Запушен нос на дете 1 година

• 146
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!
Малчуганът вече за втори път преживява неприятно запушване на носа. Първият път се оправи със смяна на какви ли не капки за нос. Виброцил помогна тогава, беше на около 9 месеца. Този път от август месец след обикновена настинка, не беше нищо сериозно, носа се запуши сменихме 4 вида капки и отново се оправи със Бакторбан и Виброцил, но след седмица отново се запуши. Излиза зелен секрет, когато издърпвам с помпа, но веднага се запушва отново. Водила съм го вече при 3 лекара и казват, че няма други симптоми, освен това запушване, но нищо конкретно не ми обясняват.
Бяхме пратили секрет за проба, не ми обясни лекара, но до колкото разбрах е имало някаква бактерия, която бакторбана прогони.
Пробвахме всички възможни капки за нос за бебета толкова големи, едни черни капки които се бъркат на място в аптеката, инхалации с физиологичен разтвор, общо взето какво ли не. Ще го водя да го проверят за алергия дали не е развил, но до тогава искам да попитам и за вашето мнение. Имате ли подобен опит и какво беше решението при вас? Благодаря!

# 1
Очевидно пак или отново бактерия в носа.
Явно е имало детето стафилокок, той се лекува с Бактробан.
Завеждаш детето на нова посявка, защото или има нещо неизлекувано, или рецидивира.
Някой друг от семейството ти да има такъв проблем? Обикновено стафилококите поразяват и родителите, както и други деца в семейството (ако имате).

# 2
Не, това е странното, на никой нищо му няма!?
Но да със сигурност трябва, но последния лекар каза, че няма нужда и било нормално в тази възраст да са така след настинка, студено време, евентуално зъби и тн. Просто трябва да попаднем на лекар явно...

# 3
Нормално е дете да е със зелени сополи???
Ми не, не е нормално, това си е признак на бактериална инфекция, тъй че следва да се направи изследване.
И понятието настинка е остаряло. Има вируси, не настинки.
Смени си лекаря, честно. Иначе като дойде време за яслата и детската градина, постоянно ще сте “настинали” не само детето, ами цялата ви рода.
За инфо обаче - ако отново излезе същата бактерия и отново е стафилокок (защото не пишеш какво е било), изследвайте се и вие. Може да имате безсимптомно носителство.

# 4
Лудница!!! 3 лекара смених+ личната и вече не знам. Но това за стафилокока при нас да го има без симптоми изобщо не съм се сещала! Иначе и аз се съмнявах за това че е, но като питах ми казаха, спокойно пръскай тия капки, ако не се оправи ми се обади 🤷 Благодаря за съвета, оценявам го!

Общи условия

Активация на акаунт