На море в Гърция 2025

• 61 999
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Аз сега съм в търсене на хубав плаж, близо до по-голям град, в който също така могат да се посещават и забележителности. Търся си място като от приказка. Grinning Масово огранизираните екскурзии не ме грабнаха, особено като започнах да сравнявам с цените в Букинг.
Вижте Толо до Нафплио, но не през юли и август. Юни, септември, може дори ранен октомври. Това е най-горещата част на Гърция.

И за самото Нафплио да се изкажа по горните постове - през март няма да има никакви проблеми с паркирането, но през летния сезон вечер и през уикенда намирането на място на общинските паркинги на пристанището не е тривиална задача.

# 481
здравейте! някой дали може да препоръча апартаментче до плажа възможно най-близо (че ще ми е първо извън бг шофиране) от софия Simple Smile амолофи, ираклица, аспровалта.... знам, че има много из фб групите, но не смея просто така, а през air bnb и booking цената е някъде към 100 евро на вечер, което ми се вижда доста, или пък не е? трима човека, става двойно легло и диван, и да пускат малки кучета Simple Smile

# 482
  • София
Зависи за кога търсите. За юли и август е нормално да е 100 евро на вечер за трима.

# 483
Арино,
ами те са такива цените за висок сезон. Вижте Офринио, то е най-близо и е по-евтино, а и почти всички собственици са българи. Неа Врасна също ми се струва подходящо.

Миленка,
не за да влияя на твоя избор, но като била там отчитам, че все пак има едно място в Патитири, което смятам хубаво за настаняване. Над паркинга в дъното на пристанището има една висока скала, през която няма директно слизане, и на нея има редица хотелокъщи със страхотни панорамни гледки. За да покажа на картата, цъкам последния хотел в края на редицата, но мисля, че лесно ще се ориентирате коя е зоната (до пансион Хара ориентировъчно).
https://maps.app.goo.gl/Yx6dsaj286oPvFZm9
В Хората, освен цялостната обстановка, също гледките са едно от големите предимства, според мен.

# 484
  • София
Параход, наистина изглежда супер това място. Моето мнение не е меродавно, защото все пак не съм била там реално. А и не исках да оспорвам твоите съвети, а да предложа и друга гледна точка. Реално аз харесвам отдалечени места, на които практически няма почти нищо освен къщи. Но това си има и недостатъци - за всяко нещо трябва да се пали колата. Обаче тишината, идилията и нощното звездно небе винаги ме изкушават.

# 485
И мен, понякога се забивам на такива идилични места, от които тийнейджърката е много недоволна!

# 486
Много благодаря за отговорите,и за препоръките,само цената на ферибота...доста е солена...ще разгледам още малко.

# 487
Евентуално може да ползвате самолета до Скиатос и оттам ферибот, между островите той е евтин. Но пък кола на острова си трябва.

# 488
  • София
Благодаря за препоръките, Крит и аз го гледах, но нещо с билетите не мога да се разбера и засега го оставям на по-заден план. Как става придвижването от някой курорт към по-голям град, като изключим собствен транспорт? Има ли уредени автобуси? По принцип говоря, не за нещо определено.

# 489
Разбира се, че има автобуси. На някои дестинации са много редовни и добре уредени, на други - по-малко,  на трети - хич. Зависи къде сте, няма "по принцип".

# 490
  • София
То всъщност от тоза зависи да избера дестинацията. Не искам да наемам кола и предпочитам да има уреден транспорт. Колкото по-уреден, толкова по-добре.

# 491
Здравейте,  за Тасос през първата половина на септември до кога е добре да се направи резервация? В смисъл намират ли се места в последния момент или още сега да се предвиди?

# 492
Щефи,
намират се, но дали ще са тези, които искате - божа работа. Като цяло до българските празници около 6/09 (включително) си е сезон. След това е спокойно.

То всъщност от тоза зависи да избера дестинацията. Не искам да наемам кола и предпочитам да има уреден транспорт. Колкото по-уреден, толкова по-добре.
Не мога да разбера какво точно искате да направим за вас.
Eто разписанията на автобусите за дестинацията, която съм ви предложила аз няколко поста по-нагоре.
https://www.ktelargolida.gr/en/drepano-tolo-assini-lefkakia-aria/

# 493
  • София
Чак да искам нещо да се направи - не. Освен да се сподели това, което мен ме интересува и притеснява - транспортът. Благодарих за предложението, но все пак ще трябва да разгледам и още дестинации, и тогава да сравня коя ми допада повече, затова уточних кое ми е важно.

# 494
  • София

А как ще стигнете до дестинацията? И означава ли това, че търсите само места, достъпни със самолет?

Общи условия

Активация на акаунт