Как да създам режим с АМ

• 309
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте! Бебето ми е на 13 дни. Педиатърката ми каза да я храня през 3 часа и да яде от шишето по 30 мин. Колкото изяде, за да и създам режим. Тя беше на кърма в началото пак със шишета, но на поискване.
Въпросите ми са как да засичам тези хранения. Примерно ако стане в 6ч. Сутринта Нали първо трябва да и проверя памперса, да и направя млякото, за да е прясно и митават 15 мин. След това почва да яде в 6 и 15ч. До 6 и 45ч. Се храни. Кога трябва да е следващото ставане и съответно хранене. Ако е в 9ч. Не е ли прекалено кратко. Или в 9 и 15 защото преди три часа е започнало  храненето или в 9 и 45ч. Понеже преди три часа е спряла да яде Тя няма да е обработила храната и ще я насилвам да яде още. Все пак нали АМ засища повече от кърмата. Ако е 10ч. Късно ли е? И часовете се изместват. Не са фиксирани.  Някак не мога да си го обясня. Моля за помощ 🥺🥺

# 1
По - спокойно. Не е толкова страшно 😄. Моето не желаеше да яде от гърда, защото беше страшна лакомница, а шишето тече бързо. Детето не е машина, няма как да очакваш, че ще огладнее точно на третия час. Понякога може да се наложи да го нахраниш 30 мин по -рано, защото е гладно. Понякога може да не е огладняло и да се забавите 30 мин. Това са нормални неща. Създай си някакъв график, който е приблизителен. Например 6, 9, 12, 15 и т.н. и около тези часове го храни. Бебето ще си покаже. Аз имах такъв график, но пак я храних на поискване. Например 6, но после огладнее 8:45, а после 12:30 и нещо такова. Няма да остане гладно спокойно, а ако не му се яде няма да изяде всичко. Важно е да спазваш това, което пише на кутията. Какво количество на ден трябва да хапна и на колко пъти.

# 2
Не се фиксирай точно до минута да го спазваш. Ако става в 6ч и му дадеш млякото в 6:15ч от този час си броиш 3ч. Следователно между 9ч и 10ч трябва да е следващото хранене. Аз не бих го будила да яде,то би трябвало да се буди само. На какви интервали се събужда? Съня е много важен,и ако не ти се събуди на минутата,не го буди. Просто не се фокусирай върху точния час. Понякога ще се буди 30мин по-рано,друг път 30мин по-късно. То е на 13 дни все пак,много е малко за режим. Води се по него.

# 3
Не се фиксирай точно до минута да го спазваш. Ако става в 6ч и му дадеш млякото в 6:15ч от този час си броиш 3ч. Следователно между 9ч и 10ч трябва да е следващото хранене. Аз не бих го будила да яде,то би трябвало да се буди само. На какви интервали се събужда? Съня е много важен,и ако не ти се събуди на минутата,не го буди. Просто не се фокусирай върху точния час. Понякога ще се буди 30мин по-рано,друг път 30мин по-късно. То е на 13 дни все пак,много е малко за режим. Води се по него.

Ами не се буди. Спи си и аз я будя даже 4 часа минават. В 6 и 15 я нахраних, а е 9 и 30ч. И тя си спи.

# 4

Ами не се буди. Спи си и аз я будя даже 4 часа минават. В 6 и 15 я нахраних, а е 9 и 30ч. И тя си спи.

Значи не е гладна,изчакай според мен. Колко АМ изяжда на хранене?

# 5

Значи не е гладна,изчакай според мен. Колко АМ изяжда на хранене?

Колко да чакам? Пак започват прекалено големите паузи. Около 60 - 70 мл.

# 6
За мен децата на тази възраст се събуждат да ядат и евентуално от колики. На 3-4ч е нормално да се храни,но си зависи от детето. Моя син беше като часовник,но на втория месец си спря нощните хранения и спеше по цяла нощ. Някой се будят до 1г за нощното мляко. Всичко е индивидуално. Аз преди 4ч не бих го будила. Ти си прецени, нали съвет търсиш Simple Smile

# 7
За мен децата на тази възраст се събуждат да ядат и евентуално от колики. На 3-4ч е нормално да се храни,но си зависи от детето. Моя син беше като часовник,но на втория месец си спря нощните хранения и спеше по цяла нощ. Някой се будят до 1г за нощното мляко. Всичко е индивидуално. Аз преди 4ч не бих го будила. Ти си прецени, нали съвет търсиш Simple Smile

Благодаря много

# 8
Имаш ли кърма? И една капчица да имаш, давай на бебето.  След това ще дохранваш с АМ.

# 9
Такова малко бебе няма нужда от режим. Хранете го на поискване - така е най-добре за развитието на мозъка и на всичко. Това е съвременният консенсус, не знам кога я България акушерките ще влязат в час.

Иначе се брои от началото на едното хранене до началото на следващото

# 10
Имаш ли кърма? И една капчица да имаш, давай на бебето.  След това ще дохранваш с АМ.

Не, нямам.

# 11
Ее, сега не цепим секундите с режим. Долу-горе около 2 часа му трябват на стомахчето да обработи АМ. Поне така ми е казвала педиатърката. Затова е хубаво да се спазва някакво време, ако понякога не може да издържи бебо 3 и 2.5 часа си е ок. Поне така ме съветваха мен. Минимум 2 часа и половина. Това е АМ и е по-тежко за обработка от кърмата. И да, ако имаш възможност давай и по малко кърма.

# 12
За да разбереш дали добре го храниш, една седмица го мери и виж ще наддаде ли средно 250г.
Не е толкова важно да гледаш часовника, и възрастните не ядат под часовник и никой не яде еднакво на всяко хранене. Слагай понякой друг грам повече мляко, в случай, че бебето на конкретно хранане иска повече, на следващото ще изяде по-малко и така.

Общи условия

Активация на акаунт