Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 21 587
  • 636
  •   1
Отговори
# 630
  • FRANCE
Влюбих се в това сакенце. Ама 300 евро, а с бъдещата студентка никакъв бюджет за мен не остана. Та търся кройка най-близка до тази. Много благодаря Heart

# 631
madame в сайтовете за безплатни кройки съм срещала подобни, но ще мога да потърся по-късно.
Ето така ги търся с гугъл: "выкройка женского жакета с воротником стойкой"
Прегледай резултатите в изображенията, така става най-бързо.
Ако не намериш, по-късно мога да потърся.
Иначе изглежда не особено трудно, ако имаш кройка за вталена риза, просто пропускаш яката и правиш столчето на яката да е по-късо и да не покрива двете предни ленти за копчетата. Но все пак това е непрофесионален съвет...Blush

Последна редакция: пн, 28 сеп 2026, 07:59 от Elsuny

# 632
  • FRANCE
Благодаря. Flowers Sunflower Не се сетих за руските сайтове. Тръгнах да търся по немските и закъсах (не говоря немски)

# 633
На немски мисля, че звучи така: Damenblazer mit Stehkragen или Schnittmuster für Damenjacke mit Stehkragen.

Иначе намерих това: https://sew-lane.ru/%D0%B2%D1%8B%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D … 1%82%D0%BE%D0%B9/.

На този сайт има още поне 30 страници с кройки за сака. Всичките са безплатни, но колко са добри кройките, не знам.

И това

В etsy също има много кройки с реални отзиви за качеството.
Успех със сакото и аз много харесвам този модел.

Аз се престраших да шия ризи, покрай твоите, които споделяше тук. Не било чак толкова трудно, но все се каня да питам с какво се подлепва яката и столчето? Търсих подлепващо, но има различни видове и не ми е ясно кое е подходящо за тънък ризарски плат.

# 634
  • FRANCE
Много благодаря. В момента съм в Мюнхен със студентката. Тече октобер феста и има много такива сакенца. Но всичко от 300 евро нагоре Blush. А аз ако успея да си го направя бих си спретнала няколко различни цветове.
За подплепващото за ризи  нямам точно име , че съм във френско. Трябва да не е много дебело и да е тъкано (в смисъл плат, че има едни като хартия които не стават за дрехи). С тънко памучно подлепващо (мисля ризол на български). Има различна дебелина, ако искаш да стои по-твърдо тип мъжка риза или по-мека яка.

# 635
# 636
Благодаря ви, ориентирах се за подлепващото! Ще си взема такова подлепващо, че след първите две ризки, които си уших това лято, вече съм си взела плат за рокля, на която горната част ще е риза.  И за видеото благодаря! Flowers Tulip

Общи условия

Активация на акаунт