Приложения/таблици за проследяване на финанси

• 884
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!
От известно време съм в търсене на лесен и удобен начин, по който да въвеждам всички получени приходи и направени разходи за месеца. Това задължително трябва да се случва и през телефона - например непосредствено след като съм получила или изхарчила пари.

Преди години използвах много удобно приложение на Android, но съм го забравила, а сега съм на iOS и не мога да го открия. Теглих няколко с тази цел, но са някак тромави, неудобни, с досадни реклами или нотификации, изискват и заплащане за добавяне на категории.

Алтернативата е да създам удобна таблица в Excel. Имате ли такива, удобно ли е и работи ли добре за вас?

# 1
Като човек, работещ предимно и само с ексел, за мен няма нищо по-добро от екселската таблица. ❤

Отделно от това, мобилното ми банкиране има такава опция в менюто и автоматично ми разпределя разходите, направени с карта, по пера. Правих опити и с нарочни приложения, но не успяхме да се сработим с тях.

# 2
Еxcel е най - добрата програма. Ще си оформиш работните листове по твой вкус и според нуждите ти и след това само ще попълваш. Аз я ползвам от години. Търсила съм приложения, но те не са ми удобни. Някой данни няма къде да ги напиша, а за други има място, но аз не ги следя.

# 3
Аз съм малко олд-скуул и използвам таблица в Ексел. Направил съм я да се синхронизирана с няколко устройства - компютър , телефон и таблет да ми е под ръка.

# 4
Остава единствено да се овладее самия Ексел... Преди 15-20 г. изглеждаше достижимо. Сега го ползвам всеки ден, и Уърда също, но последните варианти са много усложнени и напредък нямам.
Ама за който си го може няма проблем.

# 5
Остава единствено да се овладее самия Ексел... Преди 15-20 г. изглеждаше достижимо. Сега го ползвам всеки ден, и Уърда също, но последните варианти са много усложнени и напредък нямам.
Ама за който си го може няма проблем.

Има безплатни офис пакети , които са по -юзър френдли и не се налага да се пиратсват  Kато този например -https://www.freeoffice.com/en/features/freeoffice

# 6
Семейният бюджет (и моят личен преди семейния) са на Ексел. Разработили сме си таблица и отделно рекапитулация за засичане дали имаме наистина толкова пари и колко сме харчили по пера. Таблицата е правена на десктоп и качена в моя Гугъл профил, споделена с ММ. ММ е с айфон. Опитахме с Гугъл шийт, но ММ не успяваше да отвори файла по някаква причина, затова е направен с Ексел и вече кой каквото приложение има на телефона. Файлът търпя малко промени във времето, първо беше месец за месец, после го направихме една безкрайна комбинация от колони и рекапитулира в съседната страница.
Самият Ексел от няколко години има темплейт за бюджет, който обаче дружно не одобрихме вкъщи, че не ни отговаряше на нуждите, но вече не помня подробно какво точно не харесахме.

# 7
  • София
А нещо базово дали може да сподели някой като темплейт, за тези, които не владеят така добре ексел? Някак не мога да визуализирам какво би било полезно да съдържа  и как точно.Ясно е че ще се преправя и напасне според индивидуалния начин на живот на всеки, но все пак би било полезно.
Ще бъда благодарна ако някой се отзове

# 8
Не разбирам какъв е проблемът с Ексел и какво владеене се изисква за нещо толкова елементарно. Все пак не става дума за финансово моделиране, а за няколко колони с основните разходи по пера и евентуално една формула в края на всяка колона за сумиране.

Общи условия

Активация на акаунт