На море в Гърция 2025

• 61 756
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Много красив този манастир, отбелязах си го в уиш листата.
Нашата почивка в началото на септември се очертава така :  2 нощувки Атина, имам още неща които си бях набелзала, но така и не остана време за тях. Да си призная на мен много ми харесва, да мръсна е, и е лудница, но в същото време е прекрасна. След това 6 нощувки на  Кеа и се чудя дали и през Евия да не минем на прибиране за 3 дни. Отбелязала съм си  все неща в южната част и май ще е някъде там.  

Относно Парга и Сивота -Парга ми е много любима, мъничко и колоритно градче, но е страшна лудница. Сивота не  ми  допада толкова, а прехваления плаж Бела Врака хич не ми хареса. Между двете градчета има много симпатични плажове. Някои са по малки и се усеща много лудницата , но има и по-големи като Каравостаси и Арилас на които е доста по-спокойно.  За разходките до Корфу и Лефкада за 1 ден ,според мен хич не си заслужава. Нищо няма да видите за толкова време, а  двата острова са прекрасни и си заслужава да им се отдели повече време. Красивите плажове на Лефкада са от запад и бързо стават дълбоки, не са подходящи за малки деца.  На Корфу за един ден изобщо не мога да си представя какво бихте могли да видите. Ако сте без кола може да разгледате Керкира- много красив град. Разходка до Паксос и Антипаксос за 1 ден  с корабче ми се струва доста по смислено и интересно преживяване. В района на Парга може да посетите крепостта на Али Паша и да се качите до Венецианската крепост.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 15:35 от nellyli

# 601
Момичета, моля за съвет. Ще бъдем в Сандански за Великден и ми се иска да отскочим до Гърция. Някакво препоръки и най-вече, работят ли заведения и при. през празничните дни. Благодаря предварително!

# 602
По-назад някой питаше за две кученца на ферибот. Ние пътуваме многократно с куче - 22 -23 кг. Не сме пътували далеч с каюта, винаги сме на палубата. Но по-миналата година, когато бяха бурите в началото на септември и имаше проблем с фериботите, та се наложи да чакаме цял ден на Тасос за фери и се качихме на извънреден ферибот чак в 2 ч. през нощта, влязохме в салона и никой не ни направи забележка - вън беше студено и духаше страхотен вятър. Може да е било заради това, не знам. Тя ситуацията и без това беше шантава. Иначе не сме пробвали да влизаме в салона. Безплатно е, но винаги регистриам кучето.

# 603
  • София
Когато се пътува с ферибот за минути или 1-2 часа, всичко може да преживее човек.
До Крит се пътува 9-10 часа. Ако е нощен преход, без каюта си е приключение.
До Лесбос пътувахме 12 часа. До Хиос ще е 15 часа. Не бих си го причинила на палубата.

Затова е важно да се уточнят някои подробности.

# 604
  • Бургас
Миналата година запазих петфрендли каюта за Лимнос с ферибота в 5ч или в 6ч.сутринта тръгваше не помня точно. Ние пристигнахме към 4 и не сне чакали навън веднага влязахме на ферибота, набързо се настанихме в каютата с кучето и понеже бяхме уморени от нощния преход преди да тръгнем бяхме заспали. Навръщане съжалих, че не съм запазила пак каюта, защото ферибота беше супер пълен идваше от Наксос, Самос закъсня докато се качим стана 18 трябваше да е в Кавала в 21:30, а ние излязохме от ферибота в 22:30.

# 605
Търсех билети за ферибот и установих, че DODEKANISOS SEAWAYS с регистрация в тяхната лоялна програма BONUSWAYS дават 20% отстъпка за всички пътнически билети на компанията. За коли не се отнася.
Ето кои острови обслужват:

Регистрация тук.
Всеки пътуващ трябва да е с отделен номер. Регистрацията я проверяват по поща и мобилен номер - т.е. пращат два различни кода на двете.

Примерно във Ferryhopper има прозорче за въвеждане на номера на картата за лоялност:

# 606
Здравейте! Искам да попитам сега след като сме в Шенген с дете в Гърция може ли само с акт за раждане или паспорта е задължителен?

# 607
  • София
Паспортът е задължителен.

# 608
  • софия
Здравейте! Искам да попитам сега след като сме в Шенген с дете в Гърция може ли само с акт за раждане или паспорта е задължителен?
Паспортът е документ за самоличност.

# 609
  • Русе
До сега не ни се е налагало да ползваме ферибот в Гърция и поради това искам да попитам колко ориентировъчно ще струва ферибота до остров Корфу?

# 610
Във ferryhopper.com си въвеждате броя възрастни, деца, кола (размери) и маршрута и ще ви изчисли цената.

# 611
  • София
До сега не ни се е налагало да ползваме ферибот в Гърция и поради това искам да попитам колко ориентировъчно ще струва ферибота до остров Корфу?

Около 10 евро на човек в посока и 40 за кола.
За по-голяма точност може да проверите тук:
https://www.ferryhopper.com/bg/ferry-routes/direct/corfu-igoumenitsa
https://www.kerkyraseaways.gr/en
Имаше и отстъпки ако се закупят билетите онлайн в двете посоки.

# 612
За цената можете да се ориентирате на Ferryhopper, например. Приблизителна цена 33.30 за двама души и една кола. Може да варира, затова казвам приблизителна.

# 613
За цената можете да се ориентирате на Ferryhopper, например. Приблизителна цена 33.30 за двама души и една кола. Може да варира, затова казвам приблизителна.
Това е с намалението при покупка онлайн, а редовната цена е написаната в горния пост - около 60 евро за същото.

И също, това е до Керкира (столицата). Има и ферибот до Лефкими, който е по-кратък и по-евтин на редовна цена. Но с намалението е горе-долу пак толкова.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 13:25 от Параход

# 614
Да, всъщност забравих да кажа, че за Корфу онлайн е много по-евтино, почти двойно!

Общи условия

Активация на акаунт