Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 18 164
  • 554
  •   5
Отговори
  • Tezor Obliš
Добре дошли в новата тема за бързи въпроси и отговори, свързани с бременността!

Щастлива, лека и успешна бременност на всички!

Предишната тема

# 1
  • София
Има ли момичета, които се следят по каса в бившата Тина Киркова? Интересува ме какво включва пакета ЖК по НЗОК (500 лв)?

# 2
  • България
След секцио кога дават да се поизкъпеш?

# 3
След секцио кога дават да се поизкъпеш?
Веднага след като сложат водоустойчива лепенка. На мен ми сложиха 48 часа след операцията.

# 4
  • София/Севлиево
На мен когато ми махнаха шевовете, което бе около 72 часа след операцията...

# 5
  • България
Мислех, че шевовете се махат по-нататък... 72ч не е ли малко?

# 6

Зависи, на мен даже и по-рано ми ги махнаха, може би на 48 часа. Сложиха ми лепенки. Вече след две седмици на контролен АГ ми махна и лепенките

# 7
  • София
Аз се измивах като ме преместваха от реанимация в стандартна стая, но частично. Цяло къпане имаше след водоустойчивата лепенка, на втория ден след преместването в обикновена стая. Двете операции са били по различно време през деня, но винаги на втория ден ми сменяха лепенката сутринта.

Споделям и едно голямо събитие, което се очаква в неделя.
Ще има Академия за бременни в София, в мол България на 25.01 от 10 сутринта до 16:00ч.
Щанд ще имат Ла Лече Лига(за който не знае-организация, която предоставя подкрепа и информация за кърмене от акредитирани консултанти) и може да го посетите за консултация, да попитате нещо, да споделите опит ако имате.
Това е фейсбук събитието на ЛЛЛ https://fb.me/e/6pEmi8dmG
Има форма за регистрация, но ще ви пуснат и без да се регистрирате...събитието е безплатно. Ако се регистрирате, организаторите на академията(не ЛЛЛ) ще ви праща някакви ъпдейти за програмата и май се участва в томбола за нещо.
Вземете си и бъдещия татко, те са много важни за кърменето и могат да бъдат от помощ, затова е хубаво да чуят адекватна информация.

# 8
Здравейте, не знам дали въпроса ми е за тук, но ще попитам. Правим опити за бебе, съответно може вече да съм бременна, но имам планирани самолетни полети през следващите 3 месеца по няколко пъти. Видях в стара тема в бг мамма, че е противопоказно в първите седмици да се лети поради облъчвания от рентгените и в самолета промяната в налягането, мненията бяха стари от 2006-2007, но същото инфо намерих и в гугъл. Въпросът ми е има ли някакви такива противопоказания , някой ако е запознат, понеже гинеколожката не ми каза, когато я попитах?

# 9
  • България
Аз пътувах още в първите седмици със самолет без да знам, че съм бременна. Казвала съм на доктор и каза, че се случва. Няма повод за притеснение. По-скоро е опасно в късните месеци да пътуваме бременни. 

Иначе съм забелязала, че ехографът избягват да правят. По-скоро изчакват няколко дни или седмица, ако е възможно.

# 10
Всичко зависи от бременността. Ако няма някакви усложнения, не мисля, че е проблем. При мен се наложи да си отменя няколкото пътувания в чужбина още от 8г.с., но аз в началото имах кръвоизливи и доста други "бонуси" и бях на легло, съответно ми беше забранено да пътувам дори с кола. Ако си беше нормално протичаща бременност, щях да си летя.

# 11
Здравейте, не знам дали въпроса ми е за тук, но ще попитам. Правим опити за бебе, съответно може вече да съм бременна, но имам планирани самолетни полети през следващите 3 месеца по няколко пъти. Видях в стара тема в бг мамма, че е противопоказно в първите седмици да се лети поради облъчвания от рентгените и в самолета промяната в налягането, мненията бяха стари от 2006-2007, но същото инфо намерих и в гугъл. Въпросът ми е има ли някакви такива противопоказания , някой ако е запознат, понеже гинеколожката не ми каза, когато я попитах?

По принцип не е проблем да се пътува със самолет. Обикновено не се минава на рентген, а през метален детектор. Но мисля, че ако искат рентген, може да откажете и да поискате да ви отупат вместо това.

На мен лекарят ми каза да ставам да се разходя през час и половина - два, заради риска от съсирвания. Това беше

# 12
  • София/Севлиево
Той докторът искаше още около 48 часа след раждането да ги маха,но аз не успях да стана от леглото заради ниско кръвно и го оставихме за другия ден.И аз мислех,че е рано,но явно не е...

# 13
Аз пък изобщо не съм ставала от леглото, като ми махнаха шевовете

# 14
Днес ходих при другия АГ, понеже докторката, която ме следеше е още с по-малко опит и тн пък и реших сегашния да ми води раждане, следователно исках по-отрано да ме следи.
Той също ми спомена за добавките, само фолиева киселина ми каза и до 14 г.с да не се приема друго. Прави бяхте, моя е грешката.
Каза ми да пия фолиевата до 14та някъде и после да гледам да съм на богата диета и чак тогава ако искам и ако ми позволява организма (спрямо гаденето) мога да взимам другите добавки.
Записах си и час за бхс и морфология, някой може ли да ми каже малко повече инфо как протича и дали ММ може да присъства вътре в кабинета?
Ще го правя в Марковс. Казаха ми цена около 350 лв. АГ ми каза ако всичко е наред с Бхс и предвид това, че съм млада бременна, нямам предишни проблеми, да не бързам с генетичните тестове. Каза ми само ако имаме възможност за стволовите клетки.
Аз за стволовите клетки бях чела веднъж, но срещнах много противоречиви мнения спрямо съхранението и надеждността.

Бебо днес мяташе с ръчички и крачета, беше много сладко. Жалко, че ММ не можа да дойде, но ако е възможно на скрининга, мисля, че ще е добре и той да види човечето.

Общи условия

Активация на акаунт