Зъби или инат?

• 929
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,Хриси е на 6 месеца!Винаги съм я оставяла на бабите да я гледат,преспивали са я и през деня и през ноща е спяла до тях,но от 3 дни е рев и чудо, дори при баща си не иска да стой само когато аз я държа не плаче.Въпроса ми е,възможно ли е да е от това,че венците я дразнят и муши всичко във устата или просто вече да забравя,че някой друг може да ми я гледа и да ми помага?

# 1
Децата минават през разшични периоди, регресии, скокове в растежа. На мен такова поведение при прилича на скок в растежа. Може да потърсите таблици в нета, да проверите дали случайно не е това. Според мен са много верни.

# 2
Здравейте,Хриси е на 6 месеца!Винаги съм я оставяла на бабите да я гледат,преспивали са я и през деня и през ноща е спяла до тях,но от 3 дни е рев и чудо, дори при баща си не иска да стой само когато аз я държа не плаче.Въпроса ми е,възможно ли е да е от това,че венците я дразнят и муши всичко във устата или просто вече да забравя,че някой друг може да ми я гледа и да ми помага?
На 6 месеца бебе, което вече редовно е оставяно при бабите и през деня, че и през нощта? Не че нещо, но според мен сте в грешка в подхода. Толкова малки бебета имат нужда от майка си и баща си през деня и особено през нощта. Може детето да е изнерввно от тези гледания и отделяне от майката. Аз лично съм на мнение, че това влияе на здравата връзка майка-бебе и не е ок да се оставят за дълго децата дори на баба в тази възраст. За 2-3 часа рядко-ок, но не и систематично. За да изградят доверие (и към другите хора), бебетата минимум до първите 6 месеца се нуждаят от непрестанното присъствие и грижа от родителите си, предимно от майката. Всяка друга връзка е награждане на тази първа и така важна връзка.

Може да решите да следвате и друго мнение естествено, щом до сега сте си давали бебето дори за през нощта може би това вече се е случило...но помислете и над горното. Зъбите не са винаги проблемът. Като почнат д аплачат бебетата и често като единственото обяснение се дават прослувутите зъби... Joy В тази възраст бебетата могат дори да имат предпочитания при кого искат да стоят, кой да ги гушка и т.н.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 05:37 от Flowersintheair

# 3
Здравейте,Хриси е на 6 месеца! Винаги съм я оставяла на бабите да я гледат,преспивали са я и през деня и през ноща е спяла до тях,но от 3 дни е рев и чудо, дори при баща си не иска да стой само когато аз я държа не плаче.Въпроса ми е,възможно ли е да е от това,че венците я дразнят и муши всичко във устата или просто вече да забравя,че някой друг може да ми я гледа и да ми помага?
На 6 месеца бебе, което вече редовно е оставяно при бабите и през деня, че и през нощта? Не че нещо, но според мен сте в грешка в подхода. Толкова малки бебета имат нужда от майка си и баща си през деня и особено през нощта. Може детето да е изнерввно от тези гледания и отделяне от майката. Аз лично съм на мнение, че това влияе на здравата връзка майка-бебе и не е ок да се оставят за дълго децата дори на баба в тази възраст. За 2-3 часа рядко-ок, но не и систематично. За да изградят доверие (и към другите хора), бебетата минимум до първите 6 месеца се нуждаят от непрестанното присъствие и грижа от родителите си, предимно от майката. Всяка друга връзка е награждане на тази първа и така важна връзка.

Може да решите да следвате и друго мнение естествено, щом до сега сте си давали бебето дори за през нощта може би това вече се е случило...но помислете и над горното. Зъбите не са винаги проблемът. Като почнат д аплачат бебетата и често като единственото обяснение се дават прослувутите зъби... Joy В тази възраст бебетата могат дори да имат предпочитания при кого искат да стоят, кой да ги гушка и т.н.

+1.
Винаги сте оставяли детето при бабите и през деня, и през нощта 🙄

Детенцето е ваше, на вас се пада по право, задължение и радост да поемете всичко около грижите по него от раждането, а даже и от бременността. Заедно с бащата. Не са го създали бабите.

Сега ще давате обяснение със зъбите, утре може да стане още по-неспокойно и да не ви счита като авторитет, ще се конкурирате  с бабите, не защото те ще искат това (но и това е възможно), а защото детето ще е объркано и раздвоено.Не искам да мисля, как ще се развива и какви евентуално диагнози може да му натресат.

Следвашите етапи в развитието са още по-сложни, ако не поемете отсега нещата в ръцете си.

ПС. На заглавието на темата "Зъби или инат", бих отговорила: Нито едното, нито другото.  Обич и обгрижване от майката трябва.

# 4
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Бебе и инат не може да се ползват в едно изречение.
Може да опитате да отделяте повече време за детето си.

# 5
Детето ясно ви показва,че иска вас,а не някой друг. Дали са зъби или нещо друго,детето иска вас и се успокоява само с вас. Какъв инат на 6м да не иска да спи с друг? За мен няма логика.

# 6
Разбирам ви,че грижите за детето са си мой и за бащата,ние не я оставяме системно,а примерно 1 път в месеца,тя нито сменя мястото на спане нито нищо,тъй като живеем заедно в една къща!Благодаря за отговорите все пак ☺

# 7
Според мен е период, ще отмине.
Може наистина да е скок в растежа.
Аз пък съм на мнение, че ако има възможност някоя баба да помага е добре дошла. Връзка майка-бебе и баща-бебе няма кой да я отнеме. Все пак не седи детето нон- стоп при други хора. Ние вечер не сме го оставяли, но дневно - да,  още от самото начало - за малко- може за 1 час да е, но  все пак и аз имам нужда да си почина и да излезна, да се видя с приятели, да отида на пазар, маникюр, на фризьор, да се почувствам жена. Ролята тип майка-героиня не е моята, при положение че може да ми се помогне. Плюс това много жени се занемаряват след като родят - нашия живот не свършва след раждането. 😊
Разбира се, винаги го мислиш, не може да го оставиш на всеки. В началото ми беше по-тегаво излизането, но мое мнение е че това е добре и за психиката на майката.
При мен за съжаление свекърва ми почина.
Майка ми идва да ми помага два пъти в седмицата, но и ние живеем в къща, оставяла съм и на леля ми да гледа малкия, братовчед ми също много се занимава с него.
За мен така детето става по-социално. Мои приятелки много патиха от децата си, които бяха буквално залепени за тях и то в не малък период, както се казва - буквално до тоалетна не можеха спокойно да отидат.
Но.. различни хора - различни мнения и виждания Simple Smile
Всеки знае за себе си и детето си, не казвам че аз съм права, нито ангажирам някой с моето мнение 😊😉

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 10:28 от milena12345

# 8
Липсвате му на детето. Вече разбира повече. Реве за вас, иска си в къщи. 9 месеца е било там детето.

# 9
Според мен е някакъв период и ще и мине
 Бебчетата минават през какви ли не периоди. Може да са и зъбки. Пробвайте да ги мажете с някое кремче.

Общи условия

Активация на акаунт