Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 28 109
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
Възглавницата за бременни, ако е от онези огромните, които те обикалят отвсякъде пази кръста и гърба. Лично аз като спя на една страна ме боли кръста, както и на средата на дупето костта, която е и с нея усещам голямо облекчение. Единствените неудобства са, че е прекалено голяма и на врата ми идва висока, защото по принцип спя без възглавница. Аз нямах намерение да си купувам, но ми я подариха и на моменти само с нея намирам облекчение.

# 31
Здравейте, в 14г.с+6 дена съм и си пуснах фемофлор плюс защото имам леко парене. Излязоха малки количества Staphylococcus spp. И Lachnobacterium spp.+Clostridium
spp. АГ ми  предписа Макмирор. Въпросът ми е има ли опасност за бебето и някоя от лекувал ли се е с тези Глобули.  Прикачвам резултата от фемифлора

# 32
  • Телиш/Плевен
Sa936, всяка нелекувана инфекция по време на бременност представлява опасност, защото може да доведе до усложнения, така че е добре, че са взети мерки.

# 33
Здравейте в шести месец съм, днес двама души поне ми направиха забележка,  да не си държа скръстени ръцете под гърдите,  че вредя на бебето. Чували ли сте нещо такова, че се притесних, аз така стоя често, дали вече съм навредила по някакъв начин?

# 34
Аз за пръв път чувам такова нещо. За краката знам, че не трябва заради главата на бебето, но за ръцете не бях чувала. И аз съм си ги държала така, дори в последния месец си ги подпитах на корема, а да не говорим, че като се подписвах на лист си го подпирах на корема🫣 на бебето нищо му няма, не са се отбелязали подписи по главата.

# 35
Бебето е напълно защитено в матката. Единствено за кръстосаните крака знам, че пречат на кръвообращението, но със сигурност не и че ще му се деформира главата😂😂😂 За ръцете пък няма никакъв проблем.

# 36
Всеки ти казва различни неща и теории, като си бременна за първи път, не знаеш какво да правиш, шашкам се за всичко, дето някой каже, че е грешно.😄
Благодаря за успокоението момичета.

# 37
За краката и ръцете не е вярно,така че не се стресирайте.
В последните месеци лежането по гръб е противопоказно.

# 38
И краката си скръствам, и ръцете, та и телефона си подпирам на корема Joy
Никой нищо не ми е казвал до момента, но и не мисля, че е чааак толкова вредно. Все пак не си така 24/7.

# 39
Пълна глупост е това за ръцете, а кръстосаните крака са проблем за майката, не за бебето

# 40
Добро утро, момичета! Някоя от вас има ли час за женска консултация и да е обявена грипна епидемия? Точно от днес трябва да изляза в болничен 45 дни преди термин, а обявиха от днес грипна епидемия и се преустановяват женските консултации. А аз не съм на консултация, а трябва да взема само болничния. Сестрата и тя не знае още нищо, чакаме старшата сестра да каже.

# 41
От както съм бременна само чувам това не прави, онова не прави, ще навредиш на бебето. Въпроса ми е защо според вас, всеки плаши бременните жени, не са ли минали и те по този път, не знаят ли, че бременните за пръв път, не са наясно с много неща, плашат се лесно? Ако не е форума да питам, си мисля че съм безотговорна, предполагам и други бъдещи майки са така.

# 42
  • София
Отношението към бременността по нашите ширини е такова. Че си "с един крак в гроба", че ще преживееш някакъв ужас, който трябва да изтраеш и уж ще забравиш. За това помагат и лошите практики за проследяване на бременност и раждане, от страна на лекари. Много жени успешно са заблудени, че сами са виновни за протичане на раждането и лекарят ги е "спасил", но като разпиташ и се оказва, че действията на лекарявсъщност са довели до усложненията и тежкото раждане. Все още се носят и разни бабешки приказки и всичко живо внушава на бременната, че трябва да се ограничи от всякъде и сега, и после като кърми и майчинството е една непрестанна мъка, нерви, неспане.

# 43
Повечето неща са си чисти суеверия, в които хората са вярвали, не знам защо продължават да го правят. Единствено при напреднала бременност лежането по гръб ще е тежко, заради притискането на артерията, но тя самата жена ще си усети дискомфорта и ще се премести.
Леля ми например е спряла да ходи на гробище ( мъжът й почина, дядо също), преди ходеше редовно, сега е спряла и изобщо не стъпва, защото снаха й е бременна и .. суеверна е жената.. което е пълна простотия.
Аз в началото на бременността си си отидох на село и първото, което направих беше да ида до гроба на дядо, тъй като не съм ходила от погребението. Идеята на това суеверие е, бременната жена да не се разстройва и да й стане зле от стрес, за това не е желателно да е на такива места/събития.
На моя приятелка сестра й е сърдита сега, че докато тя е бременна, приятелката ми е ходила на погребение на дядо си. Даже не са и под един покрив ама.. не мога да повярвам, че в 21 век има все още такива вярвания.
А и както да не казваш до третия месец на никой, че си бременна. Което също не го разбирам, защото аз на семейството си бих казала и хубавото и лошото в живота ми. Дори и лошото да се случи, пак ще знаят. Нали са ми най-близките. Просто не бих казвала на кой да е. В случай, че нещо стане, хората ще разпитват и ще ти е тежко, това е. Разбира се, едва ли би казала, че си бременна, на човек, който не ти е близък и ти мисли лошото по дефолт.
Ние решихме още в началото да кажем на семействата си, защото се случи покрай Коледа, нашите така или иначе щяха да се усъмнят, че не близвам алкохол, а и бабите ни са възрастни и не се знае колко ще живеят още и искахме да го знаят. Родителите ни също не са първа младост. Всички много се зарадваха. Разбира се, помолих ги да изчакат с казването на други хора, тъй като искахме да сме сигурни, че се развива и е добре.
А пък на работа всички разбраха, тъй като още първите седмици лежах в болница заради повръщане, а аз работя към тази болница и беше невъзможно колежките да видят името ми в системата и да не се сетят какво се случва. Отделно, че трябваше да кажа на старшата ми, а тя да ми търси заместник. Така че повече хора знаеха от самото начало. И точно тези хора, биха били до мен ако нещо се случи.

А и не забравяй да не прескачаш кабели и да не се подстригваш. Общо взето в скафандър и спираш да живееш.

# 44
От както съм бременна само чувам това не прави, онова не прави, ще навредиш на бебето. Въпроса ми е защо според вас, всеки плаши бременните жени, не са ли минали и те по този път, не знаят ли, че бременните за пръв път, не са наясно с много неща, плашат се лесно? Ако не е форума да питам, си мисля че съм безотговорна, предполагам и други бъдещи майки са така.

За какви ограничения става въпрос? Смислени ограничения са да не се пие алкохол, да не се пуши (включително и пасивно), да се избягват потенциални източници на салмонела и листерия... Разни глупости от типа на да не се лакира или боядисва бременната са ненужни

Общи условия

Активация на акаунт