необясним задух

• 1 845
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
Само да вметна,че вие реално не се задушавате,а само имате такова чувство...и няма нужда да спирате да спортувате или да седнете да си почивате,когато се "задушавате"...когато започне чувстовото на задушаване изпадаме в паника и от нея се учестява дишането,което създава точно усещането за още повече недостиг на въздух...НО РЕАЛНО ВИЕ НЕ СЕ ЗАДУШАВАТЕ...Това е само чувство...чела съм.,че при някой дишането в хартиен плик помага...на мен лекарства ми помогнаха...

# 31
Имах нещо подобно за дълго време, много е неприятно. При мен се оказа на психическа основа и един доктор от алтернативна медицина го определи като Хипервентилация. Оправих се с упражнения за дишане докато вървя навън. В интернет има информация.

# 32
как сте хора, някой намери ли решение на проблемите със задуха? аз все повече чета за блуждаещия нерв и се чудя дали е от него.... но вече година и половина съм със стегнато гърло и твудно поемане на дълбоко въздух. Постоянно не ми стига въздух, не само при активност. Напоследък имам е много оригване и мисля за рефлукс, но нямам киселини или връщане на храна.... включете се с мнения...

# 33
Идете на гастроентеролог. При рефлукс не е задължително да се връща храна и киселини. При мен се е проявявал и като болка зад гръдната кост. Иначе при ГЕРБ доколкото знам може да има стягане на гърлото - стомашните сокове предизвикват някакво възпаление или нещо подобно помня, че четох. Най-добре идете на специалист, за да потвърди или отхвърли диагнозата.

# 34
ходих, но ме видя само с ехограф и ми каза, че няма общо задуха с неговата област.... 🤯 май не му се занимаваше с мен.Пих гавистон по самопредписание, но не мина. И така си страдам вече година и половина.

# 35
ходих, но ме видя само с ехограф и ми каза, че няма общо задуха с неговата област.... 🤯 май не му се занимаваше с мен.Пих гавистон по самопредписание, но не мина. И така си страдам вече година и половина.
Идете при друг лекар.

# 36
как сте, не дишащ народе? аз вече година и половина не успявам да поема дълбоко въздух и ме стяга и стяга. Минах много, всякакви лекари.. и нищо! На всичкото отгоре съм в начална бременност и нз как ще дишам... 😥😥😥😥

# 37
успокой се малко.Спри да четеш в интернет за болести и диагнози...сто процента си минала през всякакви лекари и изследвания...аз така ходех от лекар на лекар и не им вярвах и мислех,че имам някаква рядка болест,която никой неможе да открие... и накрая ходех с една огромна папка изследвания и един лекар седна и ми обясни най спокойно,че за няколко месеца имам повече изследвания от него за целия му живот и че съм по здрава от него сигурно...

# 38
хипохондрията е страшно нещо....

# 39
Опитайте да дишате не чрез гърдите, а чрез корема и не през устата, а през носът. Старайте се да прилагате това и вижте какви резултати ще имате. Не бързайте с резултатите, но опитайте да дишате със стомаха и през носа през цялото време доколкото можете поне в началото докато не усетите подобрение в дишането. Аз имам проблеми с дишането и сега прилагам тези практики, макар и малко странно да ми е за няколко дни усещам разлика.

Общи условия

Активация на акаунт