На море в Гърция 2025

• 61 683
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Около 10-15 юни. Докога ще става през есента, зависи от това дали ще има валежи. Миналата година се къпахме на Халкидики и в средата на октомври (а аз съм от зиморничавите).

И Великденски поздрав за всички в темата с един от любимите ми религиозни обекти в Гърция - манастирът "Панагия Хозовиотиса" на Аморгос.
https://apnews.com/article/greece-religion-amorgos-island-christ … bK4cuTpklHqJsHQWw

# 646
  • В полите на Пирин планина
Леле, изглежда невероятно!

# 647
  • Стара Загора
Здравейте, случайно имате ли идея при загубена вещ в Гърция , къде може да се попита? В събота детето си загуби една карта в Александруполис пише неговите имена на нея на български. Не е кредитна или ЛК, но все пак ни е важна и се сетих, че може да има такова място, където да попитаме .

# 648
  • София
Здравейте , не съм изчела цялата тема и дано не повтарям въпроса. Юли сме на море в Гърция / Халкидики / ,понеже сме с куче - средна порода /Бултериер/ , искам да попитам от първо лице как седи въпроса с кучетата по плажа ? Разгледах в Гугъл близките до вилата ни плажове , но не е упоменато позволено ли е с домашни любимци. Имат ли обща деректива или ? В гугъл ми излиза само ,че уж е позволено ,но има глоба от 50 до 150 евро , ако пречиш на някой плажуващ и се оплаче. / ама то за някой пречене ,може и да е само присъствие - субективно е./ Ще се развам на съвети.

# 649
  • Велико Търново
Здравейте 😊
В процес съм на организиране на едноседмично семейно(аз, съпруг+ тийнеджърка на 17)пътуване в Гърция в средата или края на юни( надявам се да става за плаж на местата, които ще посетим и да не е голяма навалица). Тръгваме от Велико Търново посока Евия. Вероятно ще отседнем в Лутра Едипсу (за 3-4 дена) и ще обиколим няколко плажа в зеверозападната част. Бихте ли ми дали насоки и препоръки какво да не пропуснем в този район. От там отиваме в Парга за 2,3 дни, като в един от дните ще посетим Паксос и Антипаксос. Навръщане ще  преполовим пътя може би със спирка на Ситония за 2 дена.
Моля за  насоки и препоръки за хубави плажове и места, които не са за пропускане.

# 650
Здравейте!
Запазихме хотел в Певкохори за Юли месец.
Почивали сме и друг път в Гърция, но не на Халкидики. Съвсем спонтанно решихме да сме там.
Влизам в темата за препоръки кои са хубавите плажове около това селце.
Ситония ми беше препоръчано и задължително ще идем там.
Идеята е да ги пообиколим.
Също всякакви препоръки за хубави заведения в това селце, като цяло в Касандра, забележителности и интересни места наоколо, кори си заслужава да се видят.
В единия от дните ще идем до Солун.
Отдавна не съм ходила, а ММ не е ходил досега.
Там съм наясно какво трябва да се види.
Та най-основно ме интересуват плажовете.
Благодаря на тези, които ще се включат. 😊

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 11:11 от Caroline_Bingley

# 651
Здравейте, как стоят нещата със българските мобилни оператори във Гърция ? Може ли да си използваме интернет,обаждания, навигация свободно ?

# 652
Без проблем ползвам интернет, обаждания и навигацията.

Аз умувам къде да отидем на моренце септември с бебе, което ще е на 5 месеца. За сега си мисля някъде на близко и без да е нужно да се пътува с ферибот. Заради пътя ще трябва да се правят почивки и за това си мисля, че по-подходящо да е по-близка дестинация. И да има наблизо болница (дано не се налага да я ползваме). Ще се радвам на предложения.

# 653
Естествено. Гърция е в ЕС.

Плажчето около Пефкохори, което за мен е останало като най е малко извън градчето, плажното барче се казва Lago. Много малко, не е претъпкано, но подчертавам, че съм била септември. На Касандра другите места, които за мен не са за изпускане са Посиди и Афитос.

# 654
  • София
Доти, много голямо препускане ще падне да обиколите толкова места за седмица и то от Велико Търново. Според мен изберете или Евия, или Парга. В противен случай ще се убиете от път и няма да е никаква почивка.
Ние също ще пътуваме към Евия с тийнейджърка (нашата е на 15), но в последните дни на юни и ще останем седмица, което пак не е много за този огромен остров, но и нямаме намерение да го обикаляме целия.

bebinka93, можете да си ползвате телефоните в Гърция като мегабайтите са според условията на плана ви, но ако досега не сте излизали извън България с тези номера, трябва да си активирате роуминг предварително. Също така, като влезете в Гърция и се свържете към техния оператор, за да имате мобилни данни трябва да активирате от настройки на телефона "Данни в роуминг", защото е изключено по подразбиране.

# 655
  • Пловдив
Доти, на 100% подкрепям миленка_д. Или-или за една седмица. Около Лутра Едипсу /почти/ нищо няма да видите от хубавата част на Евия.

# 656
Доти,
и моята препоръка е да изберете. Парга (района, не непременно града) и Ситония. Лутра Едипсу и района ми се вижда абсурдно за тийнейджър, ще ви опява през цялото време. А и аргументът с многото път за кратко време, който други вече изтъкнаха.

Пълнолуние,
моето в първите 1-2 години го дундурках на Халкидики и Тасос. Трудно пътуваше и сме правили междинна нощувка дори дотам, но тогава и нямаше магистрала в нито една от двете държави и пътуването отнемаше 7-8 часа чисто. Сега е лесна работа. Болниците са Полигирос за Халкидики и Кавала за Тасос, но аз не съм се интересувала тогава от този въпрос.
И със самолет на неголеми разстояния е опция, също имаме добър опит (всъщност много по-добър, отколкото с многочасови пътувания с кола на същата възраст - за разлика от други моето дете не спеше изобщо в кола, и никъде всъщност Stuck Out Tongue). Скиатос например ми се вижда подходящ и дотам има директен полет няма и час.

# 657
  • Велико Търново
Доти, на 100% подкрепям миленка_д. Или-или за една седмица. Около Лутра Едипсу /почти/ нищо няма да видите от хубавата част на Евия.
Благодаря ви момичета за препоръките! 🥰
Къде е хубавата част на Евия?

# 658
  • някъде ... тук ...
Дивата източна е за мен, но не сме с деца и тийнейджъри. Не е много лесна за каране на места и не мога да препоръчам нищо като места за спане, тъй като не сме ползвали такива.
Поздрави от Пелопонес. Изкарахме 2 дни за Великден на о. Китира, но можеше и повече. Съжалявам, че взех билети предварително. Много ни хареса! Много зелено въпреки камънака, пълноводен водопад, страшен (за мен) преход и страхотно Зелено езеро, и впечатляващи плажове (не пясъчни) Simple Smile

# 659
Кое е това Зелено езеро?

Общи условия

Активация на акаунт