Съхранение на вещи във влажно мазе

• 490
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,

Мога ли да съхранявам безопасно електроуреди(вентилатор, ковектор), обувки,  пъзел, тенис ракети в мазе, където има влага? Имам рафтове и мога да поставя влагоабсорбатор с таблетки?
Някой съхранявал е подобни вещи и имали ли сте проблем след това?

# 1
Пробвай с пликове за вакуумиране. В китайските сайтове има. Аз съм взимала от Shein на добра цена, но ги има и в БГ. Ако нещата са вакуумирани няма как да влезе влага следователно нищо няма да им стане.

# 2
  • София
Ние съхраняваме в мазето всички вещи, свързани със спортуването и хобитата ни. Преди това обаче изнесохме абсолютно всичко от помещението, боядисахме го с подходящ латекс (издържащ на влага и със сребърни йони, доколкото помня, за да не мухлясва - преди това обработихме стените). Сложихме затворени шкафове и отворени стелажи. Задължително влагоабсорбатор, макар нашето мазе да не е влажно, но се получава конденз, заради преминаващите тръби.
Без проблем прибираме там нещата. Разбира се, винаги в калъфи и кутии. Грейките ги вакуумираме и ги носим долу само напълно сухи и почистени. Велосипедите са на стойки, ските също. Вече повече от 2-3 години е това преустройство и нямаме проблеми.
При пъзелите слагам от пликчетата, които вземам от кутиите с нови обувки (със зеолит май бяха - сещаш се кои визирам).
Родителите ми дори имат стелаж с книги в тяхното мазе и нямат поражения, но те също преди това направиха освежаване на стените, пода, тавана и около преминаващите тръби с подходящите материали.

# 3
Щом има влага не виждам как освен в затворени кутии. Иначе ремонт. Аз също съхранявам много неща там, но нямам влага.

# 4
Нямам опит с влажно мазе, но само да кажа, че тези влагоабсорбатори с таблетки не вършат никаква работа. Не разчитайте на тях.

# 5
  • София
в мазето всичко влиза само в пластмасови кутии, вакумни пликове или фолирано със стреч

# 6
Изхвърлих всичко, сложено в мазето. Мухлясало. Даже под капачките на бурканите с компоти беше мухлясало. Не правете моята грешка.

# 7
Оправи си мазето, потърси някакви строителни фирми да те консултират. Сега има много нови материали за изолиране на влагата. Но по-добре да си решиш проблема и да ползваш мазето, отколкото да си купуваш пликове и да си завиваш нещата, дори и да е по-скъпо решението.

Общи условия

Активация на акаунт