Не желае вода

• 872
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, аз вече много се притеснявам, че бебето ми не желае вода. На 8 месеца сме и и заменихме 3 хранения. Мляко пие само сутрин в 6 и вечер в 21. През деня и предлагам вода, но не иска и съответно не пишка много. Някой може ли да даде някакъв трик за прилъгване? Имате ли този проблем?

# 1
Пробвайте разредено мляко или лек чай с мъничко мед?

# 2
Пробвайте разредено мляко или лек чай с мъничко мед?

Разредено мляко не съм пробвала, но чай отказва. Педиатърката не разрешава мед, защото е бол алерген.

# 3
Дъщеря ми също не искаше вода. Не помня точно, но беше почти на година и половина, когато пропи.
Педиатърката ни сметна количеството течности за денонощие и прецени, че е безопасно. Не сме имали проблем.
След захранването винаги предлагахме вода (след хранене и м/у храненията) и имаше шише с вода на достъпно място. Когато детето усети, че има нужда, започна да пие.

Мед не бих дала на толкова малко дете. Първо, защото е алерген и второ, защото привикват към сладко.

# 4
... и носи риск от ботулизъм Simple Smile Под 12м мед - ц.

Има ли проблем с изхождането?

Опитвали ли сте да давате по различни начини? (Не е пила от биберон преди това) Ние дадохме направо от чаша и пиеше, не е да не пиеше. За път взехме от филтриращи те шишета на аквафлор, но ѝ тежеше и трябваше помощ. Обаче когато сама си избра шишето със сламка за вкъщи не го остави няколко дни Simple Smile Всичко правеше с шишето в едната ръка Simple Smile

# 5
... и носи риск от ботулизъм Simple Smile Под 12м мед - ц.

Има ли проблем с изхождането?

Опитвали ли сте да давате по различни начини? (Не е пила от биберон преди това) Ние дадохме направо от чаша и пиеше, не е да не пиеше. За път взехме от филтриращи те шишета на аквафлор, но ѝ тежеше и трябваше помощ. Обаче когато сама си избра шишето със сламка за вкъщи не го остави няколко дни Simple Smile Всичко правеше с шишето в едната ръка Simple Smile

Няма проблем с изхождането. По-твърдо е. Не е като на кърмаче течно, но го отдавам на това, че вече си яде различни храни. Давах със шише (тя винаги е яла със шише отказваше гърда и аз се цедях в началото). Взехме чашка, но също не я харесва.

# 6
Моите деца до годинка не пиеха вода - докато не ги отбих. Нищо особено не е.

# 7
И двете ми деца до навършване на 1 година не пиеха вода, само мляко. Предлагах, колкото да свикват. След хранене давах шишенце с вода, но нямаха грам интерес. Да са пили по някоя глътка и толкова. Пропиха вода след навършване на годинката, дотогава само мляко. Сокове не давах.

# 8
Моля ви, не давайте никакъв мед на бебета под една година! Има опасност от ботулизъм.

# 9
Моята дъщеря на 10 месеца и тя не пие вода изобщо. Лятото в жегите по 3-4 глътки макс, сега и толкова не иска. Миналия месец имаше температура, и със спринцовка буквално й изсипвахме вода в гърлото.
Щом като пие мляко, няма опасност да се обезводни, в пюретата също има някакво количество вода, кашите ако яде такива и те се приготвят с вода, явно си набавя нужното количество от храната.
Мед категорично не. Ако искате да го прилъжете с нещо сладко във водата, може да сложите примерно лъжичка-две плодово пюре.

# 10
Включвам се с пробив. Оказва се, че харесва водата, защото като давам с лъжичка я пие(яде), но от шише и чашка отказва. Може би не сме намерили правилната чашка.

Общи условия

Активация на акаунт