На море в Гърция 2025

• 62 015
  • 752
  •   2
Отговори
# 435
  • Пловдив
Описаната 10-часова програма си я представих на 40-45 градуса, както става най-вероятно още през юни. През зимните месеци може и да е ОК.
В края на август при температури около 35 градуса по камъни можеше да се ходи до към 11 най-късно, а за разходки след 18ч.
На Коринт /канала/стояхме поне час, защото чакахме да мине кораб /доста е атрактивно/, както и зяпахме бънджистите.

# 436
Ако някой има в следващите седмици път към Пилос и областта Месиния, може да се срещне с Кристофър Нолан, Мат Деймън и другите звезди, които снимат там "Одисея" Simple Smile.

https://www.greece-is.com/news/matt-damon-christopher-nolan-arri … YDK4jcbNxceErxHrg

# 437
Аз бях на Санторини септември месец за 10 дни и сега ми де вижда всичко друго скучно. Запазих за Скиатос, дано е хубаво и да ми хареса през юни края. Чудя се къде да отседна, дали в главния град Скиатос или селцата?

# 438
На Скиатос няма селца като на други острови. Градът е единственото автентично населено място, което се обитава целогодишно - останалото по крайбрежието са тип вилни/туристически зони. Но ако искате да ви е по-просторно, тихо и по-близо до плаж - те са.

Иначе на мен Санторини ми беше четвъртият гръцки остров (първите три са Тасос, Скиатос, Кос) и на почти всички, на които съм ходила след това - а те са няколко десетки - не ми е било скучно, а точно обратното.

# 439
  • София
Аз бях на Санторини септември месец за 10 дни и сега ми де вижда всичко друго скучно. Запазих за Скиатос, дано е хубаво и да ми хареса през юни края. Чудя се къде да отседна, дали в главния град Скиатос или селцата?

Ние бяхме отседнали в къща на 5-6 спирки  от градчето, със собствен плаж. Хареса ни много. По-добър вариант е в т.нар. селца (т.е. по линията на автобуса) отколкото в самото градче. Ето линк към нашето място:

https://www.booking.com/hotel/gr/skiathos-holidays.bg.html?aid=2 … ype=total&ucfs=1&

# 440
Здравейте!Да ми препоръчате място на Халкидики с хубав пясъчен плаж!
Да е в градче с таверни и магазинчета.
И да е разрешено за кучета.

# 441
  • Бургас
Моля за препоръки за хубава таверна за хапване на морска храна и не само в Игуменица. С мъжа ми плануваме екскурзия с колата до Френската ривиера и навъщане мислим да хванем ферибот Анкона Игуменица. Мислим да преспим в Игуменица, но ако не си заслужава може и в Йоанина да направим стопа преди прибиране в Бг. Това ще е на 1.05 възможно е хубавите места за хапване да не са отворени. Ще се радвам на вашите предложения. Благодаря Hug

# 442
Анкона не е във Франция.

# 443
  • Бургас
Анкона не е във Франция.
Да ще минем през Италия навръщане.

# 444
И аз гледах едно предаване за такова пътуване , гърция - анкона. Ние не сме го правили. Интересно ми беше. Но пък през Анкона за Франция ми се видя обиколно.

# 445
Твърдо съм за Йоанина пред Игуменица. Ще има къде да се разходите, а заведенията са в пъти по-добри.

В Йоанина много ни хареса Epikero: https://maps.app.goo.gl/542s8FFJqDSc7o7P9
Някой ми го препоръча, но не помня вече от форума ли беше или познати.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 18:39 от Deviant Art

# 446
  • Пловдив
Твърдо за Йоанина✌️

# 447
  • София
Здравейте, включвам се с питане - който от вас е използвал услугите на агенция за почивка, моля да сподели впечатления къде офертите са най-изгодни. Евентуално мисля това лято за почивка в Гърция, но не ми се занимава да организирам, понеже още не е решено на 100%. Ако пък цените на агенциите не се различават драстично с тези в Booking, може да потърся нещо самоорганизирано. Моля да ме насочите към бюджетна дестинация с по-плитък плаж, както и в града да има какво да се разглежда. Благодаря!

# 448
  • София
Здравейте, включвам се с питане - който от вас е използвал услугите на агенция за почивка, моля да сподели впечатления къде офертите са най-изгодни. Евентуално мисля това лято за почивка в Гърция, но не ми се занимава да организирам, понеже още не е решено на 100%. Ако пък цените на агенциите не се различават драстично с тези в Booking, може да потърся нещо самоорганизирано. Моля да ме насочите към бюджетна дестинация с по-плитък плаж, както и в града да има какво да се разглежда. Благодаря!
Пътували сме с https://www.travelcard.bg/.
Останахме  доволни.

# 449
  • София
Очарованието на Гърция е да имаш кола, за да обикаляш различни плажове, повечето от които са извън населените места и да се храниш в таверни и пекарни, а не хотелска храна.

Позната беше ходила организирано уж на Лефкада. Simple Smile Спяха в хотел в нищото някъде около Превеза и за всяко място, което искаше да посети, трябваше да плаща отделно на агенцията, защото нямаше как да мръдне от хотела.

Общи условия

Активация на акаунт