Отговори
# 210
  • Габрово
Под застой на кърма имах предвид да спре да кърми, както някой беше писал по-нагоре, че жената кърмела с едната гърда само. Пък и е много индивидуално, аз като кърмех имах толкова много мляко, че след хранене на бебето гърдата още беше напрегната и болезнена, така че всеки знае кое е най-добре за него и си преценява. Ако бебето не изсуква достатъчно, не бучка ами на паве става.

# 211
Благодаря на didi fiesta и майра, ама сега пък ще питам какво кисело мляко давате и какви бисквити- притесняват ме консерванти, стабилизатири и т.н. Може би ще пробвам да направя домашни!? Общо взето много се "втелявам" както казва сестра ми, ама нали ми е глезльо мамин. Искам да взема отношение и по други въпроси, но нямам време да чета и компа ми е в една студена стая...

# 212
Честити месечинки на Вяра, Бойко, Мартин, Никола и Валери   bouquet! Много здраве, радост и безгрижно детство им желая.

Пепи, много се радвам, че запушването се е разнесло  Hug. Дано вече не ти се случва  Praynig.

Елип не знам защо си спряла да кърмиш,при положение че се препоръчва точно обратното-по-често кърмене/цедене и често изпразване на гърдите  Thinking
И аз точно това правех, но проблема беше, че в болницата ми казаха след всяко кърмене да се изцеждам до край /тогава не знаех за форума да се посъветвам  Confused/. Така си докарвах постоянно хиперлактация, и много често ми се запушваха каналите. Освен това дъщеря ми беше мързеливо бебе и не сучеше и трябваше да я дохранвам с изцеденото и с АМ. Така постепенно тя започна да яде повече от бутилка, а аз да цедя по-малко и с големи усилия издържахме до 6тия месец. За това сега с бебо казах, че докато не ми се наложи, но в най-краен случай, няма да пипна помпа  Naughty. Още си спомням безсънните нощи с Рая само и само да цедя. Но всеки се учи  Wink.
А аз да ви се оплача, че май млякото ми намалява доста или бебо има пак скок в растежа /има ли такова нещо в 8ия месец  newsm78???/. От 2-3 дни ми прави впечатление, че на няколко пъти бебо сучи на празно, върти се лудо и докато не му дам другата гърда да си досуче, не се умирява. Правя си извода, че млякото в първата е свършило. Вие как мислите??? Дано е само временно  Praynig, тъй като ми се иска още малко да го кърмя. Добре, че започна по малко да пие от шише, че ако наистина свърши как ли щях да му давям мляко.

# 213
Петра, аз давам Милупа и Хипп. Щом даваш попара, значи си въвела глутена и не би трябвало да имаа проблем.

Ренито, аз от края на януари не цедя вече. А и преди никога не съм цедила до дупка за да стане хиперлактация Peace

Пепи, радвам се, че си се оправила Hug

Елип, към 8-8 1/2 м има скок на растежа. Виж дали не е придобил някое ново умение - тогава ще си сигурна Peace

# 214
Петра,това истинското ти име ли е,защото имах една такава колежка в Търново,а виждам че си и от там?
Да довърша историите със сладоледа,днес отново в Морската друго бебе държеше в ръчичка вафлената кофичка и се мъчеше да гризне.Не се виждаха много зъби и се замислих тази твърда вафла ако се отчупи как ще се задави милото,а тъпата му майка не бере грижа за това #2gunfire

# 215
  • Варна
Здравейте Wink
Честито на днешните месечинки.Да са здрави и засмени Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Влизам за малко,за да ви предам поздрави от Иси Кам
Те са в София.прегледали са ги в Алескандровска болница и май всичко което са им казали на прегледа в Ямбол,ще се окаже поредната лекарска грешка/Дай Боже да е така Praynig Praynig Praynig/
Утре ще правят още изследвания и ако всичко е наред/Дай Боже Praynig/,след няколко дни ще са си вкъщи.Да им стискаме палци утре Peace

Ети31,надявам се да си по-добре и да не ти се случва това повече Hug Hug Hug.И аз съм с болни бъбреци и те разбирам идеално Tired
Попова,честита количка.Със здраве да си я ползвате  bouquet
На всички болни мами и бебоци,бързо оздравяване Praynig Hug  bouquet

Айде че ме викат  Wink
п.п Нани,голяма мацка си Heart Eyes

Последна редакция: нд, 18 мар 2007, 18:37 от jorjito

# 216
Да са ни здравички и весели бебоците Бойко ,Мартин ,Никола,Валери и Вяра!!!!!

Мимето и днес ака нормално.Утре съм решила да се възползвам от съветите ви и да опитам пак с глутенова каша за да видя дали не е било съвпадение.Ако се повтори случката, ще пробвам пак след3-4 седмици.Кашата която й дадох е на Слънчо с пшеница и овес, ябълка и банан.Голяма грешка направих, че не ги въведох поотделно Confused
Благодаря ви момичета!Безценни сте!!! Hug

Пепи, браво на теб!Дано да не срещаш повече проблеми с гърдите Praynig
Аз се сещам кой може да е бил човека, който си срещнала.Шматка се из Търново един почти двойник на Мъжлето ми(пак един такъв космат и брадат) Mr. GreenЕх, де да беше моя с количката на Мимето, при това положение и аз щях да съм с тях в Търново. Heart Eyes

Пиги, бързичко да се оправяте Peace

Дано Иси  се завърне с добри новини Praynig
Попова, много ми хареса количката ви PeaceИ аз си търся нещо много компактно  за пътуванията, които сме запланували.Твоята компактна ли е когато се сгъне?

# 217
Здравейте момичета

Криси почти е добре вече още мъничко остана и да преборим тъпия бронхит.  Praynig Но за съжаление аз се разболях, едва се нося. Мен ме удари вируса в синузита и не мога да ви опиша какво ми е на главата  Confused.
Вече два дена пиша по един голям пост и нещо става и не мога да го публикувам и затова не съм писала.
Майра аз мисля, че някъде съм срещала че в просото има глутен. Сигурно ли е че няма  newsm78.

Честити месечинки на Вяра, Бойко, Мартин, Никола и Валери   bowuu

За тези уолкъри незнам, но Криси си бута и обикаля неговата проходилка, но той си стъва и крачи доста добре. Лошото е, че проходилката много се засилва и той не смогва сам трябва да съм при него да не я изпусне. От днес сутринта прави опити да лази, но доста неуспешни. Предпочита да го хвана и да си обикаляме. Най му харесва да обикаляме стаята и да ритаме една надуваема топка. Много е добър рита без проблем и то съвсем съзнателно и с двата крака на мама футболистчето.  Joy Joy Joy Това упраженение му е любимо от както стана на 6 месеца.  #Crazy Само дето мама не и остава кръст.  Naughty

Етка мила дано да е минала кризата и да се чувстваш добре, че тримата ти мъже имат нужда от здрава мама.   bouquet

Изи какво стана. Надявам се да сте наистина много добре.  Praynig

Радостина ройбиса го правя така - в една чаена чаша вода слагам 1к.л. билка и за 1 мин в МВ. Ако даваш захар можеш да подсладиш. За възрастен се слага 1 ч.л. билка и с мед(ако обичаш).

# 218
  • Габрово
Мама Дани много благодаря  bouquet
Оправяйте се бързо. 

# 219
Пепи, браво!Много се радвам за теби дано не се слчва никога повече че е неприятно.

Дани в просото няма глутен, виж за царевицата не съм толкова сигурна, но щом я пише езглутенова кашата newsm78

Слънчо дано и вие нямате прблем.

Пиги и вие в отбора на болните, а? А само Т ли или и други спимптоми? Да не е като нашият?

Тиция абе как ги намираш такива находки? Аз пък веднъж не съм видяла такава изцепка. Не че щях да коментирам нещо, де.

Елип, или скок в растежа или при въвеждане на твърдата храна кърмата намалява. Аз осезателно усещам как Лора все повече яде твърда храна и по-малко суче. Гърдите ми си реагират адекватно, както  трябва. Ако пък е скок в растежа, не мисли че те задължително са обвързани с разни месеци. Приразличните деца са по различно време. при Лора вървят като по учебник, само с половн месец по-рано.

Радостина и последно за кърмата, няма да философствам повече, който го интересува има откъде да прочете. Та: Вероника кърми от едната гърда заради прекарани мастити. Не е имало задържане на мляко, защото просто след мастит то намалява. И няма как да има застой на мляко, защото при запушваия и мастити последното което се прави е да се спира да се кърми. А че всеки си знае за него кое е най-добре, то е ясно. Но резултата винаги показва накрая.
СПИРАМ!!!

Аре чао

А бе къде са Нан и Елито?

# 220
  • Габрово
.......
Но резултата винаги показва накрая.
СПИРАМ!!!

Shocked

# 221
Майра, Синеочка, мерси много за бързите отговори Hug. Успокоих се малко. Дано скоро отмине, че се мъчи детенцето. А иначе, Майра, нови умения не са ми направили впечатление освен, че започна да плаче ако му взема някоя играчка, която си е харесал. Преди не му правеше впечатление  Laughing.
Иси Кам, дано наистина всичко е било лекарска грешка и детенцето да е ОК  Praynig.
Бързо възстановяване на всички болнички бебчета и мами.

# 222
Честити месечинки днес на Бойко, Марти, Никола, Вяра и Валери! Да са живи и много здрави, да растат весели и безгрижни!  bouquet
Аз уж четох, четох и сега всичко ми изкочи от главата, което щях да пиша. Сега пак трябва да се върна малко назад.  ooooh!
Виждам, че има много болни мами и бебчета - да оздравявате бързо, много гаден е тоя вирус с разстройството и повръщането, много упорит, е---ти вирусите и чудото, няма ли да свършват вече. Ама сега като идва по-топлото време вече май ще е така, трябва да свикваме.  Crossing Arms
Иси, искрено се надявам всичко да е фалшива тревога  Praynig, разбирам те, и аз преживях притеснения с кръвните проби заради "леко" завишени левкоцити - с 1,5 единици, което, оказа се, било нормално за деца до 4 години. Абе, лекари, само шашкат хората, а в много случаи не могат да направят нищо, за да помогнат. ooooh!
petra и аз се чудя за киселото мляко  newsm78. дали да купувам домашно и да подквасваме с майка ми?  newsm78 Ако някоя мама знае, моля нека ни просвети.
Лека вечер!

# 223
Пиги,искрено се надявам Цеци да се оправи бързо-бързо и пак да си спретнем някоя срещичка  Hug
Петра,Пламе ами аз купувам кис.мляко,защото тук около мен няма от къде да взема дом.Но си намерих де и Пиги ми обясни как да го квася,а щом вие можете ,е най-добре да си е собствено производство  Peace
Мама Дани,БРАВО,дано скоро всичко отмине  Wink

# 224
Здравейте и от мен.
Отдавна не съм писала,но не съм и чела темата защото Ния ми е болна.
Вдига 2-3 пъти на ден много висока температура-39,6 за 20 мин.от 36,6. И нищо не я сваля освен мокри кърпи...След 2 часа няма и помен...Идваха сума ти лекари-нищо не и откриват...Растат и зъби-казват че не  е от тях,ама....Може би има леко зачервено гърло-и нищо друго-вече 3 дни сме така.....
Е,оплаках се...

Общи условия

Активация на акаунт