Галено име на Снежина различно от Снежи

• 2 007
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
Галено име на Снежина различно от Снежи

Мисля ,че като най-добре като порасне малко тя сама да си прецени как й е приятно да я наричат на галено.
Иначе по темата, моя колежка Снежина се е самообявила като Жана.

# 16
Познавам Веселина, която наричаме Ина,
Станимира - Ира и Бранинира - Мира.
Така, че Снежина може да си е една Ина.

# 17
И в крайна сметка всички, завършващи на  -ина ще са Ина, на -мира - Мира и имената се обезличват напълно. При Снежина е същото. Освен Снежи, другите се отдалечават от корена снеж и са съвсем други имена.

# 18
И аз съм за Ина, както са писали по-нагоре. Иначе Нина, Ени, Саня.

# 19
Както и да и казвате в къщи,за външните ще е Снежи.Като порасне да се представя както иска.

# 20
  • София
Ако галеното име Снежи не ви допада, според мен е по-добре да търсите друго име за детето - без значение как ще я наричате вкъщи, извън дома ще е най-вече Снежи. Допада ми Сани за малко дете и за галено обръщение към жена и Сноуи (от английски snowy = снежен) за обръщение към тийнейджърка, но са далечни от името и повечето хора няма да ги ползват. Като цяло Снежина ми се струва малко архаично име вече, което, разбира се, има и плюсове - адашки няма да има и ще има уникално име сред приятелския си кръг.

# 21
И в крайна сметка всички, завършващи на  -ина ще са Ина, на -мира - Мира и имената се обезличват напълно. При Снежина е същото. Освен Снежи, другите се отдалечават от корена снеж и са съвсем други имена.
Напълно съм съгласна с мнението.
Имената Снежана и Снежина ми харесват, както и галеното Снежи ,не се срещат вече толкова често като Симона и Сияна.
Познавам Снежана и леля й я нарича Жани, но само тя. За другите е Снежи - лъчезарна и усмихната жена е.

# 22
На мен много ми харесва Снежина/Снежана, даже бих запазила умалителното Снежи. Други умалителни евентуално Нежи, Нана, Жана, но се отдалечават много от корена сняг, а той ми харесва Simple Smile

# 23
  • Банско
Силана, Сиана, Стели.

# 24
На мен ми хареса предложението Джина, но не като умалително на Снежина, а като самостоятелно име. Само че за България е странно. И аз съм против да се дава цяло име на дете, ако няма да харесвате най-разпространеното и вероятно умалително. По тази причина например не харесвам Йоана/Йоан: съкращават се на Йоли, Йойо, Йони, Йо.... Давид е страхотно име, но Дидо... не. Търсете друго по-добре.

# 25
Ина. Познавам една Константина и една Владина, които не си харесват имената и се представят като Ина на всички. Simple Smile

# 26
# 27
Джина , Jina

# 28
  • на брега на морето
Джини.

# 29
  • Най-красивата страна
Джина не е ли типично кучешко име ,както Сара?

Общи условия

Активация на акаунт