Давате ли рибено масло на децата си и защо?

• 479
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, моля да споделите дали давате рибено масло на децата си, колко време, правите ли почивки и т.н. Аз  от известно време спрях всякакви имуностимуланти и давам такива само симптоматично, при разболяване. Педиатърката обаче ми каза, че е хубаво да се дава рибено масло от септември до март. Винаги съм била малко предубедена към рибените масла, защото не се знае как се извличат, колко време отнема пакетирането, от там дали не са окислени и като добавим и тежките метали все съм бягала от тях. Този път обаче реших да си направя по-детайлно проучване и реших да търся наистина добро рибено масло, което върви със съответните сертификати за качество и чистота. От два месеца давам рибено масло на децата си, дори взех за мен и мъжа ми, но попаднах на информация, че всекидневния прием на рибено масло може да доведе до по-високи нива на глюкоза в кръвта, намаляване на съсирването на кръвта, киселинен рефлукс и т.н. И на български и на английски се срещат подобни твърдения, като в нито една статия не беше доказано на 100%, а някакви отделни изследвания.
Рибеното масло, което съм избрала да давам е наистина добро само по себе си, не се притеснявам дали е замърсено, окислено и прочие, а по скоро дали редовният прием би имал нагативни последици за здравето.

Ще се радвам повече хора да се включат и да споделят дали използват подобни добавки за тях и за децата си и дали виждат полза от тях - повишаване на имунитета, по-лесно преминаване на боледуванията, повишен цялостен тонус.
Всеки опит е ценен и се надявам темата да е полезна за повече хора.

# 1
  • София
Точно заради кръвта, по-точно кървене от носа, не съм давала и на двете деца.

# 2
Следя и аз

# 3
Давам, като "почивки" правя, когато известно време забравям да купя... Не съм забелязала някакъв специален положителен ефект или вреда нито при децата, нито при мен. Започнах да го давам по-редовно след като Вигантолът първо изчезна от аптеките, а после започнаха да искат рецепта за него.
Може ли да попитам кое масло сте избрала като чисто и доверено?

# 4
  • София
От години не давам никакви имуностимуланти. За мен това даване за спорта е вредно. Разчитам на закаляване. На 13 е, досега само веднъж е стигал до антибиотик.

# 5
Аз му давам вигантол, по- висока доза от препоръчаните 2 капки от педиатрите. Дете на година и половина е. Също му давам сиропа на доктор Марио.

# 6
Може ли да кажеш сиропа за какво е?
Защо повече вигантол, аз давам 2 капки на ден.

# 7
  • София
Предозирането с вигантол е опасно. Не говоря за еднократно, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт