Разходка до час и половина от София с БДЖ

• 544
  • 5
  •   1
Отговори
Моля да ми препоръчате до кой град/село до час и половина с влак от София да отида.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 00:47 от Не се сърди, човече

# 1
Своге или Лакатник (в посока Мездра),  водопада Полска скакавица (в посока Кюстендил, след гара Земен, слиза се на сп. Скакавица). И на трите места съм ходил по 2 пъти, харесва ми. При Лакатник имате катерене нагоре малко, но гледката отгоре е велика.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 23:09 от diziler

# 2
Ами проверете кои линии до къде стигат. БДЖ си имат сайт, вижте посоката, преценете отдалечеността /разписанието ще помогне доста - пътническите са доооста по-бавни  от бързите, но пък бързите не спират на всяка гара.
Като се замисля ... за около час можете да стигнете до Ихтиман Joy Не препоръчвам!

# 3
Своге или Лакатник (в посока Мездра),  водопада Полска скакавица (в посока Кюстендил, след гара Земен, слиза се на сп. Скакавица). И на трите места съм ходил по 2 пъти, харесва ми. При Лакатник имате катерене нагоре малко, но гледката отгоре е велика.

За час и половина и малко отгоре може и до Черепиш и Люти брод. Има много красиви варовикови скали, има Черепишки манастир, там са  скалите  Ритлите, там баба Илийца е минала Искър...

# 4
Банкя, Алея на здравето

# 5
Горе - долу толкова ще Ви отнеме разходка до Копривщица. Ние със сина ми си направихме такава през септември. Хванахме влак сутринта към 7-7.30 от гара Искърско шосе. От гарата на Копривщица има маршрутка до градчето(разписанието ѝ е съобразено с пристигащите и заминаващите влакове). Там  със семеен комбиниран билет обиколихме най-популярните туристически обекти- къщата на Дебелянов, на Каравелов и т.н. Хапнахме и към 3 часа си хванахме влак за връщане. Но пък беше топло времето. Не знам сега като стигнете в 9 сутринта дали няма да е мразовито и неприятно за разходки.

Общи условия

Активация на акаунт