Рим - 29 тема

• 43 012
  • 653
  •   3
Отговори
# 645
Добър вечер! Някой скоро да е ползвал такси от Чампино? Трябва да се придвижим близо до Треви. Срещнах мнения за различни цени. Четиричленно семейство сме. Приятна вечер!

# 646
Добър вечер! Някой скоро да е ползвал такси от Чампино? Трябва да се придвижим близо до Треви. Срещнах мнения за различни цени. Четиричленно семейство сме. Приятна вечер!
Такситата от летищата са с фиксирани цени, мисля от Чампино до центъра е 40 евро. От Фиумичино е 55.

# 647
  • София
Здравейте! Моля за помощ, мнение, съдействие или каквото можете Blush
От седмица поне дебна за билети за Колизуима за конкретна дата – 08.03., неделя е, но не е първата неделя на месеца, когато са безлатни. Искам да взема конкретно за горното ниво, но няма и няма. Презареждам страницата на официалния сайт по сто пъти на ден и дебна, като хрътка. Виждам, че всеки ден пускат за определен ден от следващия месец. Изчаках си чинно да минат всички дни до събота и неделята е прескочиха. Вече са свършили билетите за следващите дни (понеделник и вторник, 09 и 10.03.), а за неделята, 08.03. все още не са пуснати в продажба.
Някой знае ли каква им е схемата? Неделите ги пускат в последния момент ли? Ще пуснат ли изобщо за тази дата, при положение, че следващите вече са рапродадени? Да изчакам ли или да търся други опции – за другите нива, където също е голямо дебнене, или да гледам по други сайтове, макар и доста по-скъпи?
Предварително благодаря на отзовалите се!
п.п. Гледам, че и при другите варианти пак все още не са пуснали билети в продажба за въпросната неделя, а за следващите дни вече са изчерпани

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 10:54 от *hope

# 648
  • Milano
Датата е неактивна.

На 08.03. държавните музеи са безплатни за жените.
Миналата година бяха в продажба предварително, след това излезе съобщение, в което приканват да се мине през касите да им върнат парите.

Може по тази причина датата да е неактивна все още.
Обикновено се запазва час, избирайки опцията "безплатно - 08.03, Международен ден на жената" или нещо подобно.
Това за обикновените билети.
В тези случаи не мисля, че може да се посещават подземия, арена, и т.н., както и в безплатните недели.

Както и да е, зададох им същите въпроси на мейл, понеже информация в сайта не намирам, да видим какво ще отговорят.

П.п. обикновено на тази дата се организират генерални стачки. Имайте го предвид при транспорта.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 11:44 от regina di cuori

# 649
  • София
Дано Ви отговорят! Ще съм благодарна, ако споделите после. Hug
Все пак би трябвало да пуснат билети, мъжете също ходят по забележителности и музеи. Инетерсно, ако мъжът има билет, а жената е безплатно дали има вариант да влязат заедно без да се редят по опашки.

# 650
  • Milano
Ето така изглежда безплатният билет за жените напр.за Castel Sant'Angelo:

Минава се през касата, за се издаде нулев билет.

Естествено, че ходят и мъже.

Аз обикновено посещавам само с дъщеря ми.
Влизала съм в този замък на тази дата и в Галерия Боргезе, запазвайки час.

За Колизеума изказах предположение.
Друго такова може да е ако има някакво събитие и е затворен.

Естествено ще напиша какво са ми отговорили, ако го направят.

П.п. допълвам се.
Реших да звънна, отговориха ми веднага.

Казаха, че датата 08.03.не е активна, защото трябва да РЕШАТ ДАЛИ ЩЕ БЪДЕ БЕЗПЛАТНА.

Отговорих, че обикновено за жените е.

Каза, че трябва да го решат.

Министерството на Културата я обявява като такава, явно имат право на избор.

Незнае кога ще го направят.
Ако е безплатна, няма достъп до арена, атик, подземия и т.н.

Не ви остава друго, освен да следите.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 12:29 от regina di cuori

# 651
  • София
Много, много благодаря, че приехте въпроса ми така присърце! Ще следя значи.
Хубав ден желая!

# 652
  • Milano
Ето и същият отговор на мейла:

Че трябва да решат и че още нямат точна информация кога ще отворят продажбите.
Ако имам нужда да закупя билет, за да си  програмирам деня съвета е да избера друга дата.

П.п. Моля!😊

# 653
А бихте ли казали от къде да купя билети за Замъка, моля? И аз чакам за Колизеума..не успях да купя Атик или Подземия, изобщо никакъв шанс. Сега чакам за арената от 24 евровите да излезе датата.

Общи условия

Активация на акаунт