ме, че в епизод 12 много от действията бяха лишени от смисъл и противоречиви.
Скрит текст:
Първо хем казаха, че е Са Он е умрял, хем говореха как все едно е безследно изчезнал. Толкова ли след като го откараха в болницата никой повече не го видя? Ако са го лекували, лекарите щяха да разберат, че се е събудил, по това, че го няма. Ако не са го лекували, то близките му щяха да могат да се сбогуват с тялото му. И отделно, че той е бил до съпругата си, докато тя е лежала в болничното легло... Абе, нещо не беше доизкусурено като хората. Може пък и аз толкова да съм гледала и нищо да не съм разбрала. Мисията също ми се стори напълно излишна. Сякаш са се чудили с какво да запълнят последния епизод и са си казали: "Защо просто да не включим първото, което ни хрумне?". Аз разбирам, че целеше драматизъм, но не мисля, че това беше най-подходящият начин да се постигне.
Едвам избутах епизода до самия край. Поне след 45-та минута имаше едни 5-10 минути, които успяха да ми задържат вниманието (обяда). Сериалът за мен беше 10/10 преди да гледам последните два епизода. Даже малко съжалих, че ги изгледах. Сега преспокойно мога да смъкна две точки от оценката, защото определено не останах доволна. Може би прекалено много премислям нещата, но наистина харесвах този сериал. Преди няколко седмици мислех, че ще ми е един от любимите, които някога съм гледала, а сега... Дали просто имах прекалено големи очаквания? Не знам.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 21:02 от starzy

Общи условия

Активация на акаунт