Пъзели 68

• 21 350
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Omaya, 1000 части

Omaya, 1000 части
Тези шарени пъзели с листа се оказаха много приятни за редене за мен.

# 571
Приключих с Енканто. Преживях лек ужас при опит да го обърна вече нареден, за да го номерирам - развали се голяма част, но успях да я възстановя по-лесно, отколкото очаквах. Красив и много нефотогеничен.Simple Smile

В избор на следващ съм, но не мога още да реша какво ми се реди.

# 572
  • София, България
Блу, защо номерираш парчетата? Каква е идеята? Не ти ли е жал да драскаш по пъзела? Ако е за по-лесно повторно редене аз го разделям да кажем в две торбички по 500 части.

# 573
Не, защо да ми е жал? Номерирам ги на гърба, което по никакъв начин не се отразява на красотата на пъзела, но би ме улеснило при следващо редене. Пъзели от 500 части почти не номерирам (номерирането ми е много досадно, всъщност), но от 1000 - винаги.

# 574
  • София, България
Е добре не е ли по-лесно да се раздели пъзела на две, вместо да се драска по парчетата? И по-бързо.

# 575
Да, по-лесно е да се радели на две, отколкото да се надпише. Но за следващо редене разделянето на две ще ми помогне в пъти по-малко, отколкото номерирането на елементите. А на мен идеята в номерирането ми е в това - да помогне при следващо нареждане. Честно, не разбирам защо изобщо го пишем това. Написването е по гърба на пъзела и по никакъв начин не компроментира лицевата му част, може да се ползва, може да и да не се ползва. Освен това, пиша красиво, не драскам.Simple Smile

# 576
Защото, ако решиш да го продадеш в даден момент, очевидно не сега, но като се затрупаш може и да се наложи, то на купувача е твърде вероятно да не му хареса, например.

# 577
  • София, България
Блу, не го приемай лично, просто се изумих, даже не знаех за съществуването на такава практика. Наясно съм, че китайските пъзели са с букви отзад, но те са май на сектори, ти как ги номерираш - по редове, на квадрати? Снимай моля те номерацията да си я представя.

# 578
  • София
Не, защо да ми е жал? Номерирам ги на гърба, което по никакъв начин не се отразява на красотата на пъзела, но би ме улеснило при следващо редене. Пъзели от 500 части почти не номерирам (номерирането ми е много досадно, всъщност), но от 1000 - винаги.

Номериране за повторно редене ми прилича на пищов на поправителен изпит Joy
Блу, не се засягай. Мненията са съвсем добронамерени, моят коментар също. В крайна сметка всеки прави това, което му е удобно.

# 579

Нещо и от мен.

# 580
Хихи, този пъзел тръгна преди може би 2 години от мен като пътуващ с 1 липса:)

# 581
Като ми се съберат повече пъзели, нося част от тях в чарити магазин и честно, не ме интересува изобщо какво се случва с тях по-нататък и за колко ги продават. Мога да гарантирам, че всички парчета са в кутиите, че не са захабени от много пъти редене, съхранявани са на сухо, т.е. не миришат на влага. Няма как да миришат на цигари, защото у нас не е пуши. Няма как и сред елементите да е попаднал косъм от коте или куче. На мен това ще са ми по-важни неща, ако аз купувам втора ръка пъзел, отколкото дали е номериран.
Но пак - не продавам, не участвам в групи за размени, най-много на племенницата ми да предам пъзел.

Стандартният пъзел е по редове и колонки. Преди пишех по две числа - ред и колонка. Сега само една - само колонка или само ред. Примерно, последният пъзел е вертикален, 1008 части, които са в 28 колонки по 36 в колонка, т.е. 36 реда. Ако го номерирам по колонки, ще имам 36 парчета с едно и същи номер на гърба и това ще е номера на колонката. Ако го номерирам по редове, ще имам по 28 части с едно и също число на гърба, което ще е номера на реда.
Миналата зима редих дървен пъзел с много нестандартни елементи, който по съвет от темата, разделих в две торбички, та и това съм правила.

Нека е пищов номерирането, ако така по-лесно го приемате. Макар че пищов за изпит е да излъжеш друг.

# 582
Anatolian, 1000
At the Train Station - Garry Walton

Ще го кача на онова наше местенце Simple Smile

# 583
Аз пък се напрегнах леко. Пуснах пост в една група във фейса, че искам да закупя пъзели. Докато отворя публикацията да видя предложенията някакви наглеци вече  ги бяха взели и писали на лично съобщение на хората, които ги предлагат. Изтрих го. Исках да си кажа само.

# 584
  • София
Сладки кученца, Eurographics, 500 XXL части

Общи условия

Активация на акаунт