Наемане на кола в Англия

• 223
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте!

Предстои ми пътуване до Англия с най-добрата ми приятелка. Ще сме на гости на наша приятелка, която живее в град Гилдфорд отскоро. Планираме да се движим с метро в Лондон, но самият път от Гилдфорд до Лондон излиза скъпо според нашата приятелка и решихме да си наемем кола. Можете ли да ми препоръчате сайтове, които са надеждни и най-важното — дават коли под наем на хора на възраст под 25 години?

Благодаря предварително!

# 1

ето и линк https://international.nationalexpress.com/result?retailerPartner … City=GBGUI¤cy=GBP
Не ми се проверява, но 100%има и влак.
С влак може да е по-скъпо, но чак пък много скъпо. Може да си купите билетите още сега, така ще е по-евтино.
Не съм наемала кола в Англия. Едва.ли ще е евтино, ще има изисквания и освен това тук всичко е наобратно. Има камери навсякъде и ако не знаете правилата, не ви съветвам.

# 2

ето и линк https://international.nationalexpress.com/result?retailerPartner … City=GBGUI¤cy=GBP
Не ми се проверява, но 100%има и влак.
С влак може да е по-скъпо, но чак пък много скъпо. Може да си купите билетите още сега, така ще е по-евтино.
Не съм наемала кола в Англия. Едва.ли ще е евтино, ще има изисквания и освен това тук всичко е наобратно. Има камери навсякъде и ако не знаете правилата, не ви съветвам.

Благодаря Ви!

Задавайки двете локации ми излиза по 57 паунда. А ако се замисля, че ще е всеки ден...
Не знаем кое ще ни излезе по-изгодно. Освен това ако ще наемаме кола ще прочета закона им - Highway Code. Не знам кой ще е най-добрият избор.

# 3
  • UK
В Каяк може да сравниш различните фирми. Има опция млад шофьор.
https://www.kayak.co.uk/cars/London,England,United-Kingdom-c2850 … fs=carfees=ageFee

Къде в Лондон ви е целта? Има влакове до Лондон, не са евтини, но ще е най бързия и безпроблемен вариант. Имайте предвид, че има две такси са влизане в Лондон с кола . ULEZ charge  е за всички коли които не отговарят на
Euro 4 или Euro 6 стандарт, тя обхваща цялата територия вътре в М25 и е 12.50 паунда на ден. Congestion charge  е в по тесния център и е 15 паунда на ден, мисля че вече е за всички превпзни средства.  Паркирането е безумно скъпо и на повечето места е ограничено до два - три часа. А за трафика да не говорим, през работен ден може да ти отнеме половин ден само да минеш по околовръстното.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 16:32 от GreenP

# 4
Ходили ли сте в Лондон без кола? Не бих се наела да карам там. Да започнем от това, че всичко е наобратно, има знаци, които изобщо са непознати, да преминем през това, че паркингите са скъпи и трябва да сте добре ориентирани къде да паркирате, трафикът също би могъл да е ужасен. Ако ще пътувате всеки ден по колко часа ще стои калата в Лондон? Дали дневният наем плюс паркингите и таксите ще е по-изгоден от влака? Може би има някакви седмични карти за пътуване.

# 5
Чак непознати знаци не знам... Ама трябва да се свикне с обратното движение, аз бих взел кола автоматик, ама те не са евтини, нали, плюс такса за под 25г, паркиране, смятам че няма смисъл от тая работа. За Лондон има наем на коли на време, като Спарк в София, взимаш, караш, оставяш, ама не вярвам да стигат до Гилдфорд.

# 6
Не бих препоръчала да наемате кола, ако нямате опит с шофиране в Англия. От Лондон до Гилфорд ще ви е поне час и половина с кола. Най-лесният вариант е през М25, която е най-натоварената магистрала тук и не мисля, че е за новобранци.
Влакът отнема около 40мин и определено е вариант за предпочитане, ако сте за няколко дни или седмица.

Общи условия

Активация на акаунт