Азиатска козметика и грим - тема 30

• 52 394
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • софия

Тези съм ползвала, но  ми се струва прекалено да очакваш точно от сънскрийн силна хидратация.Тя  повече зависи от продуктите под него.
Предлагам тези като слънцезащита за суха кожа.

# 91
  • София
Търся слънцезащита за точно обратния тип кожа - мазна.
Ползвала съм на ISDN, Eucerin от тези за мазна кожа, против петна и Acting control, както Биодерм, не се сещам вече какво друго. Euserin - ите най-много се доближават до това, което търся.
Нещо с лека текстура и без бял каст, даже най-добре да има тониращ ефект. И да не дразни очите, защото са ми много чувствителни. Ако може да е наличен в български сайт за козметика.

# 92
  • Germany
И аз с това Purito, което показва Tyra. Много е приятно и мисля да повторя. Кожата ми е нормална в есенно-зимния сезон. Не съм я пробвала на силно слънце как се държи обаче. Ноември беше доста слънчево в Италия и я поносих, но все пак не е като през лятото.

# 93
Клеми, за мазна кожа през лятото много харесвам този:

Но не е с лека, водниста консистенция!
This mineral and chemical hybrid sunscreen offers broad-spectrum protection of SPF50+ PA+++ without any sticky after-feel. Infused with tannin complex to regulate sebum production and tighten pores, the formula leaves a smooth and matte finish. Beige-tinted formula in a lotion texture is packed with brightening agents like niacinamide to promote radiant skin.

По-лека текстура са млеката на Миша. Тези също не са лоши:

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 16:31 от Agent Provocateur

# 94
Дайте предложения за силно хидратираща слънцезащита 50+ за суха кожа, да не оставя бял филм, да попива бързо
Ползвам вече трета опаковка, чудесен продукт, достъпен и икономичен.

Аз ползвам с оранжевата капачка, водоустойчив. Сух ми идва.

# 95
През лятото ми беше много добре с този крем,не омазняваше и не е необходимо честото подновяване. Сайта се вижда от снимката.

# 96
В крайна сметка поръчах Mary&May CICA Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++

# 97
Дайте предложения за силно хидратираща слънцезащита 50+ за суха кожа, да не оставя бял филм, да попива бързо и да се разбира добре с некорейски фон дьо тен Simple Smile  Без  Skin 1004 Beauty of joseon. Благодарско!
Ако я намериш,свиркай,аз още не съм намерила такава.
Между другото,тази на Biore която Светулка показа е може би нещо което търсиш.Версията която ползвах обаче миришеше страшно много на алкохол.
Разбрах че не харесваш BoJ и аз не харесвам крема.Погледни обаче серума,той е доооста по-поносим.
И двете които споменах обаче,имам съмнения че няма да издържат ако се облещиш на лятното слънце.

# 98
Още веднъж напомням, че много от най популярните корейски сънскрийни не са мислени/формулирани/правени нито за плаж, нито за спорт, нито за часове под силно слънце. Те са ежедневна градска протекция.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 15:54 от Agent Provocateur

# 99
  • Prismatica Aerie
И аз напомням, да се погледне първи пост на темата, има списъци с видовете слънцезащита - ежедневни и  подходящи за дейности на открито.

И пускам още няколко предложения, подходящи за нормална и суха кожа и добра база за грим:

d'Alba - Waterfull Essence Sun Cream
espoir - Water Splash Sun Cream
COSRX - Ultra Light Invisible Sunscreen
su:m37 - Micro-Active Sun Serum
Nacific - Sun Essence
Abib - Sedum Hyaluron Sunscreen
ma:nyo - Hyaluron Hydrating Sunscreen
heimish - Moringa Ceramide Watery Sunscreen
haruharu wonder - Black Rice Moisture Airyfit Sunscreen
TOCOBO - Bio Watery Sun Cream
Purito SEOUL - Wonder Releaf Centella Daily Sun Lotion
TIRTIR - Hydro UV Shield Sunscreen
Dr. Ceuracle - Hyal Reyouth Moist Sun
beplain - Sunmuse Moisture Sunscreen
CNP Laboratory - Propolis Moisture Sun
KUNDAL - Waterful Moisture Sunscreen

# 100
Catalinne,(малко ми е странно,че се обръщам така към теб Hug) ще споделиш ли коя ти е любимата слънцезащита към момента.Знам че харесваш Anessa,и все пак...
И още нещо,имала ли случаи да не усещаш любимата си слънцезащита комфортно и ако да,след какви продукти...сори,ако прозвучах като интервюираща,но знам че си със суха кожа и ми е интересно

# 101
  • Prismatica Aerie
Ванеса, можеш да се обръщаш към мен както ти е удобно. Hug
Ползвам няколко слънцезащити обичайно, според времето, настроението, активностите ми и какво ли не.
Към момента:
Sum37 Losec Summa Elixir Lumiere Sun Protector
Cheongidan Radiant Regenerating UV Protection Cream
Gongjinhyang Anti-Wrinkle UV Protective Cream
Donginbi - Red Ginseng Sunscreen Cream 
Kanebo - Allie Beauty Tone Up (Sheer Ecru)

Редовно имам случаи да не си усещам комфортно сънскрийна, но го отдавам на различните продукти, които ползвам под нея, състоянието на кожата и не на последно място - климата. Има значение дали е сухо/влажно, топло/студено. Но при всички случаи адекватната грижа спрямо типа кожа има огромно значение, въпреки че с минерални филтри не се разбирам никак, ако ще да хидратирам до прокисване, но с хибриди нямам проблем.
Анеса ми е повече летен фаворит, но сега е момента да се зареди, защото е на добра цена. Blue Heart
Но.. няма универсални продукти, още по-малко слънцезащити, защото хората мажат различни количества, имат различни рутини, изобщо - водят различен начин на живот, а това влияе на устойчивостта на формулите.

# 102
Имам един общ въпрос към всички. Не съм ползвала нищо освен европейска козметика досега, опитвам се да се образовам Hug
Какво ви кара да изберете корейска козметика вместо например френска, която е много по-лесна за използване, само две-три стъпки? Има ли наистина разлика в усещането на кожата? По какво разбрахте че това е вашата козметика, какво беше решаващо конкретно и лично за вас? Или ползването на много продукти и многото стъпки са част от удоволствието?

# 103
Grinning Phlox, мога да измисля някоя  история защо и как, но нещата бяха много по-прости при мен. Реших да пробвам, първо едно, после второ, хареса ми, започнах да чета, видях някакви резултати и се пристрастих. За лесно не съм се замисляла и преди азиатската мажех доста неща, следването на някакви стъпки не съм го приела като усложнение, в повечето случаи апликацията на азиатската козметика е много приятна. Дали удоволствие, не бих го определила така - по-скоро вече навик. Нещата са доста прости, но понеже като част от рекламната стратегия всичко е облечено в някаква аура на специален ритуал и нещо доста по-различно има някакъв елемент на първоначално стряскане от непознатото.
Корейската козметика е невероятно бързо развиващ се пазар, постоянно излизат нови неща, други се реформулират. Правят се класации, които също са някакъв ориентир - най-купуван продукт, награда на различни структури и т.н. Поради световната експанзия започнаха да се ориентират и към търсенето на клиентите за нещо по-лесно - две в едно, три в едно. Умеят и да я правят и да я продават.

По-интересна е философията на корейската козметика, залага на постоянството и на систематичността още от ранна детска възраст и това е основното, което дава  резултатът. Независимо от произхода на козметиката, това е важното - ежедневната грижа в годините, плюс подходящите продукти разбира се резултатът ще  е много по-добър.

При тях всяко нещо е строго насочена към определена нужда на кожата и към конкретна кожа, плюс постоянните изследвания и наливане на пари в изследователска дейност, плюс много строгата регулация на тази индустрия,което води до по-добро качество. Европейската козметика си кара с формулите от време оно, новости почти няма, нови брандове да, но кой какво е забъркал няма някакъв особен контрол.

Сега поръчах тази новост и като ми се опънат бръчките няма да ме познаете Joy

# 104
Дайте предложения за силно хидратираща слънцезащита 50+ за суха кожа, да не оставя бял филм, да попива бързо и да се разбира добре с некорейски фон дьо тен Simple Smile  Без  Skin 1004 Beauty of joseon. Благодарско!
Ако я намериш,свиркай,аз още не съм намерила такава.
Между другото,тази на Biore която Светулка показа е може би нещо което търсиш.Версията която ползвах обаче миришеше страшно много на алкохол.
Разбрах че не харесваш BoJ и аз не харесвам крема.Погледни обаче серума,той е доооста по-поносим.
И двете които споменах обаче,имам съмнения че няма да издържат ако се облещиш на лятното слънце.

Пробвали ли сте тази на Birch Juice? Беше хит миналото лято, имам я и се държи чудесно. Идеална за плаж и над продукти:
https://www.notino.gr/round-lab/birch-juice-moisturizing-sunscre … dPeEaAuHNEALw_wcB

Друга, която ми похвалиха много е на Anua - Heartleaf Silky Moisture Sun cream - момичето ми каза, че е била на плажовете в островите в Гърция и никога не е изгаряла с нея!
https://www.yesstyle.com/en/tcuc.EUR/coc.GR/info.html/pid.112098 … 002AaAhfYEALw_wcB

Общи условия

Активация на акаунт