Помощ , задна хрема и киселини

• 440
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте имам проблем със задна хрема съм от ноември месец ,придружена от киселини, сухо гърло , чувствам когато ям ,че все едно ми е заседнало нещо в гърлото ,отслабнах доста , още повече ме отчайва факта ,че посетих какви ли не доктори и никой не може да ми каже от какво е и как да лекувам . Искам да попитам има ли някой на който му се е случвало нещо подобно ?

# 1
Да,
На мен - правилният път е УНГ със задължително изследване на носен и гърлен секрет за задната хрема и гастроентеролог за киселините.
Може задната хрема да е от киселините, но трябва да се изключи евентуална инфекция.

# 2
Да,
На мен - правилният път е УНГ със задължително изследване на носен и гърлен секрет за задната хрема и гастроентеролог за киселините.
Може задната хрема да е от киселините, но трябва да се изключи евентуална инфекция.

Благодаря ви , за пръв път пиша тук ,но ми е вземан и гърлен и носен секрет ,дори и на гастроскопия бях ,казаха ми ,че е възпален стомаха и нищо повече ,няма бакерий ,пих хапчета за киселини ,но и това не помогна . Унг бях на 3 ма различни и ми казват вирусна инфекция ,изпих сумати антибьотици и не помогнаха ,просто вече съм много отчаяна !

# 3
Хеликобактер пилори изследваха ли ти с гастроскопията? Какви хапчета за киселини си пила? Диета спазваш ли?
Антибиотиците също са ти раздразнили стомаха със сигурност.
На алерголог случайно някой да те изпратил?

# 4
Имате ли по-пълни тестове за алергии и непоносимости. Скъпчики са, но вашия проблем ми се струва алергия/непоносимост.

Чували ли сте за моно хранене - един ден, една храна. нямате ограничение в количеството. Вода чиста. Без подправки като билки и растения - само сол и червен пипер. И примерно краставици или зеле.
Например ден на картофи
Ден на яйца
Ден на месо
Ден на ориз с тиквичка
Малко е гадничко заради липсата на разнообразие.
Ако ви затруднява и самото разделно хранене ще ви е от полза.

Изследване за хистаминоза
Тест за СИБО. Независимо от теста - 1 опаковка Ентерогел.
Пробиотик - Ацидофилус сурин и вечер редувате различни - добри щамове.
Добавка в подкрепа на щитовидната - няма да повярвате че оказва вличние на храносмилателната система.
Намерете си рецепта за жълтия кантарион със зехтин при възпален томах и язви.
Сутрин по лъжичка бял сусам на тахан.
Бианацид
Вая пробиотик за рефлукс
Сменет си възглавницата. Купете препарат за акари. Изперете всичко на 60 градуса. Минете леглото, възглавницата и завивките с гореща ютия. Правете го всяка седмица.

При киселини - гастроцинезин, активен въглен, обикновена сода или стоп ацид.
Купете си висок клас цинк карнозин.  

За мен имате сериозни хранителни непоносимости, но нека видим тестовете.

# 5
Хеликобактер пилори изследваха ли ти с гастроскопията? Какви хапчета за киселини си пила? Диета спазваш ли?
Антибиотиците също са ти раздразнили стомаха със сигурност.
На алерголог случайно някой да те изпратил?

Благодаря ,отново за отговора ! Simple Smile
Да правиха ми ,всичко е чисто .
Пиех нолплаза и още едни ,но не се сещам точно какви бяха .
Бях на алерголог ,пусках и изследвания за алергии ,не излезна да съм алергична към нещо .
Имате ли по-пълни тестове за алергии и непоносимости. Скъпчики са, но вашия проблем ми се струва алергия/непоносимост.

Чували ли сте за моно хранене - един ден, една храна. нямате ограничение в количеството. Вода чиста. Без подправки като билки и растения - само сол и червен пипер. И примерно краставици или зеле.
Например ден на картофи
Ден на яйца
Ден на месо
Ден на ориз с тиквичка
Малко е гадничко заради липсата на разнообразие.
Ако ви затруднява и самото разделно хранене ще ви е от полза.

Изследване за хистаминоза
Тест за СИБО. Независимо от теста - 1 опаковка Ентерогел.
Пробиотик - Ацидофилус сурин и вечер редувате различни - добри щамове.
Добавка в подкрепа на щитовидната - няма да повярвате че оказва вличние на храносмилателната система.
Намерете си рецепта за жълтия кантарион със зехтин при възпален томах и язви.
Сутрин по лъжичка бял сусам на тахан.
Бианацид
Вая пробиотик за рефлукс
Сменет си възглавницата. Купете препарат за акари. Изперете всичко на 60 градуса. Минете леглото, възглавницата и завивките с гореща ютия. Правете го всяка седмица.

При киселини - гастроцинезин, активен въглен, обикновена сода или стоп ацид.
Купете си висок клас цинк карнозин. 

За мен имате сериозни хранителни непоносимости, но нека видим тестовете.

Здравейте ,благодаря ви !
Диета се опитах да спазя ,но беше нещо краткотрайно , тестовете които си направих ,бяха пакет респираторни в сънево , по-специални не съм пускала ,а и алерголожката не ме препрати за такива изследвания .
Странното е ,че когато времето навън е слънчево и е над 14,15 градуса сякаш просто ми минава , никога не съм имала алергия към нищо до сега . Също така си запазих час и за ендокринолог да ме погледне . Забравих и да спомена факта ,че съм на 23 години и никога ,когато съм боледувала не съм имала задна хрема ,а за киселините до тази година ,не знаех какво е изобщо . Ще изпробвам написаните от вас неща ,наистина сърдечно благодаря за отделеното време !

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 22:43 от Danipp

# 6
Само че някои от написаните неща дразнят стомаха.
Като човек с гастрит - от години не ползвам подправки като червен пипер.
Цинкът ужасно дразни стомаха.
Съгласна съм за диета, то е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, но чак пък такова разделно хранене не знам защо е нужно. Реално трябва да се изхвърлят от менюто дразнещите стомаха храни.
Ако дамата реши да е на боб цял ден, а на другия ден на сланина - няма да е особено удачно.
От менюто се маха всичко мазно, пържено и подправено с пикантни подправки. Аз лично готвя само с копър, магданоз и чубрица - вкъщи сме с гастрити, колити, СРДЧ. Не запържвам нищо. Сладкото също следва да се ограничи, тъй като прави киселини, особено шоколада. Без алкохол, кафе, цигари. На мен особено добре ми действат чай от лайка и най-вече от сладък корен.
Иначе - според мен - консултация с друг гастроентеролог, щом Нолзплаза не е свършила работа има други ИПП. Вая стоп рефлукс наистина е добро, аз също го взимам.

# 7
Здравейте,
Някой успя ли да се "излекува от задна хрема"?
От няколко месеца ходя на УНГ, пускам секрети и не мога да премахна този заден секрет, който според лекарите е от рефлукс.
Да, намаля доста в сравнение с началото, но е много неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт