На море в Гърция 2025

• 61 930
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Angela90,
нормално е. Обикновено за тази линия летните разписания се публикуват през април. На 1-ва стр. има няколко линка, в които да търсите, всички са подходящи.

# 466
  • София
На места пътищата на Корфу са отвратителни. Тесни, с разбит (към липсващ)  асфалт, остри завои с голям наклон.... Когато се е случвало да наемем малка кола, все е била немощна и сме катерили баирите със страшен зор. Та не знам кое  е по-добро, честно казано. По-малка кола, която я взела, я не взела някой гаден завой, или по-голяма, но по-мощна. Ние пътувахме с нашата Шкода Октавия.

# 467
Здравейте,

Знаете ли къде мога да видя цените на фериботите от Игуменица до Корфу

# 468
Здравейте,

Знаете ли къде мога да видя цените на фериботите от Игуменица до Корфу
https://www.ferryhopper.com/bg/#/results?itinerary=IGO,CFU,IGO&d … 20250314,20250315

# 469
  • Down south
Daylily,
Оставям координати на няколко местни компании, вие ще си изберете и изкомуникирате кое ви върши работа.
https://oceancar.gr/
https://corfucarrentals.com/
https://abc-corfu.com/
https://autorentcorfu.com/
https://katerinascars.com/
Много благодаря! Определено ще ми бъде в полза.

@ !JOOP,  изглежда, че групата е активна и има много информация.
Благодаря!

@ Vivi, благодаря ти!
Скрит текст:
Цитат
На места пътищата на Корфу са отвратителни. Тесни, с разбит (към липсващ)  асфалт, остри завои с голям наклон.... Когато се е случвало да наемем малка кола, все е била немощна и сме катерили баирите със страшен зор. Та не знам кое  е по-добро, честно казано. По-малка кола, която я взела, я не взела някой гаден завой, или по-голяма, но по-мощна. Ние пътувахме с нашата Шкода Октавия.
Няма да си кривя душата, че се постреснах Flushed точно за такива детайли не се бях замисляла.
Ще разгледам различните степени коли.

Още веднъж благодаря и да знаете, че сте много полезни.

# 470
Благодаря!
Става въпрос за едноседмична ваканция на остров Корфу.
За сега и дано не е късно, имаме само билети до Корфу и резервация за хотел.
Моята част е наемането на кола от летището
С хотела ли е добре да се резервира кола или отделно?
Да препоръчате компания за целта?
Никога не съм ходила в Гърция, само една от приятелките на дъщеря ми, която ще бъде с нас, но тя е ходила с роднини, които са организирали всичко, така че не разчитам на информация.
Някакви подводни камъни при наемането? Допълнителни такси и пр.
Ще шифираме аз и дъщеря ми или поне такава е идеята. С еднакво фамилно име сме и имаме само книжки от страна извън ЕО.
Или е по-добре шофьорът да бъде само един.
Ако не е нахално, може ли да кажете кой хотел сте избрала?Оглеждам се и аз , но не мога да се спра на някой конкретен.Благодаря, ако ми отговорите.

# 471
Привет,да се включа с едно питане- кое населено място да избера за настаняване в Алонисос,все повече се насочвам натам?
Споделете моля,лични впечатления от острова-става ли за 7-8 дни престой-търсим тихи места,далеч от масовия туризъм на Скиатос и Скопелос?

# 472
  • България
Здравейте, моето семейство обожава Гърция и всяка година ходим на почивка там. Другата седмица сме решили да посетим Навплио. От доста време му е мерак 😁. Но имам един въпрос : Как стоят нещата с паркирането, защото  като гледам в букинг, никъде не е възможно, а моят мъж държи да има паркинг?

# 473
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, дами! Имам нужда от Вашата помощ. Искаме да пътуваме с приятелка и общото 3-те ни деца на море в Гърция юли месец. По нейна молба, изискването й е да е all-inclusive. Никога не съм пътувала в Гърция за all-inclusive и ще съм много благодарна на Вашите препоръки.

Почивали сме няколко нощувки в Hotel Giannoulis в Паралия Катерини, но изхранването беше на база HB - закуска и вечеря. Има го в Букинг. Хотелът е хубав и храната беше добре. Не е в самия град, което за мене е плюс, защото ние в Гърция винаги пътуваме с колата. На първа линия е, с плаж и чадъри, шезлонги.
Лично аз предпочитам самостоятелно изхранване в Гърция, но с деца (ако не са големи) е може би по-тегаво.

# 474
  • Пловдив
Здравейте, моето семейство обожава Гърция и всяка година ходим на почивка там. Другата седмица сме решили да посетим Навплио. От доста време му е мерак 😁. Но имам един въпрос : Как стоят нещата с паркирането, защото  като гледам в букинг, никъде не е възможно, а моят мъж държи да има паркинг?
Не знам къде гледате в букинг, но паркирането определено не е проблем -особено през март. Ето един с частен паркинг например https://www.booking.com/hotel/gr/city-apartment-with-private-par … _availability_msg
И е пълно с безплатни паркинги /този до пристанището е огромен/ - Ако друго не намерите, гледате настаняване до някой от паркингите.

# 475
  • софия
Не знам къде гледате в букинг, но паркирането определено не е проблем -особено през март. Ето един с частен паркинг например https://www.booking.com/hotel/gr/city-apartment-with-private-par … _availability_msg
И е пълно с безплатни паркинги /този до пристанището е огромен/ - Ако друго не намерите, гледате настаняване до някой от паркингите.
Ние сме паркирали на свободно място на улицата пред апартамента. Проблем не е имало, а бяхме в сезон.
В самия център не може да се влиза с кола, но това е така почти навсякъде.

# 476
  • България
Благодаря Ви за отговорите. Явно паркирането не е проблем, така че спокойно отиваме там. 🙂

# 477
Привет,да се включа с едно питане- кое населено място да избера за настаняване в Алонисос,все повече се насочвам натам?
Споделете моля,лични впечатления от острова-става ли за 7-8 дни престой-търсим тихи места,далеч от масовия туризъм на Скиатос и Скопелос?
Ние бяхме горе в Хората и сме доволни, пак там бих избрала. Но трябва да имате предвид, че - както и други в Гърция - тя е пешеходна и се паркира на голям общински паркинг (с гледка) в подножието. Ако сте в по-високата и далечна част, е доста носене на багажа и като цяло, баир.
Най-много заведения, магазини, а и места за настаняване има в пристанищното градче, Патитири, но то не е особено живописно. Като цяло разстоянията на Алонисос не са големи и придвижването не е трудно.
Ако искате дивотия и само няколко рибни таверни - Каламакия.
Единствените пясъчни плажове са Хриси Миля и Кокинокастро (полупясъчен), и двата са малки. Но пък островът наистина е много девствен и различен от Скиатос и Скопелос.

# 478
  • София
Аз сега съм в търсене на хубав плаж, близо до по-голям град, в който също така могат да се посещават и забележителности. Търся си място като от приказка. Grinning Масово огранизираните екскурзии не ме грабнаха, особено като започнах да сравнявам с цените в Букинг.

# 479
  • София
Аз два пъти си правя планове и резервации за Алонисос (много ми се ходи по принцип), първата беше още през 2019г., но се отказвам в последния момент по независещи от дестинацията причини и все още не съм стъпила на острова. Но съм го проучвала обстойно и не бих избрала Патитири за настаняване, въпреки че има най-голям избор от места за спане - просто на мен не ми допада. Хората също не ми се вижда подходяща, ако целта е плажна почивка. Единият път бях избрала Муртеро, а вторият - Исомата, което е на високо и е доста изолирано, но със страхотна гледка към морето. И двата пъти бях запазила цели къщи на прилична цена. Надявам се някой ден да успея да почивам там, но засега Алонисос остава мираж - имам няколко други острова по-напред в wish листа Wink
« Ѕmile », препоръчвам да отидете на остров Крит - има от всичко там.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 15:45 от миленка_д

Общи условия

Активация на акаунт