Проблемно поведение на деца

• 1 427
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
О, Боже. Оставете децата да си играят. Такива дискусии се водят в тази тема, все едно се говори за закоравели престъпници. Grin
Или като дойдат, излезте и им обяснете, че не е редно това, което правят.
Егати, толкова ли сте изгубили детето в себе си...
Пак повтарям, че и да искам не мога да им кажа нищо, защото те веднага мятат и бягат. Редното е да се целят по между си, а не да целят магазините и случайни хора по улиците. Искам да вметна, че аз като дете никога не съм правила подобни диващини!

# 16
Голяма работа! Все едно с камъни ви замерят. Точно си е игра, това са деца, във възраст, в която са буйни. Явно всички в тази тема сте забравили времето, когато и вие сте играли.
Имаше навремето винаги по една баба и един дядо, които излизаха да ни гонят с чехли и ни псуваха и кълняха, като си играехме на улицата. Та - сега сте се превърнали в тези баба и дядо.
Аз ако съм, ще изляза и аз ще ги замеря с топки сняг и после ще им кажа - супер си играете, обаче еди какво си и еди какво си. Или ще взема някакви бонбони и като се разбягат, ще извикам след тях - я се върнете да ви черпя с една бонбона, че много ме забавлявате и после ще им обясня, че супер, че си играят, но еди какво си и еди какво си.

Какви полиции, какви районни. Вие не сте добре, хора. Стегнете се!

# 17
Голяма работа! Все едно с камъни ви замерят. Точно си е игра, това са деца, във възраст, в която са буйни. Явно всички в тази тема сте забравили времето, когато и вие сте играли.
Имаше навремето винаги по една баба и един дядо, които излизаха да ни гонят с чехли и ни псуваха и кълняха, като си играехме на улицата. Та - сега сте се превърнали в тези баба и дядо.
Аз ако съм, ще изляза и аз ще ги замеря с топки сняг и после ще им кажа - супер си играете, обаче еди какво си и еди какво си. Или ще взема някакви бонбони и като се разбягат, ще извикам след тях - я се върнете да ви черпя с една бонбона, че много ме забавлявате и после ще им обясня, че супер, че си играят, но еди какво си и еди какво си.

Какви полиции, какви районни. Вие не сте добре, хора. Стегнете се!
ОТНОВО ПОДЧЕРТАВАМ, че АЗ КАТО ДЕТЕ НЕ СЪМ ПРАВИЛА ПОДОБНИ НЕЩА! Мен ме възпитаваха много добре, знаех кое е правилно, неправилно, добро и лошо! Тук най-вече става въпрос за възпитание и поведение, защото - сега е сняг, утре наистина ще са камъни (а за съжаление и това съм го виждала вече). На мой близък роднина, няколко деца му бяха надрали колата с ключове, или нещо подобно, не помня точно! Това определено не е игра, а липса на добро и примерно поведение. Явно не си виждала достатъчно още! Като видиш достатъчно и минеш през някои неща, тогава разбираш! Нямам си аз друга работа, ами ще излизам да ги гоня по улиците. Повтарям за кой ли път, че те целят и бягат! Също така - тийнейджъри на по 14-15-16 години крещят, бутат и разливат шишета в оживен подлез! Това също ли е игра според теб? Много интересно, как ги наричаш такива идиотщини!?

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 19:08 от Borqna Sto 771419

# 18
  • София
Ами някой шеф нямате ли? Да дойде, да им скръцне със зъби?

# 19
Ами някой шеф нямате ли? Да дойде, да им скръцне със зъби?
Той обикновено не е там, по принцип идва рядко в обекта и за малко. Сама съм си.

# 20
  • София
Ами говориш със шефа, че имаш проблем и ако не го разреши, те е страх да ходиш на работа.
Комуникация се нарича.
Като работодател и собственик, той е длъжен да се грижи за безопасността по закон.
Ако се случи нещо с теб, имаш право да го съдиш.

# 21
Аз бих пробвала първо да осъществя контакт с децата и по някакъв начин да се запозная с тях. Или ако не, добронамерено и любезно да им направя забележка. За тях тези витрини са неодушевени предмети и не осъзнават, че причиняват такова неудобство. Когато видят, че зад тези предмети стоят живи, мили и симпатични хора, ще започнат да се замислят и да спрат да хвърлят сняг по витрината ви.

# 22
  • София
Питах специалист по ЗБУТ. Каза, че след като е извън обекта, е работа на полицията.

# 23
  • Банско
Има камери за 60 лв с интернет и нощно виждане до 30м и какви ли не екстри. Купете една и ги хванете кои са. След това в училището, при директора и така. Допълнително ще ви е по-спокойно с камерата.

# 24
  • София
Ако камерите снимат тротоар (например), трябва разрешение от общината и полицията. Ако няма такова разрешение, записът няма да може да се използва официално.

# 25
То пролет дойде и снегът се стопи, още ли я е страх авторката от децата Grin

# 26
То пролет дойде и снегът се стопи, още ли я е страх авторката от децата Grin
Явно не си прочела внимателно поста и коментарите! Споменах и за откраднати писма, за надрана кола, и т.н... Неща които често се случват от деца и тийнейджъри. Много повърхностно разсъждават някои хора. Ами какво ще кажеш за нападенията в моловете от малолетни и непълнолетни!? А какво ще кажеш за тийнейджър пребил до смърт жена, която кротко си пие кафето пред магазин!??? А какво ще кажеш за 8 годишните деца, които са изпочупили надгробни плочи (преди няколко месеца го даваха)! И за тези неща ли така повърхностно ще разсъждаваш!??

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 12:57 от Borqna Sto 771419

# 27
  • София
Наистина нека не се оливаме. Темата беше за снежни топки. Може да бъде опасно, ако целят движеща се кола, например, защото шофьорът може да се стресне и да стане катастрофа. По витрина и книги не е опасно. Да, неприятно е, но нека не истерясваме и не ги превръщаме в някакви опасни престъпници.

# 28
Боряна, наистина не се ядосвай толкова за такива неща. Ще пораснеш и ще разбереш, че това са бели кахъри.
По соц време и с прашки целехме, и с фунийки, което е по-опасно.... Спокойно.
Да порастна ли, че аз съм към 40-те вече, ако става въпрос за години. И къде казах, че пречат само на мен!? Иначе това че ме дразнят всички деца не е вярно. Дразнят ме тези, които от малки вършат беззакония, защото с това поведение едва ли занапред ще става по-добре. Пак питам какво ще кажете за нападенията в моловете и останалите неща, които изредих?

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 13:58 от Borqna Sto 771419

# 29
Добре, информирай полицията тогава, като не смееш да пробваш със забележка. Да видим какво ще предприемат.

Общи условия

Активация на акаунт