ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 19 255
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Moonlit, ох тази тема е доста сложна при мен и то по необичайни причини. Време намираме, когато те спят сутрин или вечер късно. Аз извадих страхотен късмет да се върна на стартово тегло и да нямам поражения по кожата - но.. въпреки, че всичко изглежда и се чувства в повечето време както е било, понякога имам странно усещане, че вътрешно тялото ми е минало през много, сякаш не е точно моето, даже не мога да го опиша. Когато ни дадоха зелена светлина след 6 седмици минахме в период, в който приятелят ми поемаше инициативата и предлагаше и сутрин и вечер, дали за да ми покаже, че ме харесва, дали наистина му липсва и така си гарантираше, че ако сън в настроение ще стане (а и през бременноста не сме минали без..). В един момент започнах да се плаша, че всяка нежност от негова страна е проба, не че ме притиска, но когато трябва да откажа, заради умората или леката болка се чувствам ужасно и дори не знам защо. След като нямам оправдание видимо, защо не е като преди? Сякаш очаквам от себе си всичко да е както в началото, а истината е, че не спането е сериозно и съм изтощена. През бременността ме наплашиха, че желание може да нямам дълго време и сякаш се опитвам да докажа, че всичко е точно както преди да забременея. При нас бременността стана случайно и то рано във връзката, още бяхме в honeymoon периода и това може би слага доста тежест върху мен да върна отношенията ни там.
От друга страна, се дърпаме за разни глупости и не ми е до това в тези моменти. Да не говорим, че получавам толкова любов и топлина от бебетата, че няма да лъжа, толкова ми е ново и нищо друго в света не ме интересува. Той дори мисли, че е на заден план. И точно в този момент, не греши много.
Помня, че го водихме този разговор тук по време на бременността. Помните ли? Как вечер сте си само двамата и се плашите, че нещата ще се променят..
Хем знам, че всичко е временно и ще имаме време за всичко, хем имам нереалистични очаквания към себе си да съм перфектна и майка, и партньор, а понякога след цял ден кърмене, цедене, чистене, административни глупости.. просто имам нужда да затворя очи за малко. Май проблемът съм си само аз

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 07:28 от Джу06

# 631
Isibel, радвам се, че сте добре и звучи чудесно вашето спонтанно пътуване. Heart

BlackAngell, пожелавам ти искрено никога повече да не изпадаш в такава ситуация и да се наредят нещата.

Moonlit, време се намира повече отколкото желание и енергия. При нас ММ постоянно инициира нещо, но аз се дърпам, хич не ми е до интимности. Едно, че децата са в другата стая, второ, че на мен просто нищо не ми се прави. Sad Освен това съм свръхфокусирана върху бебето и ако то е наоколо, дори да спи, постоянно мисля за него.

Ivanova, идва хубаво време, ще хапваш повече салати и плодове и зеленчуци, ще стоиш навън по парковете. Нямаш ли някоя майка, с която да излизате заедно? Това ходене с мазоли и т.н не ми звучи много здравословно. Аз след първото раждане се чувствах много самотна, макар че имах 1-2 приятелки, с които да излизам. Сега си имам социален живот, просто излизам уикенда и през деня с други майки, защото вечер съм много уморена. И аз се чувствам като leylah, че трябва повече да правя (да чета, да уча нещо, да не изоставам от работа), но ми е тооолкова хубаво да се възползвам от този период и да не правя нищо повече от необходимото. Нямам търпение за хубавото време пролетта, ще сме цял ден навън. Липсват ми тренировките, ще опитам да вляза пак в някакъв режим, но е много трудно с двете деца и постоянната умора, макар и да имам помощ.

# 632
Moonlit Желание има от двете страни, но в момента спим в различни стаи и има доста хора в къщата и нямаме възможност за усамотение. Поради тази причина си ходим до вкъщи веднъж в месеца. Grinning

Захранването се оказа много по-трудно отколкото предполагах. Започнахме на 4++, след 2 дни става на 5м., а най-много изяжда по 40хр. Купени пюрета не яде повече от 4-5 лъжички. Харесва само домашните. За щастие живеем на село и имаме домашни зеленчуци от градината- картофи, тиква, моркови, сладък картоф, спанак.

# 633
Isabel, страхотно е, че вече сте извън болницата и че сте намерили такова вълшебно място за възстановяване. Слънце и весели дни ви пожелавам!

BlackAngel, стискам палци всичко да е наред и ММ да се е уплашил от себе си и повече никога, дали върбално или физически, не премине границата. За първи и последен път да му е!

Moonlit, при нас това беше една от причините за недоволството на ММ...ако бебо спи и на двама ви се иска - всеки опит си струва (за да няма недоволни)

за неспящите - и ние сме така, преди се будехме всеки 2-3 часа нощем, вчера си поставихме нов рекорд, Рей става на всеки 20 мин, половин час. Днес съм росна, росна....

Има ли някое бебо с леко синкаво или обезцветено небце? На нас езичето и небцето ни синееха миналата седмица, ходихме до педиатъра и ни казаха, че всичко е ок, сигурно е лапнал някоя синя играчка (не е). Езичето вече не е синъо, но небцето отгоре и навътре е като без цвят, в никакъв случай розово...мама ме успокоява, че е от замразените къпини, които хапвам, но аз се филмирам с всяко гугълване (син език и утсни ознавачавали белодробни или сърдечни проблеми)....Знам, че трябва да се успокоя заради думите на педиатъра, но се безпокоя....има ли някой друг с подобно небце?

# 634
Относно интимността - има ли някоя от вас, която е раждала нормално и при полов акт да усеща болка?

# 635
Gerimal, аз и то не изчезва бързо. Намалява постепенно, но все още е там. Имам първа степен шевове, и болката я усещам там.

Ние сме от два дни с нов режим. Децата спят по 6 часа - лягаме в 12 (навик вече) после ставане в 6, и чак сега 11:00 ставане! Малкият направи междинно хранене в 9. Амели пък , която до вчера ставаше на 2 часа, сега по 6. Аз се будя, но тя си спеше и не я вдигнах. Хем се радвам, хем смяната ме озадачава.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 12:44 от Джу06

# 636
Ghgggg, да си призная, не съм се заглеждала в небцето.. Но щом педиатърът не вижда проблем, би трябвало всичко да е наред. За твое спокойствие ако продължи да е така, може отново да се консултираш с лекар.

Isibel, страхотно сте решили да смените обстановката, а и йодните пари със сигурност повлияват добре на бебчо!

Аз също усещам липсата на социални контакти. Преди време работех в много голям екип и се чувствах страхотно. Даже в дни, в които съм имала разни тревоги, сред хора и в работна обстановка умът ми си почиваше и се справях доста по-добре и бързо с натрапчивите мисли. След това смених работата и екипът ми е базиран в Америка - съответно тук нямам колеги, започнах да работя изцяло от вкъщи и не се чувствах добре. Сега покрай майчинството социалните ми контакти са още по-ограничени, което дава отново свобода на тревожните ми мисли. Признавам си, че преди време обичах да си подарявам време да съм сама със себе си, но от 2-3 години се плаша да съм сама с мислите си. Затова и така жадувам за пролетта, сякаш я виждам като “ново начало”,  разходки навън, повече социални контакти… по-малко тревоги.

Джу, новият режим ми звучи страхотен!! Нормално е да променят навиците си. Аз както бях споменавала, регресията много повлия на нощния сън и будуването през нощта, но вчера за първи път от доста време се събуди само веднъж за ядене. Дано имаме поне още няколко такива нощи, да наваксаме със спането. Моят мъж всяка сутрин проверява на часовника си колко време е бил в различните фази на съня 😀

Момичета, някои от вас бяха препоръчали Thorne витамините. Тъй като моите Прегнакеър свършиха, се насочих към Thorne,  но забелязах, че имат 1000 единици витамин Д. Харесах и Омега 3 на Нордик постнатал (които също бяха препоръчани тук), в които също има 1000 единици витамин Д. Дали общо 2000 единици не идват в повече, ако ги пия заедно?

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 15:21 от Harmony25

# 637
Isibel, дано се насладите напълно!

Harmony, стискам палци за съня - и аз следя моя на часовника и вече спрях да го гледам, защото ми казва колко не съм спала (все едно не знам хаха). За социалните контакти и порочния кръг на мисли те разбирам, много е лесно да влезеш в него, ако няма ‘шум’ около теб. И аз си работя от вкъщи по подобен начин, но със спорта имам познати и това помага, като изляза за час!

Пролетта и аз я чакам, тук вече идва. Днес беше сняг, но 15-16 градуса и бях без яке, колко хубаво!

# 638
Успях да снимам небцето, поствам в скрит текст...има ли някой с подобни окраски?

Скрит текст:

# 639
На мен ми се струва нормално, но се консултирай все пак с лекар.
А като се буди бебо нощем през 20 мин., пробваш ли да го вземеш при теб? Аз вече почти всяка сутрин го взимам и така е по-спокоен и успявам малко да поспя. Ако врещи и не иска да суче му давам малко вода и бял шум пускам.

# 640
Gghgggg, на моя син изглежда така небцето, не ми изглежда притеснително.

# 641
Ghggggg, и на мен небцето не ми изглежда притеснително. Но тъй като знам какво е чувството да мислиш нещо постоянно и да се чудиш дали всичко е наред, в такива случаи използвам приложението Healee и се консултирам с някой педиатър/специалист онлайн (особено ако притеснението ми не налага посещение наживо). Имам си една любима педиатърка в приложението (при която сме ходили и в кабинета ѝ), изключително мила, кадърна и винаги ме е успокоявала. Ако все пак продължиш да го мислиш и имаш нужда от консултация, може да разгледаш опцията за онлайн консултация.

# 642
Благодаря ви, момичета, за споделянето, ценно както винаги.

Ghgg, на мен също ми се струва нормално небцето, но ако се притесняваш, наблюдавай го и потърси второ мнение.

За социализацията, може би защото майчинството ми е по-кратко, но се скъпя на всеки миг. Искам да се посветя изцяло на бебка и да й се насладя докато е толкова мъничка, че после като тръгне на градина и много по-малко възможност да прекарваме време ще имаме. Така че за себе си мисля, че има време за социализация по-нататък, но оценявам, че това може и да е много напрягащо, ако нагласата е друга.

Хармъни, скоро времето се оправя и ще имаш възможност за много разходки на открито. На мен поне природата много ми помага за психичното здраве и нямам търпение да обикаляме с бебка с раница по горите.

# 643
Джу, Gerimal, това с болката може да не е от шевове, а просто лигавицата е много суха при кърмене заради хормоните. Мен вече две лекарки ме диагностицираха със суха лигавица, да съм имала търпение. Аз честно казано дори не знам къде са ми шевовете. На курса по възстановяване ни препоръчаха да ги масажираме, но аз не съм стигнала до там.

Джу, аз бях тази дето се опасяваше, че ще се променят отношенията. Е, промениха се и не ми е лесно да ги поддържам винаги свежи. И ние се караме за дребни неща и понякога не мога да си сдържам нервите. Тази вечер приспивам беба на тъмно в спалнята, което само по себе си е най-трудната част от деня ни. Той влиза и отвън свети лампа. Тя естествено веднага спира да се храни каквато е любопитка щом чува, че нещо става. От там нататък аз се ядосах, че ни развали целия процес. Щял бил да си ляга, защото е на работа. А аз че ще седя до нощите да дундуркам след това не се сеща. Връчих му я той да я приспива тогава. Той не успя и стигнаха до истеричен рев и пак аз се занимавам. Знам че са глупости, но се ядосвам и никак не ми е до интимности.
Имам освен това притеснения, че и при мен нещата не са си съвсем на мястото след раждането. А нямам време да си отделя нужното внимание.

Аз от две седмици някъде започнах да излизам всеки ден на разни срещи или ангажименти с беба. Тя стана спокойна в количката и аз се отпуснах. Търся си контакти с други майки, иначе ми стана скучно да се разхождам все в парка.

Harmony, 2000 UI витамин Д според мен не са въобще много, особено през зимата. Стандартно е май към 3000-4000 за поддържане на нивата.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 02:37 от D_ana

# 644
Isibel, супер сте, браво! Водихте ли го по разходки всяка сутрин покрай морето бебо?

Ivanova, горе главата! Защо ти е важно на тази жена каква и е идеята кой-как трябва да изглежда? В случая въпроса е - или ходиш с полата и токчетата, или си отглеждаш детенце, това точно в момента, по-късно може и двете. Ти вече си направила избор, всички пращаме цена, кой с едно, кой с друго. Както ми каза една акушерка като отидох да търся помощ за гадене и повръщане в началните месеци на бременността, “ти какво си мислеше, че ще получиш бебето безплатно ли” 😂

Dana, и аз имам такива положения с таткото, особено нощно време и некой от нас не иска да спи на дивана в хола 🤣 Ей сега идва да си ляга, аз каталясала от постоянно държане на тялото ми в готовност, с мъничката легнахме заедно да си цицка и към 2:30-3:00 нормално вече съм много уморена. Миличката беше днес на ваксина, 2 инжекции, цяла вечер много притихнала, много, миличката ми. Заболя я пак при вадене на иглата, ясно издаде звук, изви, та особено държах да легнем заедно. Пристига баща и, казвам съм изморена, че ме пита, вика “иди спи в хора да си починеш, аз ще и дам шишенцето с мляко”. Аз веднага се дразня, казвам “що ти не идеш, ти не разбираш какво е предизвикателството с кърменето, защо се мъча с всичко това, да дойдеш да дадеш бутилка”, горкия, отказа се, по-важното е, че аз така или иначе малко по-късно и дадох бутилчица, както е всяка нощ, ма защо така се дразня 🤷🏼♀
Dana, и аз търся майки за редовно излизане заедно, още не съм намерила.
Не разбрах какво се разприказвахте за шевовете 🤔 ти какво имаше предвид под “аз не ги знам моите къде са”?Ако за тези от секциото, аз не ги масажирам, но редовно ги гледам в огледалато 😂

Как обличате бебенцата за сън? Аз моята май я прегрявам, винаги има потник, денем и нощем, ромпърче, от 2-3 нощи я оставям с боси крачета, чувалче отгоре и през нощта нали пада температурата, все одеала мятам и май я прегрявам. Сега по нощите я преобличах и я оставих без потниче, с тънка пижамка, чувалче и ей сега метнах тънко одеалце 😁

Днес, най-сетне, направих нещо с увереност и ми дойде настроение. Сутринта 3 градуса, даваха го да се усеща като -1. Кога те ще изляза по това време, никога, но имахме час записан за ваксината. Облякох я с плетени дрешки и бях спокойна, на установих в последно време, че най-хубаво да я обличам както аз се чувствам спокойно, малко, много облечена, да съм аз в мир, пък ще налучкам кое е най-добре за нея с времето. Тя е с по-топла кръв от мен, по бащина линия, та е трудно да преценя, но все ще налучкам някога.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 06:03 от MayaJane

Общи условия

Активация на акаунт