Издръжка и чужбина

• 562
  • 8
  •   1
Отговори
Струва ли си да съдя "бащата", който е в чужбина? Има ли успели да осъдят и да получат издръжка? Все пак разходите по едно дете са големи, а този си живее живота и не се интересува. Преди даваше по някой лев, пак малко, но вече съвсем не дава. Знам че трябва да дам хиляди левове по адвокати, накрая какво следва? Той отказва да плаща и не могат да го пипнат. Ако е за едни 100 лева от общината не си заслужава.
 Може ли жени, които са успели да го направят това да пишат.

# 1
  • Далечният изток
Дори и да има такива жени, няма никаква гаранция, че твоят казус е същия и че и при вас нещата ще се развият по същия начин. Има много условности, за да се отговори конкретно как ще е при теб.
Първо. Бащата има ли някакво имущество на негово име - недвижими имоти, автомобили? Ако има, след като бъде осъден да плаща издръжка и му образуваш изпълнително дело, съдебният изпълнител ще може да се насочи към имуществото му. Само ако няма никакво имущество, тогава се преминава към изплащане на издръжката от общината.
Второ. В чужбина работи ли на трудов договор, тоест има ли доходи там?
Трето. Коя е чужбината? Държава в ЕС ли е?
Има европейски регламент за задълженията за издръжка и те могат да се събират принудително и когато родителят е в чужбина, стига да има официални доходи там.
Четвърто. Много интересно, че се гледат хилядите левове на адвоката (колко ли хиляди - 5, 10, 100, 200 хиляди?!), при положение, че би свършил нещо, което сама не можеш да свършиш...
Като за начало, ако все пак прецениш, че можеш да отделиш 100 лева, отиди си направи една консултация при адвокат.

# 2
И като има имот какво? Ще го прехвърли или ще му вземат имота да ми плащат издръжка, то така детето се ощетява. Или някакви роднини ще се облажат.

# 3
  • Далечният изток
Ще му направят възбрана. Може и да го продадат, да. Обикновено под страх да не им вземат имуществото, започват да плащат.
Детето как ще е ощетено?
Напълно възможно е докато дойде ред да наследи баща си, той да се разпореди, тоест да си продаде имуществото и пак детето да е ощетено. Нелепо е да се говори за бъдещи наследства при живи хора.

# 4
И като има имот какво? Ще го прехвърли или ще му вземат имота да ми плащат издръжка, то така детето се ощетява. Или някакви роднини ще се облажат.

Не забравяйте, че и дългове се наследяват.
Ако си ипотекира имотите, то детето ви ще наследи и дълговете му след време.
А и още утре може да го прехвърли или продаде и детето пак ще бъде "ощетено".
Може да се ожени и след това жена му и бъдещо им дете/деца също ще го наследяват.

Консултирайте се с адвокат и си търсете правата, не мислете след Х години как ще е.

# 5
Знам че до наследяване има време. Може всичко да се случи. Да се ожени пак едва ли😆😆😆😆, но деца да цвъка още може. То това най-лесно.

# 6
Съд, разбира се! Нека да си му върви едно законно задължение, а той да прави каквото ще! То и лихви вървят при неплащане. И баш хиляди левове за адвокати ... Това от къде сте го чули?

# 7
Повечето ми познати вземат по 100 лева от общината, бащите прехвърлят на родата. Плюс това са си в България. И аз не знам как живеят тези мъже, работят на черно, не може нормална работа да почнат и нищо нямат на тяхно име,но е факт.

# 8
  • Буркина Фасо
това е факт за длъжниците.

Общи условия

Активация на акаунт