Мишка на терасата

• 784
  • 10
  •   1
Отговори
  • на последния етаж
Не намерих такава тема, затова отварям тази с надеждата да се справим с този проблем.
Живеем в стара кооперация, на 5 етаж. Преди 5 години за първи път забелязах изпражнения от мишки на терасата (пред парапета има асма, посадена преди 70 години). Преди години берях гроздето, но последните години го оставям, защото няма какво да го правя. Та тези гризачи си правеха нещо като купчинки от зрънца грозде. Разчистихме всичко и някакси изчезнаха. Тази година обаче отново се появиха. Четох, че се катерят и по стените на блоковете. Как може да се отървем от тази напаст? Фирма за обезпаразитяване ли да търсим? Това ще помогне ли, след като става дума за външно пространство?
Ще бъда благодарна на всякакви препоръки и съвети.

# 1
  • София
Най обикновен капан за мишки

# 2
Ако се направи капан за мишки ще има ефект ако са 1-2, но на мен ми се струва, че се говори за проблем в блока или извън него. За съжаление в старите блокове мишки, хлебарки и всякаква напаст не са рядкост, особено ако има някой мърляв съсед. Трябва да разберете от къде идват. Ако е от блока (например мазето, в някой блокове то е доста проблемно) може да се организирате да платите на някоя фирма да ги изтреби. Ако са от улицата, то положението е доста сложно. Няма как да се убият всички мишки, хлебарки и т.н. Защо не пробвате да отрежете асмата?(Ако има такава възможност) Говорете със съседните сигурно и те имат такъв проблем заради асмата. Най-вероятно се катерят по нея. Не знам дали могат по стени, може и да могат, но по-малко вероятно. Все пак не сме виждали катерещи се мишки по блоковете, а и не съм чула някой да се е оплакал, че сутринта като е станал е видял мишка на стената. За хлебарки е друг въпроса. Като начало може да пробвате с капан, но мислете в посока премахваме на асмата.

# 3
  • на последния етаж
Да, мислехме за отрежем асмата, колкото и да ми харесва. Но не знам дали съседите отдолу ще се съгласят или ще трябва да се отреже само частта пред нашата тераса. Но това пък дали ще е решение?! Съседите са много възрастни (половината апартаменти дори са празни) и не са съгласни да се предприема нищо по обновяване на сградата.
Ще пробваме и с капан. Друго не знам - някаква отрова евентуално.

# 4
Асмата е на 70 години.
Тези, които са я садили най-вероятно не са живи вече, но асмата стои.
Може би е повод да се помисли?
Капан за мишки обикновен или с  ултразвук?

# 5
https://dddmagazin.com/index.php?_route_=otrova-za-mishki-jito-chervena-200-gr

Този тип отрова се продава под различни марки по аптеките и е ефикасна и като се отрови някоя за известно време изчезват и другите.
Асмата и да я махнете ще се катерят по терасите най-вероятно.

# 6
За да влизат при вас значи има някаква храна или миризма... Хубаво е да е премахнете и сложете капани като заложите в тях сирене ... орехи. Тераса ви отворена ли е?

# 7
  • на последния етаж
Да, отворена е. Предполагам, че е от гроздето, което си изсъхва на асмите.

# 8
Няма ли вариант да си сложите на терасата от онези плъзгащи прозорци, които хем може да е изцяло затворена, хем когато искате се прибират и се отваря?
Щом е отворено пространство не знам какво ще ви спаси - всичко ще е временно решение. Ултразвуков уред може да пробвате да включите там.
Бих посъветвала да си вземете котка, но на 5 неостъклен етаж не ми звучи добра идея.
Ние имахме някак си 2 мишлета в апартамент на 8 последен етаж. Вътре, в коридора. Не знам как бяха дошли. Може би с някоя торба от село или от покрива. Хванаха се на онези капани с лепилото. Поставяйте от тях, но щом е отворено може да идват нови и нови. Май има и някакви репелентни пръскала, ама не вярвам да свършат работа.

# 9
Ако апартамента е ваш единственото спасение е да затворите терасата. Виждала съм мишка да се качи по стената до 3-ти етаж. Ако имате улуци или тръби за водата на терасата може и по тях да идват.

# 10
  • на последния етаж
Никак не искаме да затваряме терасата. Ще опитаме с отрова на първо време, след това ще изрежем лозата, дано се отървем някак. Sad

Общи условия

Активация на акаунт