Барселона - тема 14

• 38 988
  • 599
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Така е, но за едно минаване става. Има толкова места за посещаване, че Ла Рамбла е в ремонт не бива да спира никой.

# 586
Може ли в метрото да се използва банковата карта вместо билет така както е в София, Лондон и др.

# 587
Може ли в метрото да се използва банковата карта вместо билет така както е в София, Лондон и др.

От моя скромен опит (едно ходене) - не може.

# 588
  • BG-DE
Не, не може, само с билет или карта за транспорт

# 589
Здравейте,

Планираме пътуване до Барселона в началото на септември, но вече за Саграда Фамилия няма билети за катедралата и кулата. Ако взема билети само да катедралата, имам ли шанс да доплатя за кулата на място, или по някакъв начин все пак да се качим на някоя от кулите? Освен това, кой час за посещение е за предпочитане? 11,00 или след 17 часа?

# 590
  • Пловдив
Здравейте,

Планираме пътуване до Барселона в началото на септември, но вече за Саграда Фамилия няма билети за катедралата и кулата. Ако взема билети само да катедралата, имам ли шанс да доплатя за кулата на място, или по някакъв начин все пак да се качим на някоя от кулите? Освен това, кой час за посещение е за предпочитане? 11,00 или след 17 часа?

Здравейте! На място едва ли ще е възможно да си купите билети за кулите. Според мен по- добре да вземете билети за след 17 часа. Тогава ще може да хванете.т.нар. "златен час" - когато слънчевата светлина прави много красиви светлинни ефекти през цветните витражи на катедралата. Приятно пътуване!

# 591
Здравейте,наближава нашето пътуване до Барселона и още не съм купила билети за Саградата и Парка
Ще бъдем от 13.09.2026 до 16.09.2026 Кацаме на 13.09 в 8.10 сутринта .Имали все още такова нещо като по ранно влизане в парк Гюел  без билети.И кога е по добре да се посетят тези обекти сутрин или късно след обяд /17 часа/Искам да използваме максимално дните и затова още НЕ съм направила програма

# 592
За саградата май единствените съображения бяха на коя кула ще се качвате и оттам как ще ви свети слънцето за снимки. А за самите кули - каква гледка се отваряла. Ние ако помня, избрахме тази с гледка към града. Което окей, но не е някакъв сериозен фактор.

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 18:08 от Soney

# 593
  • Varna, München
Здравейте,наближава нашето пътуване до Барселона и още не съм купила билети за Саградата и Парка
Ще бъдем от 13.09.2026 до 16.09.2026 Кацаме на 13.09 в 8.10 сутринта .Имали все още такова нещо като по ранно влизане в парк Гюел  без билети.И кога е по добре да се посетят тези обекти сутрин или късно след обяд /17 часа/Искам да използваме максимално дните и затова още НЕ съм направила програма

Ние ще сме от 19.09-22.09 и днес реших да взема билети за 21.09. За Саграда и Парк Гюел от официалните сайтове.Комбиниран за Саграда и Кули нямаше- разпродадени са , взех само за катедралата и музея Sad. Дори имаше само 3 възможности като час- 11:45, 12:45 и 13:30. За парка имаше зза през целия ден - него го планирах за следобеда към 15:30. После видях , че има в Tickets  и още един друг сайт за билети за забележителностите, но вече бях ги купила.

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 20:53 от isi83

# 594
Ранното влизане в парка е възможно само за местни. Вземете си билети от сега. Ние не се качвахме на кулите, изгледах няколко видеа в ютюб и не бях впечатлена от гледката и реших, че няма нужда да си причинявам слизането по стълбите. Самата сграда е много красива и светлината е различна в зависимост от часа на посещение.

# 595
Е то слизането по стълбите е 90% от целия пиниз.  Simple Smile
 И снимки как се вият.

Последна редакция: чт, 20 авг 2026, 03:24 от Soney

# 596
  • София
Слизането не е кой знае какво изпитание. Има площадки за гледки и почивка. И аз първоначално не исках, не обичам тесни стълби, но се оказа приятно.

# 597
Чака ли се много за влизане в Casa Batlló, ако имаш купен син билет?
Обмислям за 5 октомври да купя предварително билети за сутринта, но се колебая дали да е първия час - 9 ч или малко по-късно. Моля, ако някой скоро е влизал да сподели опит

# 598
Чака ли се много за влизане в Casa Batlló, ако имаш купен син билет?
Обмислям за 5 октомври да купя предварително билети за сутринта, но се колебая дали да е първия час - 9 ч или малко по-късно. Моля, ако някой скоро е влизал да сподели опит

Влизахме края на месец юни. Но бяхме с червени билети. Имаше опашка, пускаха поетапно според часа и часовете на влизане се спазваха. Не сме чакали много, бяхме там по-рано и си влязохме навреме. Имахме билети купени онлайн от предната вечер.

# 599
Не сме чакали много. Август т.г.  А докато чакате може да снимате и къщата на противоположния ъгъл на кръстовището.

Общи условия

Активация на акаунт