На море в Гърция 2025

• 59 629
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Здравейте, кажете моля, разрешителните за управлениедо 40 БТ издавсни от  тик от Морска администрация, трябва ли да са преведени и на гръцки език?
На английски също става

# 706
Здравейте, след резервация в Полихроно през букинг за първи път ми се случва да ми е потвърдена резервацията, но да не ми дърпат парите,  а е с опция плащане на момента.  След 2 часа получих съобщение от хотела да им преведа парите по сметка в 5 дневен срок , понеже били далече от офиса. На някой случвало ли се е и защо е така? Дали всичко си е ок?

# 707
Случвало се е и в никакъв случай не превеждайте пари извън системата на Букинг. Като отидат в офиса, да си ги дръпнат.
Напоследък толкова зле стана Букинг от гледна точка сигурност за клиента, чеее.... Всякакви мошеници вече се допускат да си регистрират имотите, без платформата да ги проверява или да гарантира по някакъв начин клиентите.

На мен в Барселона ми се случи след престоя (вече бяхме в София) наемодателя да ни обвини в кражба на вилици(икейски бяха)Smile, да ми маркира резервацията като "no show" (при 100% предплатена резервация за над 1000 евро) и да се опита да дръпне сумата втори път. Бяхме току що кацнали в София когато ми дойде съобщението от банката, а картата беше празна и това ме спаси.
Пак в Испания в Аликанте ми се случи 1 час преди да стартира времето за чек ин да ни анулират резервация "по технически причини".

# 708
Аз разчитах на това, че ми изпращат лично съобщение в самата платформа. Но въпреки това ми е съмнително и не знам какво да правя. Да видим след дадения 5 дневен срок като не им преведа пари какво ще стане, дали ще я анулират.

# 709
Аз разчитах на това, че ми изпращат лично съобщение в самата платформа.
Има много случаи, когато е хакнат профилът на хотела и външни лица ви пишат през платформата. Проблемът е познат и обсъждан от години в групите за пътешествия. Свържете се с хотела на телефон, уотсап или мейл, за да попитате дали те са ви писали наистина. Освен всичко друго, може да не знаят, че са хакнати и ще са ви благодарни.

# 710
Аз разчитах на това, че ми изпращат лично съобщение в самата платформа. Но въпреки това ми е съмнително и не знам какво да правя. Да видим след дадения 5 дневен срок като не им преведа пари какво ще стане, дали ще я анулират.

Няма никакво значение къде ви пишат. Случвало се е да ми пишат и в Букинг, и в WhatsApp и да ми обясняват, че резервацията ми не е гарантирана, ако не платя през даден линк. Последно миналия месец за 5 звезден хотел в Будапеща. Оказа се, че са хакнати. Ако настояват, се съвържете и с Букинг и им обянсете какво искат от вас. И си прочетете хубаво условията на резервацията. Понякога вътре наистина пише, че дължите предплата по банков път. Но ако резервацията ви е гарантирана от карта и ще бъде платена на определена дата, то тогава нямат никакви права да искат плащане по друг начин и извън платформата. Нито да ви отменят резервацията.

# 711
Така...
Направо не мога да повярвам, че ми се случва.  Резервацията беше с предплащане на цялата сума веднага , без отмяна. Учуди се, че беше потвърдена без да ми дръпнат парите.  След 3 часа ми писаха. Сега реших да сравня телефон и мейл със сайта и вижте .

Междувременно след като отново отговорих,  че няма да преведа парите извън букинг,  получих мейл от букинг, където пише, че до 24 часа ще ми бъде анулирана резервацията,  защото не съм предплатила на хотела.

# 712
Между другото, Ikyma Boutique имат много приличен сайт с https платформа за резервации (по-трудно е да бъде хакната и с по-малък финансов интерес). Вероятно е и по-евтино от Букинг. Както и да приключи тази сага, бих ви препоръчала да резервирате оттам, ако държите на хотела. Приемат се всички основни кредитни карти без никакви пращаници на пари.

# 713
Проверих цените в сайта им и ми излизаше 1044 лв, а в букинг 940 лв, което също ми се видя съмнително. Писах им мейл, да видим какво ще кажат.

# 714
Така, в случая обаче не сте си прочели условията по резервацията в Букинг.
Що се отнася до телефоните, с 23 са стационарни в Гърция (ползват се още наземни линии, за разлика от БГ), а с 69 са мобилни. Няма никакъв проблем да са валидни и двата. Вече за мейлите е странно да имат домейн и да искат да им пишете в гмейл, наистина. По-ниската цена в Букинг - също, освен ако нямате някакъв висок статут, напр. Genius 3.

# 715
Така, в случая обаче не сте си прочели условията по резервацията в Букинг.
Що се отнася до телефоните, с 23 са стационарни в Гърция (ползват се още наземни линии, за разлика от БГ), а с 69 са мобилни. Няма никакъв проблем да са валидни и двата. Вече за мейлите е странно да имат домейн и да искат да им пишете в гмейл, наистина. По-ниската цена в Букинг - също, освен ако нямате някакъв висок статут, напр. Genius 3.

Не, нямам висок статус. Ниво 1 съм.

# 716
Като посетител на Полихроно миналата год. На никого не бих го препоръчала.
Освен това Криопиги не е Полихроно. Като цяло Касандра не ми е по вкуса, а я обиколихме.

# 717
Знам , че не е хубаво. Заради хотела резервирах,  симпатичен е и с частен плаж. Писах им, оказа се, че са си те, не е измама.

# 718
  • София
Много интересен епизод на Евтихис Блецас за остров Тилос - https://www.youtube.com/watch?v=iLUXVp-tWz8 - вече има субтитри и можете да си пуснете автоматичен превод на български, за да разбирате говора.

# 719
Бях на Тилос в седмицата преди Великден. Всъщност си сбъднах мечтата да се насладя за по-дълго на пролетта в Гърция. Много наситено пътуване с 9 нощувки в 8 различни хотела. Simple Smile Всеки ден 20-30000 крачки пеш. Докато мога, ще прилагам от време на време такива схеми, макар вече леко да ми идват в повече. Simple Smile
Схемата беше София-Атина-Родос със самолет, оттам с фери Сими, Тилос, Нисирос, Кос, Бодрум, самолет до Истанбул и автобус до Горна Тракия. Simple Smile
От всичко Нисирос най ми хареса.
Ще пиша тук отзиви някой ден, но няма да е в близките месеци.

Малко снимки от Тилос - населението е малко, нямаше туристи (на око под 20) и дори от преминаващите коли по шосето те поздравяват и ти се радват. Simple Smile

Скрит текст:

Крепостта над Мегало Хорио

Гледка на север от крепостта

Гледка към Ливадия (пристанището)

Пролет

Микро Хорио

В Ливадия се стягаха за лятото, бяха започнали с боядисването на таверни, хотели...

Единствените туристи бяха с щеки по пътеки

Общи условия

Активация на акаунт