Отговори
# 525
  • София
Фрага беше от глупав по-глупав, вие след него вече оженихте Ферит за Суна 🤦‍♀️
Той от 4 серии иска да мре, заради лудата било и греха, дето е в нейната глава.
Сетът е бил до много късно, има снимка как пускат дрон в 1:30. Затова предполагам, че ще има още един фраг.

# 526
Петимата от "Златно момче"

Казват петима те били на брой
Можели много да носят на бой
Събирани били от кол и въже
Предпочетени били и пред мъже

Пишели много - от сутрин до мрак
Нямали време да подвият те крак
Цял един трети им дали сезон
Истински чакал ги тях маратон

Сътворили накрая чутовен обрат,
но оплюли ги яко в не един чат
Бесен фандомът от сценария бил
Станали всички накрай за резил

Рейтингът падал и падал надолу
Заслужили много тояги на голо
Актьорите даже били отвратени
Да играят не щели безумните сцени

Накратко сезонът бил пред провал
Обмисляли даже ранен финал
И тогава от тема на Българска мама
дали сценарий на любовната драма

Сценаристките клети били уволнени,
а хонорарите им неизплатени
С парите, които били спестили,
нов сезон да снимат вече решили

# 527
Добро утро Simple Smile
Изгледах трея и на сериала "Ако кралят загуби". Ами ... идеята е същата като в Чапкънина, но с по-възрастен мъж - развенчаване на митове за златни момчета - крале. Упорити са. Blush Четох и че има много коментари за неморалност на сериала. На сериала?!! В живота навсякъде моралът е на почит. Smile Тук обаче Халит Ергенч е избрал да работи с режисьори, на които има доверие - братята Тайлан.
Грешката на екипа на Чапкънина, според мен, е, че създадоха грешни очаквания с първи сезон - еднорога може да бъде покорен от девствена девойка. А по-нататък Гюнгер и компания играеха върху нагласите на публиката и създадоха тегави и необяснени ситуации, замъгляващи идеята им. Чудя се ... такива филми защо предизвикват основно презрение и критики към жените...

# 528
Добро утро!
Katya, съмнявам се да не знаеш отговора. В следващия цитат наблягам на думата религия.
"Моралът е съществена част от стандарти и принципи, извлечени от етичния кодекс от определена философия, религия или култура както и от това, че човек притежава универсален характер."

# 529
Добро утро,момичета.С този фраг не ни показаха нищо или по-скоро,нищо ново което да не се е случвало,но в по уродлива версия.В сцената Чичек-Каран-Абидин видях една доста психясала жена,по-зле и от откачения си син.Май това го видя и Абидин,защото колкото и да е откачил и той,все пак е малко по-добре от тях.Друго обаче не ми е ясно.От какъв зор Каран ще си отмъщава на Корхан?Смъртта на неговия баща не е тяхно дело?Явно,че мама си го е превърнала в "момче за мокри поръчки".Добре,но аз се питам къде са органите на реда?Така,като гледам възрастта му и действията му, отдавна трябваше да е в затвора или психиатрията.Поредната простотия и творческо безсилие,ограничено мислене на сценаристи.Абидин продължава да нарича и представя тази жена като майка без напълно да е убеден в това.Толкова ли не се усъмни,та поне един ДНК тест да направи,да не говорим,че има и други начини за установяване на истината,но този е най-простичкия.Не,Абидин е от глупав,по-глупав и на тази възраст се вързва на едно бебешко елече и някакъв лист хартия и хуква да издевателства над хора за които и псевдо майката не отрича,че са негови роднини.Поредната простотия.Отново се държат "отворените вратички" да ги бъде ли Ферит-Суна или да не ги бъде.Това е въпроса.Сега ще отвличаме внимание от този въпрос като главни герои в следващия епизод ще са Каран-Абидин-Чичек.Сейфер ще са само за "фон" колкото да се сещаме,че все пак имаше там някакви си главни герои,но сериала може да си се движи и без тях,като поднесем зрелище.Ха,да видим дали няма да има сериал без Сейфер.И да ви кажа ли?Ще има.Може да не е с кой знае какъв рейтинг,но ще има.Ще ви кажа защо.Защото ще "очернят" още повече образа на Ферит.Вече се чуват призивите на феновете Сейран да бяга далече и да изоставя всички,Ферит да го гърмят и да приключва защото ще е толкова "черен",че никой няма да иска вече Сейфер,а Сейран и Ферит по отделно.Така,че хепи енда ще бъде "умрял" Ферит и "спасила" се Сейран,само дето вярата,че любовта и доброто не съществуват и обществото се състои само от болни хора също ще бъде "убита" и че на този свят можеш да просперираш само със закона "зъб за зъб,око за око".Започвам да се питам,дали аз не съм "луда" като вярвам в някаква си любов и добро между хората?Вече съм убедена,че тази връзка Суна-Ферит се направи точно заради това,да докажат,че все пак сериал без Сейфер може да има.

# 530
За мъжете Корхан , ДНК е мръсна дума. Кой от тях си направи нормално теста? Никой !  Ферит , Орхан сега и Аби го правят  или ще го правят ,едва когато истината е вече очеизвадна. Те просто не могат да приемат , че може някой да си играе с тях , да ги лъже . Толкова са самоуверени , че  чуждо мнение не приемат , да не говорим за съвети. Видяхме докъде се докараха и тримата. И по-зле май ще става. И като са толкова велики, все жените им  ги вадят от тинята. Сега е ред на  Аби да тича при Суна да го спасява , ама там вече е намесен Ферит.

Ето така се решават семейните проблеми при Корханите !  Целуваш  точната ръка и всичко е ОК !

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 10:28 от Kami_J

# 531
Kami_J Ето,потвърждаваш думите ми,че все пак сериал без Сейфер ще има.Абидин ще го спасява жена му,гаранция,че ще го спасява поне в 3 серии от които по 1,5 часа ще са екранно време за тяхната "драма",около 30 мин.ще е Ифакат-Гюлгюн-Орхан,слагаме и по 5 мин.за другия пълнеж и Сейран и Ферит,разделени заради предателството 5 мин.Няма Сейфер,но "драмата,екшъна,хоръра" продължават и все ще има любители на тези жанрове които да гледат.Е,рейтинга може и да е на границата,но сериала ще си продължи.

# 532
Добро утро.Аз четох интервю на Гюлсерен,но не знам от кога е,но е от скоро.Тя казва,че историята на Суна,трябва да бъде разказана,каквато и да е тя и колкото и лоша да е.Ок,да я разкажат,но защо точно сега?Не можеше ли във втори сезон,вместо да вкарват Невра,напълно излишен персонаж за мен,да бяха дали какви ги е вършила Суна.Всички знаем,че в истинската история е извършила недопустими неща и семейството,доколкото помня,беше забранило да се казва истината за нея.Още тогава предполагах,че е свързано с Ферит.Сестрите до ден днешен,не комуникират една с друга.Да бяха го направили тогава.Може би нямаше да се приеме добре,но ако беше разказано добре и в момент в който Сейран се беше отвратила от бременността на Пелин,щеше да се приеме и да отшуми.Започнаха и се уплашиха.
Сега изведнъж ни го изтряскаха ни в клин,ни в ръкав,недомислено и нсй-вече след епизоди в които Сейран и Ферит се преоткриха и любовта беше на макс.Иначе,аз не мисля,че Абидин и Суна  изместват главните в момента.Просто решиха най-сетне да разкажат тая прочута история на Суна,но по възможно най-грозния и омерзителен начин,като за капак изкараха Ферит от глупав по глупав,безскрупулен и изобщо нехаещ за Сейран.Чичеци,Карани и екшън сцените пък са дъното вече на бездарието ..

# 533
mimi 65 , съгласна съм с теб. Знаем , че няма незаменими хора , още повече пък актьори. Не са решили , не са го направили.  Да , феновете обичат СейФер , но много от тях харесват драмите , екшъните, превратностите ,сеира. Те ще останат да гледат , ако ще главната да е Шефика. Това , че ние се намерихме тук с еднакви възгледи и желания ,  не означава че сме точната извадка от фандома. Жал ми е за героите ,не за актьорите. 90 % са изгубили пътя си души. Няма  Суна , няма Ферит за мен , еднакво са нещастни. Само Сейран ми е на отделно място. Лошото е , че всеки има шанс за промяна - Ферит чрез Сейран , Суна и Аби могат да си помогнат взаимно , Орхан чрез Гюл , но на никой не му стиска да поеме в тази посока. По-лесно е да целуват ръката на Халис , който , колкото и да не го харесвам , винаги ги вади от батака и замита след тях.

# 534
От сета снощи.Кървава баня ала Кръстника.

# 535
  • София
Нали вчера пуснаха описание на героите от първи сезон. Суна е спала с Фуат и е забременяла, затова Асуман го напуска. Това е подсказано даже в сериите в първи сезон, но после им е хрумнало друго. Теориите, че ще прехвърлят това на Ферит са безумни, просто защото неговата история е друга.
Каквато и да е историята на Суна, не е спала с мъжа на сестра си, поне реалната история. А те какво ще пишат си е техен проблем. Ако Онур е решил, че всички трябва да намразят Ферит, ще го направи. Сериалът свърши на 37-ма серия, всичко друго са пълни измислици, пълнеж, серии, писани за пари.
Това, че жанра минава в екшън и комшиите го обичали не си личи. Защото първи сезон не е екшън, а е романтична драма, с разни психо елементи. Както и да е, мен ме загубиха още с началото на трети сезон, имаше някакви напъни от моя страна и самоубеждение, че някои от сериите ми харесват, но свърши и тая.

# 536
И  да, трябва да разкажат историята и на Суна. Но не само нейната. Какво знаем за Есме  или Гюл , или за Асуман. Тези разкрития трябваше да ги правят паралелно с историята на СейФер , ненатрапващо , заинтригуващо . Не сега , след 90 епизода да се сещат , че СейФер не са единствените герои. Нямаше нужда от Невра , от Дияр и Синан , Акън, и т.н. чиито истории също не разбрахме. Вкарват ги , изкарват ги просто така , за пълнеж. Имаха материал поне за още 2 сезона , ако  пишеха умно , а не да сменят СЦ  непрекъснато. Не трябваше цялата тежест за успеха на дизито да го поставят на раменете на Мерт и Афра. Не , че не се справят !
Затова според мен са успешни тези дизита , които имат добре развити второстепенни герои и линии.
Това , какво обичат комшиите , ще си проличи съвсем скоро. Щом при този сценарий рейта е над 4 , значи  има и такива , които го харесват в този му вид.

# 537
mimi 65 , съгласна съм с теб. Знаем , че няма незаменими хора , още повече пък актьори. Не са решили , не са го направили.  Да , феновете обичат СейФер , но много от тях харесват драмите , екшъните, превратностите ,сеира. Те ще останат да гледат , ако ще главната да е Шефика. Това , че ние се намерихме тук с еднакви възгледи и желания ,  не означава че сме точната извадка от фандома. Жал ми е за героите ,не за актьорите. 90 % са изгубили пътя си души. Няма  Суна , няма Ферит за мен , еднакво са нещастни. Само Сейран ми е на отделно място. Лошото е , че всеки има шанс за промяна - Ферит чрез Сейран , Суна и Аби могат да си помогнат взаимно , Орхан чрез Гюл , но на никой не му стиска да поеме в тази посока. По-лесно е да целуват ръката на Халис , който , колкото и да не го харесвам , винаги ги вади от батака и замита след тях.
Ками, Hands Plus1
Такива бяха и в първи сезон, но игрите най-вече на Ферит, създадоха очакване, че като се влюби в него Сейран, вярата в чистата любов ще пребъде. В числото на очакващите слагам и себе си. Само Софи тогава назоваваше нещата със собствените им имена.  Simple Smile

# 538
Предвид възрастта на Гюлсерен и дългогодишната и практика с всякакви откачалки,ми се струва,че тя самата има нужда от психическа помощ.Защо не наеха тези сценаристи да им направят нов сериал,точно за проблемите на тази сестра и семейството ами ни натрисат някакви нелогични и несвързани неща?Ами няма капацитет.Нямам поглед върху новите сериали на Онур,както казах изгледах само първа серия на "Изоставени" ли беше,даже не се постарах да запомня и името,защото такива простотии не ми се гледат.Този "крал" също няма да гледам,първо защото този актьор не го харесвам и мъж на толкова години да ми го представят за някакъв Дон Жуан,няма нужда.Направо си се смях като видях,че са му сложили коса.Но ще публикувам едно мнение на Зорка от фейсбук.
Скрит текст:
Прегледах първите 4 ри епизода на новият сериал на продуцента Онур Гювенатам-"Ти не плачи, Истанбул"
Какво да кажа!
Сценарият е плагиатски сглобка от поне 3 сериала, като един от тях е YALI.
  И развитието на сюжета, по всичко личи, ще е като първи сезон на  YALI, ама...
  като Мерт и Афра не могат да бъдат!
  Има още един сериал с Бурак Дениз, чийто сценаристи трябва да бъдат съдени за плагиатство от нашия YALI!
  Нашия СейФер просто никой не може да ги надмине-те са шедьовър, те са марка!

# 539
Бях писала: "Прочетох в Х интересно предположение: Суна е казала на Ферит за проблема с бременността при Сейран и той сега иска да умре, за да не се жертва Сейран за него. Дали това не е причината за това държание?"
 Сега след като го обмислих, реших, че е възможно. Възможно е наистина да са разговаряли върху темата, Суна да е ориентирала Ферит, че само тя може да даде наследник на Корханови. В един момент алкохолът е повлиял на Ферит и той е заспал. Суна си е фантазирала за Ферит, може да е решила да го целуне и той да е реагирал сънен и да я е наранил (това на врата й не е смучка, защото тогава Сейран нямаше да пита).Суна може да живее във фантазиите си, но Ферит може би се държи студено със Сейран, дори в леглото не я докосваше, защото не иска тя да забременее и да умре. И понеже връзката им е пагубна за нея, да желае смърта си, защото живот далеч, без близост с нея, е смърт за него. Ако погледнем така ситуацията май нещата се връзват. Как мислите, възможно ли е?

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 11:10 от ani.zaiche

Общи условия

Активация на акаунт