Мъжки крем за лице?

• 711
  • 8
  •   1
Отговори
Темата ми е малко обща, но като цяло ме интересува хидратиращ крем за лице, който да не е много скъп и бързо да попива и всъщност да има полза от него, без да вреди. В момента използвам един на Eudermol на проф Златко Пенев за суха кожа за цялото тяло, като го слагам само за лице. Евтин е, попипава бързо. Проблема при мен е, че имам някаква суха кожа и може би заради това покрай очите ми с годините се появиха дълги черти, също така след като си измия лицето с вода от чешмата или след душ, лицето ми е сухо и се усеща сухо. В момента използвам този крем, който споменах и The Ordinary Retinol 1% squalance (2-3 пъти  седмично вечер) , като бях на 0.5 половин година. Просто се опитвам да върна малко живец на кожата си, защото тази сухота направо ме застари. Но според мен трябва да се ориентирам към някой по-качествен хидратиращ крем, от който кожат да има полза и да се хидратира.  Разбира се, отворен съм за мнения, на 35 съм.

# 1
Ретинол трябва задължително да се комбинира със супер хидратиращи кремове, понеже стяга кожата и може да причини лющене. Препоръчвам ви кремове с хиалуронова киселина, има и от The Ordinary.

И да знаете, че не е нужно да търсите исключително "мъжки" продукти. Всичко това е маркетинг, можете да изберете нещо и от дамския сегмент.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 10:11 от unserwahnsin

# 2
Ретинол трябва задължително да се комбинира със супер хидратиращи кремове, понеже стяга кожата и може да причини лющене. Препоръчвам ви кремове с хиалуронова киселина, има и от The Ordinary.

И да знаете, че не е нужно да търсите исключително "мъжки" продукти. Всичко това е маркетинг, можете да изберете нещо и от дамския сегмент.

Можеш ли някаква схема да ми направиш с препоръчани продукти?
Аз реално имам ето това в момента - The Ordinary Retinol 1% squalance и почистваща вода
Ако може направо да ми кажеш какво да си купя още и как да ги ползвам, обяснено като на мъж. Понеже не разбирам въобще от козметика, попитах изкуствен интелект за нещата, които имам и които ти предлагаш, как да ги ползвам. Ето това ми даде като отговор:

* Сутрешна рутина: *
Почистваща вода

Използвайте почистващата вода, за да премахнете замърсяванията и излишния себум. Нанесете върху памучен тампон и почистете лицето.
Няма нужда от изчакване след това.
The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Нанесете няколко капки на влажна кожа, за да подсилите хидратацията.
Изчакайте 30 секунди до 1 минута, за да се абсорбира напълно.
Natural Moisturizing Factors + Beta Glucan

Нанесете крема за овлажняване. Той ще "запечата" хидратацията и ще подхрани кожата.
Изчакайте 1-2 минути, за да сте сигурни, че продуктът се е "установил" върху кожата.
Слънцезащитен продукт (задължително)

Нанесете широкоспектърен слънцезащитен крем с SPF 30 или по-висок. Това е особено важно при употреба на ретинол вечер.
Изчакайте 2-3 минути след овлажнителя, за да се избегне смесване и да се гарантира правилното действие на SPF.

* Вечерна рутина: *
Почистваща вода

Почистете лицето, за да премахнете грим, замърсявания и излишен себум.
The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Както сутрин, нанесете няколко капки върху влажна кожа.
Изчакайте 30 секунди до 1 минута, за да се абсорбира.
The Ordinary Retinol 1% in Squalane

Нанесете ретинола след хиалуроновата киселина. Използвайте го само 2-3 пъти седмично, за да избегнете раздразнение.
Изчакайте 5-10 минути след нанасянето на ретинола, за да дадете време на активната съставка да се абсорбира напълно и да намалите риска от взаимодействие с овлажнителя.
Natural Moisturizing Factors + Beta Glucan

Завършете с овлажнителя, за да успокоите кожата след ретинола.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 20:55 от voldemor

# 3
Вместо почистващата вода препоръчвам някакъв гел за измиване, понеже водата повече е за премахване на грима и по-принцип след използване трябва да се измие с вода или вода+гел.

1) Гел CeraVe Hydrating Cleanser за суха кожа е много добър и препоръчан от дерматолозите.

След това добре да се използва някакъв тонер за лице с или без памучен тампон. Тонерът може да е най-обикновен (във вашия случай ще е добър някакъв успокояващ), то е само за тонизиране на кожата, но и не е задължителен етап. Това е вашето решение.

3) Примерно: Lumene Sensitive Soothing Toner.

Най важното да използвате серум+крем. Чат GPT ви даде добри примери с The Ordinary, схемата е същата. Първо слагате серума и го запечатвате с крема.

3 и 4) Тука: The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 плюс The Ordinary Natural Moisturizing Factors + Beta Glucan.

Рутината е същата за сутрин и вечер.

Относно ретинола. The Ordinary Retinol 1% in Squalane обаче не е преропъчително да слагате повече от 2-3 пъти на седмица, понеже е агресивен. И трябва да го ползвате само вечерта, понеже въздействие на слънчеви лъчи може да причини пигментни петна. Това е също серум, така че както казах и преди, трябва върху него да слагате крем.

# 4
Така.  Проблемите са:
- суха кожа
- бръчки (от дехидратация)

Ти лекуваш сухотата с ретинол, който ти изсушва допълнително кожата и се въртиш в омагьосан кръг...

Не знам кой ти е преопръчал ретинол, или си се подвел по масовата истерия в момента на едни мазни ретиноли в сквалан. за суха чувствителна кожа и бла бла.
 Забрави за ретинола на тия етап. Ако питаш мене и завинаги Grinning

Сухата кожа трябва да се ексфолира. Няма какво да проникне в нея иначе.

Съветвам те да пробваш с ексфолирането на етап измиване и да видиш как ще е кожата.

Най-практично и най-ефективно е.

Лично аз от киселини не виждам желания ефект като от механичния пилинг!

Но!

Трябва да се прави както трябва и после да се вкара рутина, за да се избегне дехидратация.

Вземи си някакъв продукт с частици по твоя преценка. Търси да няма изсушаващи агенти като пропилен гликол, sls. На мокра, топла кожа се прави масаж с ексфолиращия продукт като се започва от врата в посока нагоре, като се спазват линиите на масаж. След като добре се изплакне кожата, без да я подушаваш, я остави да изсъхне сама в проветрива стая (да не е в банята, където е пълно с пара, това искам да кажа). Веднага, след като изсъхне, започни с нансянето на продуктите. Пробвай например първа стъпка серум с витамин Ц, ама гледай да е с аскорбил фосфат на първо време, не с аскорбинова киселина, че може да ти дойде в повече. Нанася се деликатно, без излишен натиск по кожата, и в никакъв случай надолу.. всичко се прави в посока нагоре. Изчакай да изсъхне / попие (2-3 минути). За около очите лично аз харесвам на cera ve кремчето със серамиди и х. киселина. Него си го слагаш веднага и втриваш с леки масажни движения като пак спазваш посоките на масаж да са нагоре (под 45 градуса). След това нанеси кремче - подходящо е пак на сера ве от тая серия. После, като последна стъпка нанеси слънцезащита, която да се спогажда със сера ве-то, моят фаворит е зелената на бентон и не я сменям за нищо на света. Преди ползвах и на Авен, която ми идваше мазна, но на теб може да е ок. Имай предвид, че може да ти се появи т. нар. "кир ефект" Grinning, понеже не се "спогаждат" формулите, аз с бентона видях съвсем леко такова нещо, за това нансям внимателно без илишен натиск и нямам такъв проблем. От значение е и формулата на ц-то каква ще е, трябва да е нещо максимално опростено и без излишни мазнотии, понеже след него нанасяш други продукти и не трябва да пречат на това. ч

До седмица би трябвало да видиш подобрение в кожата си. За вечерта може да включиш нещо мазно за премахване на продуктите от лицето преди измиването. Мицеларната вода за суха кожа лично аз не препоръчвам, защото масово са пълни с пропиленгликол, който на мазна кожа може да има положителен ефект, но при кожите, склонни към дехидратация ефектът с времето е направо пагубен. Аз ползвам един дегримьор за очи, който е на маслена основа, защото след това веднага го мия и не ме бърка колко е мазен.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 10:28 от emkaemka1

# 5
Темата ми е малко обща, но като цяло ме интересува хидратиращ крем за лице, който да не е много скъп
И аз, като @unserwahnsin ще ти препоръчам кремове с хиалуронова киселина. И понеже казваш да не е много скъп, L'Oreal Paris Men и Nivea Men са от по-евтините козметики и изобщо не са им лоши някои кремове.
Например този https://www.dm-drogeriemarkt.bg/nivea-men-krem-za-litse-anti-age … 005800340883.html

Този е със серум https://www.dm-drogeriemarkt.bg/nivea-men-serum-za-litse-2v1-ant … 006000026855.html

Един на Л'ореал Париж Мен, който е добър, без хиалурон е https://shop.lillydrogerie.bg/l-oreal-paris-men-expert-hydra-ene … rem-za-lice-50-ml

Аз ги ползвам и нямам оплаквания,  също съм със суха кожа.
Иначе за хидратиращ измиващ гел можеш да си вземеш на CeraVe, добър е... и в момента е намален в аптеки Sopharmacy с 25%, даже вчера взех еднолитров за 30 лв (вместо 40 лв), има и по-малки разфасовки, разбира се. Много добре ти го е препоръчала @unserwahnsin.
https://sopharmacy.bg/bg/category/cerave

Това са... дето се вика нискобюджетни варианти.  Иначе харесвам на Kiehl's мъжката серия, там е малко по-висок клас.
Скрит текст:
Не си казал на каква възраст си горе долу, тези age defender и anti-age серии не вредят и на по-млади, много от съставките се препокриват. Анти-ейдж са против бръчки, които идват и от дехидратацията, не само от възрастта или отслабване.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 00:48 от diziler

# 6
Братле, аз от 2 години си ползвам точно такъв крем, който цитираш. При мен кожата става още по суха зимата и причината е липсата на дълбока хидратация. Съставки, като мало от шиа, Coenzyme Q10, задължително трябва да ги има. Пробвай на българската марка duxe, този който е за хидратация, те имат и един със слъцезащита, но вземи този Double-Action Face Cream - Hydrating & Regenerating - https://duxe.bg/products/double-action-face-cream

# 7
Благодаря за линка, ще разгледам.
Duxe  не съм ползвал. Nuxe ползвам от няколко месеца, NUXE MEN. Френски са, при мен мн.леко омазнява, но пък са 91-92% съставки от натурален произход и това е важно. Дето викаш, слънцезащитни, но сутрин след мазане (макар и малко) и като изляза за работа, лъщя после 2 часа, особено като са жегите.

# 8
Ами, аз също гледам съставките и винаги проверявам през https://incidecoder.com/ и ето ти резултатите на този крем на DUXE за хидратация и регенерация на кожата , за който ти казвам. Няма една съставака в жълто или червено. Над 99% натурален състав и стабилизацията я правят с лактобациликус фермент, а не с боклуци.  .

Тествах някакви кремове за по 100 лв. и накрая се спрях на този бранд, а се оказа, че са и българи. За мазното, щом ти оставя, то значи не попива добре. Пробвай този крем, за който ти казах и после ще ми благодариш Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 10:05 от krasimir_ivg

Общи условия

Активация на акаунт