Диагноза "Характер"

• 876
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам си бебче на 6 месеца, което до 8-я си ден беше супер кротко. От ден 9 я почнаха коликите, по цял ден. До към 4 месец обвинявах коликите за раздразнителността й. После тихия рефлукс и липсата на режим за сън. Опитвам се да й направя режим, но не поддава. Напоследък започна да "ръмжи" по време на ядене, ако се събуди и т.н. Много ме притесни, особено след ръмженето поема много дълбоко дъх няколко пъти, все едно не й стига въздуха. Обсъдихме го с личната, каза че е характер това, а поемането на въздух е заради ръмженето. Каза да пробвам да й давам едни капки Калма на Бимби, обаче като чета из стари теми, май няма файда и от тях. Като цяло е много ревлива. Вчера, като трябваше да я преобличам голямо дране падна. И не само, реве си когато реши. Другите неща, които прави са: на моменти супер бързо си завърта главата в двете посоки и всичко удря с ръце. Такава й е играта, все едно бие играчките и не само. Ръцете й не спират почти.
Има ли някоя мама тук да е имала такова нерваченце? Дали сте давали тези капки и видяхте ли полза? Кога децата ви станаха по-спокойни и въобще случи ли се?

# 1
На мен ми звучи като напълно нормално бебе. И моята издава звуци като хапва. Аз казвам, че си пее. Не винаги, но понякога. Нормално е да си върти главата и ние имахме период, в който разбра, че има супер силата да си върти главата наляво и надясно и го правеше. Нормално е да реве като я обличаш. Всички бебета мразят обличането особено на блузи. Махането на ръцете също е нормално. Правят го и когато се радват и когато се ядосват. Има си по-ревливи бебета има и по-спокойно. Моята също вече проявява характер. Понякога се ядосва за нещо и почва да се кара. Не плаче, но се научи да вика😄, но и това ще отмине.

# 2
  • Стара Загора
Моята щерка на 7 месеца започна да проявява характер, особено като трябваше да я слагам обратно в количката- извиваше се на мост направо. Когато няма режим на сън в така. Моята нямаше и още няма. Няма и да има. Храненето и съня до ден днешен (вече е на 7) е, когато сама си прецени. Изхождането също й влияе на настроението. Темпераментна е, иска да става на нейното, една е, всички я лигавят, свикнала е на внимание и подаръци, а бе принцеса. Нещата се смениха с времето, особено като тръгна на училище, сега се учим на отговорности. Но все още си е бунтар.
Не знам вашето дете дали има или няма поведенчески проблеми, но ако е такова темпераментно дете, заредете се с търпение, консултирайте се с психолог като стане на 2, за да не губите основното като майка- вместо да показвате любов и разбиране, ще крещите, викате, изнервяте, а това никак не е добре.
Още сте в бебешка възраст, тепърва ще никнат големите зъби… ще опознава света, ще формира характера си…. Децата навън са едни, вкъщи са други. За мен между 2-3 беше най- трудно, но минава, заминава, идва друго… и така. Търпение му е майката.

# 3
Имайте предвид,че детето все още не говори и се опитва да се изразява с жестове и поведение. Много им е трудно като не могат да се изразят и не ги разбираме. За такава диагноза "характер" е много рано според мен,на 6м е още. Може да плаче и от зъби. Моя син така от нищото започваше да плаче точно от зъби. Може наистина е да по-ревливо,но може и да има някакво причина. Не виждам повод за притеснение.

# 4
А тези капки никой ли не ги е ползвал?
Имам чувството, че ако се наспива детето денем няма да е чак така, но тя не прави една хубава дълга дрямка...

# 5
Проверете ушите. Въртенето на главата може да е свързано с болка или вода в ушите.
Рефлукс има ли сега? Той също може да е причина за дискомфорта и рева, както и колики от неподходяща за детето храна. С какво се храни към момента?

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 11:57 от acer

# 6
Все едно чета за моята дъщеря. На 9 ден започнаха коликите и не спря да реве 5 месеца. После рева по време на захранването. Така че се понасъбраха доста месеци, в които не видяхме бял ден. Сега пък реве, защото не иска да спи.
Тази година става на 4 години. Изключително будно и осъзнато дете с много енергия. Общителна е, лесно се сприятелява с децата и е голям образ. Ходим заедно на преходи в планината и по 5 часа върви без да й мигне окото.
Имах същите притеснения като вас, защото беше много нервно бебе, но с времето нещата си се наместиха. С говора, с прохождането всичко се успокоява лека полека.
Второто ми дете пък беше другата крайност- такова спокойствие, липса на колики, сън и абслолютно над нещата човек 😅. Толкова бях свикнала на дивотиите на дъщеря ми, че това спокойствие на сина ми ме плашеше. И пак се притеснявах 😅. До един хубав слънчев ден, когато на около 2 години реши, че и той ще става дивак. Сега бих казала, че ролите се разменят- нервното бебе взе да става спокойно дете, а спокойното бебе стана палаво и щуро дете.
Всичко е наред!

# 7
Храни се с АМ и пюрета. Сега почвам и кашите. Рефлукс изявен силно няма, по малко връща понякога. Често се запича и все се чудя дали не е от това. Но обикновено не е. Днес 5 мин играе на килимчето и изведнъж заревава. Като я оставя в столчето или шезлонг се извива назад, като при рефлукс или колики, но мисля, че е защото в тях не може да се завърта и се дразни. От сума ти време се опитвам да я приспа, почти беше готова и се разбуди и няма заспиване.
Все едно чета за моята дъщеря. На 9 ден започнаха коликите и не спря да реве 5 месеца. После рева по време на захранването. Така че се понасъбраха доста месеци, в които не видяхме бял ден. Сега пък реве, защото не иска да спи.
Тази година става на 4 години. Изключително будно и осъзнато дете с много енергия. Общителна е, лесно се сприятелява с децата и е голям образ. Ходим заедно на преходи в планината и по 5 часа върви без да й мигне окото.
Имах същите притеснения като вас, защото беше много нервно бебе, но с времето нещата си се наместиха. С говора, с прохождането всичко се успокоява лека полека.
Второто ми дете пък беше другата крайност- такова спокойствие, липса на колики, сън и абслолютно над нещата човек 😅. Толкова бях свикнала на дивотиите на дъщеря ми, че това спокойствие на сина ми ме плашеше. И пак се притеснявах 😅. До един хубав слънчев ден, когато на около 2 години реши, че и той ще става дивак. Сега бих казала, че ролите се разменят- нервното бебе взе да става спокойно дете, а спокойното бебе стана палаво и щуро дете.
Всичко е наред!
Дано да се успокои, че като чета в стари теми за ревливи и ръмжащи деца, вярно се оказало характер и като поотраснат били мрънкащи. А и ме плаши, че дори още не сме започнали със зъбките. Не мога да си представя какъв купон ще е тогава.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 13:13 от Petya.P01

# 8
Като сложиш ухо на коремчето чуват ли се звуци на къркокрне?

# 9
При дъщеря ми грам не усетихме зъбите. Тя си я караше по нейния си ревящ начин и общо взето нямаше някаква коренна промяна, което аз го отчитам за плюс 😅. При нея промяната наистина започна, когато се научи да говори добре и когато започна да се движи повече. Мисля, че си е до дете и няма някаква закономерност, но например никога не се е тръшкала за играчки по магазините или да ми прави циркове по улиците. Казвам й, че не може и ми отговаря "добре" и точка. Разбира се има си още панаирите, все пак е малко дете, отделно лягането и заспиването все още са мъка, но определено не е това чудо, което беше. Докато спокойният ми като бебе син в момента е в период да се търкаля по улиците, пищи в магазините, когато откажа да му купя някоя играчка. Той е на 2 години и половина и яко го тресе бебешкият пубертет.
Ще мине всичко и ще стане по-добре, само здрави нерви и търпение да имаме.

# 10
Като сложиш ухо на коремчето чуват ли се звуци на къркокрне?
По-скоро не. Поне за момента.

# 11
  • Между гори и планини
Да не ви отчайвам, но големият ми син беше голямо изпитание за нервите ми. Колики, рефлукс, зъби, бебешки пубертета и тръшкания, всичко минах и оцелях, трудно, но оцелях! Има и такива деца, с незряла нервна система. Пак добре, че ядеше и спеше в количката в движение, защото имам приятелка, чийто син, нито спеше, нито ядеше. И двете оцеляхме, та и се навихме и за по още едно. И понеже в природата има баланс, вторите пък бяха кротки, усмихнати бебета мечта.

Общи условия

Активация на акаунт