Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 27 609
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Аз така постъпих. Но бях на трети ден закъснение. Правих привечер един тест ( аз съм нетърпелива 😀), видях две черти, на сутринта още един и веднага тичах до лаборатория. Пуснах чхг, видях доста висок резултат. Записах си час за АГ същия ден (пълен късмет да нацеля свободен час), за да ми потвърди дали е маточна.

# 631
Моят уринарен беше отрицателен, а кръвният - положителен, и АГ искаше стойността на кръвния.

# 632
Моя АГ повярва на уринарния на 32 ден и каза да ида след седмица да видим дали е вътрематочна като изрично подчерта да не пускам кръвен. Но бяхме следили и фоликуметрия и овулацията доказано. Преди няколко дни на друга пациентка която отиде казвайки че й закъснява, й даде там на място да си направи уринарен. Не е фен на кръвните. Но явно си е до лекар.

# 633
Здравейте отново! Днес се консултирах с фармацефт за тази тревожност и неспане, защото тук лекарите не работят през уикенда и всъщност ми казаха, че в Англия на бременните жени ,които с били на АД и преди бременността, не им ги спират, а просто им изписват такива, които са подходящи за тях. Ако трябва да съм честна с вас, това ме успокои доста, защото също така казаха,че те не вредят на плода и на бебето дори на по-късен етап и също така е било много важно майката да се чувстват добре, без депресия и тревожност, за да може да износи детето и то да е здраво също. Ще отида в понеделник да говоря с джи пи то и да си кажа честно мисля да ги взема - просто не се търпи понякога тази дупка и това сивото отвътре....ще се радвам някой да сподели и своя опит, благодаря ви!

# 634
Здравейте момичета днес влизам в 13г.с. , та имам едно чувство на боцкане и леко напрежение в горната част на корема не е постояно при определени движения. Странно чувство е, само горе вляво възможно ли е разтягане на мускулите или раздразнен стомах снощи повечко си похапнах грах 😃 и оттам тръгна боцкането? Пия но шпа 3×1 , тези дни имах малко хрема и си духах доста носа и покашлях малко

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 16:15 от Галина Т.

# 635
По същото време усещах боцкания, Ставрев каза че тъканите се разтягат. Бобовите растения също "помагат" защото предизвикат подуване. Нормално е 🫶

# 636
По същото време усещах боцкания, Ставрев каза че тъканите се разтягат. Бобовите растения също "помагат" защото предизвикат подуване. Нормално е 🫶
Много благодаря 🧡

# 637
Здравейте, момичета! Извинявайте, може да ви се стори глупав въпрос, но поради тревожността ми, не ми се яде нищо, само течности приемам и си пия фолиевата киселина и другите добавки за бременност, но не влиза много храна в корема ми засега, а съм в 5г.с. Може би е доста рано да ми мисля за това, но според вас нормално ли е да нямам апетит? С предното ми дете ми се хапваше доста.. Благодаря предварително!

# 638
  • Благоевград
Имам приятелка, която още от положителния тест й се гадеше и нямаше апетит за нищо. Ядеше на сила, защото липсата на храна ще доведе до проблеми. Опитай си да хапваш по малко, няколко хапки, по няколко пъти на ден храни, които обичаш.

# 639
Благодаря много за отговора! Да, и аз се насилвам да хапвам плодове - пъпеш, банан, по-леки храни също, малко картофи. Пък дано да дойде този апетит все някога, мерси:)

# 640
Аз съм в 18 седмица, от 5та повръщам обилно, от месец намалих честотата, но още повръщам, ям оскъдно, за да не ми стане тежко, но всичко е наред, даже си върви напред с няколко дни бебето. Бях свалила 4 кг като повръщах, сега ги върнах и започвам нагоре малко по малко. Simple Smile не се притеснявай.

# 641
  • Благоевград
Ако майката и бащата имат сключен брак, но по лична карта се водят на различни адреси, бебето на кой адрес се записва?

# 642
Ако майката и бащата имат сключен брак, но по лична карта се водят на различни адреси, бебето на кой адрес се записва?
На адреса на майката.

# 643

В закона е записано, че постоянният адрес на детето може да бъде или този на майката, или този на бащата. На практика, обаче, почти винаги се взима адресът на майката. Най-добре да се пита в болницата. Аз когато раждах, никой дори не ме е питал, директно на моя адрес я записаха

# 644
Бебето се води на адреса на майката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт