Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 18 846
  • 583
  •   1
Отговори
# 570
Успокой се, нищо не си прецакала! Както няколко пъти писах, машината има 3 блокировки. Едната се намира на левият капак, другата е на крачето и последната на предния капак. За мен напълно излишна екстра, но я има. Тази която не работи при теб, е тази на предния капак. Отвори предният капак, все едно искаш да вдяваш грайферите! Развий малко двата болта, които са на 13-тата снимка държащи капака! Натисни наляво металната пластина, която е стегната от тези болтове. Затегни ги и пробвай! Ако пак свети този червен диод, ще ти кажа какво да направиш!

# 571
Electrichar, на правих го. Не свети, но е блокаж пълен - не се движи на никак.

# 572
Какво означава пълен блокаж? Не се движи електрически, или ако се опиташ да завъртиш с ръка не може?

# 573
Нито с педала, нито на ръка. Електричество има, защото лампата свети, като натисна педала само се чува че върти мотора, и с ръка не може.

# 574
Отвори капаците пак и виж какво пречи на въртенето! Нито напред, нито назад ли не можеш да завъртиш на ръка?

# 575
Отворих капаците без този на дъното, но не знам ръчното ли движи плетачите и вала на иглената бара - конци не виждам заплетени  и останали. Не знам и какво да ти снимам и от кой ъгъл, за до го видиш и ти. Не движи нито напред, нито назад. От къде би могъл да идва този блокаж - само механичен ли да е?

# 576
Снимай ми мотора и ремъка който движи маховика! Маховик е това голямо колело на всички машини, което въртиш на ръка. Искам да отговаряш точно на въпросите ми! Писах:
Нито напред, нито назад ли не можеш да завъртиш на ръка? Така и не разбрах отговорът на този въпрос.
Опитваш ли се да завъртиш машината на ръка? Както е разглобена въртиш ли машината на ръка? Ако не може да се върти на ръка виж закрепването на мотора! Ремъкът който завърта маховика там ли е, или не е на него? Моторът се държи обикновено на два болта. Ако ремъка си е на мястото разхлаби ги, премести мотора така, че ремъка да се охлаби и го свали! Ще завъртиш мотора на ръка! Ще се опиташ да завъртиш и маховика на ръка. Няма логика да е станало нещо. Сигурна ли си, че предният капак е на мястото си? Написах, че ако малкият грайфер не е смъкнат надолу, не може да се махне предния капак. Ако капакът не е на точното място, няма да може да се движи той и цялата машина. Отвори капакът на грайферите и ми снимай машината отпред възможно отблизо и фокусирано, но отговори и на въпросите ми!

# 577
Не мога да завъртя на ръка маховико нито напред, нито назад, а опитвах кои два болта да отвия и с какво - виждам 4,ако това е мотора с ремъка. доста съм неука в техническо отношение и се извинявам.

# 578
Добре, като ти казах да завърташ машината напред-назад на ръка, когато е гола, за да видиш къде има движение, тогава въртеше ли? Не виждам нищо за което да се хвана. Сега трябва да разберем дали проблемът е в мотора или в механиката на машината. Не е възможно да нямаш брат, приятел, баща, дядо, чичо, съсед, приятел на приятелка който да погледне и да установи какво става. Трябва да се махне ремъка и да се завърти мотора. Не може просто както си върти, да спре да върти. Погледни има ли нещо което да пречи на маховика да се върти! Има ли нещо което да пречи на иглената бара да се движи? Никъде не виждам следи от масло.

# 579
Да, е отговорът на първият въпрос - опитвах да въртя маховикът като е гола. Ще искам помощ от някой, за да разхлабим винтчетата на мотора и да видим дали се движи, или е иглената бара. Нямам близки хора, които да са грамотни в това отношение. Брагодаря ти и хубава вечер на теб.

# 580
Хариета, тъй като lili29 сама отвори и смаза същия оверлог, затова ти дадох съвет и ти да го направиш. Аз не мисля, че си направила нещо на оверлога, а може нещо фабрично да не е било затегнато, да се е разместило и да блокира нещо. Ако съм имал и най-малкото подозрение, че ще стане нещо такова, в никакъв случай нямаше да те карам да го отваряш. Ако все пак не откриете нещо, добре е да се даде на техник на шевни машини.

# 581
Това, не беше от отварянето и смазването - веднага след като сглобих, маховикът си въртеше като задвижвах с ръка. Блокажът стана след като вдянах и тръгнах да работя на него. Ще потърся някой техник да го погледне.

# 582
Ееее, падна ми камък от сърцето! Тогава няма смисъл да разглобяваш още. Тази информация е много важна, защото това означава, че след вдяването, нещо е превъртяло и блокирало машината. Това е наистина отвратително! Значи, че нищо нередно не си направила при отварянето и сглобяването. Ако ми беше казала това преди, въобще нямаше да те карам пак да я отваряш. И въпреки всичко и на мен ми е много гадно, защото се чувствам отговорен. Наистина оверлогът е качествен. Поставяйки магнитче и на зъбите, и на другите части, то се лепи, за разлика от някои части на другите оверлози. Неприятно е да го кажа, но си изтеглила късата клечка. Ако си залепила добре стикера на задното болтче, пиши на Музикер, че машината е блокирала. Не знам какво ще ти пишат, но веднага в работно време ще ти отговорят, макар и да се забавят до следобед. Ако не ти се иска да им я изпращаш, добре е да я види майстор. Все пак пиши им да видим какво ще кажат! Ако пък ти пишат да им я изпратиш и си съгласна с това, опаковай всичко както е било! Дано не си изхвърлила големият кашон, в който беше поставен малкия на машината. Наистина се чувствам отвратително, защото в никакъв случай не съм искал да те пращам за зелен хайвер. Вече трима човека освен теб си го купихме и не съжаляваме за това.

# 583
Пазя кашона, единствено лепенката си личи че е отлепяна частично. Ще се боря да я оправя, защото си личи
Ще им пиша и ще видя какво ке ми отговорят. Ако е много сложно връщането, ще преценя дали да не дам на майстор. Мъжът ми работи в кинжцентър Бояна и там имат шивачница за костюми. Днес ще пита дали имат техник за машините си.

Общи условия

Активация на акаунт