Хранителни добавки за подпомагане на репр. функция - 13 тема

• 10 492
  • 186
  •   1
Отговори
# 165
  • София
7,3 ml = 1500mg Omega 3 ...... след по-мазно хранене
Омега 3 не се дозира спрямо кг при бременност... защото разрежда кръвта.
По-добре приемай стандартната доза: Омега 3 1500мг, или  DHA 1000мг, освен ако лекар не е назначил друга доза.

# 166
Денис, би ли препоръчала добавки, които биха помогнали при лоша морфология? Hug
Пил е профертил и подобни комбинирани, но морфологията не мърда.

# 167
  • София
Морфологията трудно се повлиява, но ето предложения, защото трябва да опитате всичко.
Триото за мъже е: Аргинин, Л-Карнитин, NAC
СоQ10, Лутеин, Астаксантин,  Ресвератол
Омега 3 - DHA
Женшен, Сибирски женшен, Mucuna Pruriens ...
Вит. Е, Вит. А - Бета Каротин, Вит. С
ФК, Вит. В12, Цинк, Селен
Кверцетин
Колаген тип I , Протеин
Хиалуронова киселина
Суперхрани богати на антиоксиданти
Фруктоза ( на прах )
и т.н.
ПП.
Цинк и Селен да се приемат на отделни приеми
( без алкохол, цигари... да редуцира теглото ако се налага, повече спорт и т.н.)

От мен - Успех! Peace  Ще чакам хубави новини.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 18:31 от denis©

# 168
  • София
Инозитолът до Ову ли се пие или цял месец? Защо е добре да е мио-инозитол?

# 169
  • София
Инозитолът до Ову ли се пие или цял месец? Защо е добре да е мио-инозитол?
Инозитол се приема от М до М или постоянно. За репр. функция дозата е 2х2000мг.
Формата Мио-инозитол е с висока бионаличност, с нея са правени най-много изпитвания, вкл. и върху репр. функция (М., О. и т.н.) и респ. са постигнати най-добри резултати.
При СПКЯ, с високи нива на андрогените, инсулин и т.н. по-добър избор е комбинацията Мио- + Д-Хиро Инозитол.
Формите на Инозитола са 9, но само тези две, засега, за най-добре проучени и с най-много ползи.

# 170
Здравейте,

Не бях сигурна дали тази тема е по-подходяща или другата за хормоналните изследвания, но ще пробвам тук.

Преди около година и половина изследвах витамин Д за прът път и излезе 17 (под 10 дефицит, 10 - 30 недостиг, 30 - 100 норма). Преди да го изследвам взимах витамин Д таблетки поне година, не помня коя марка, но явно нищо не съм усвоявала. След изследването, вече година и половина, приемам витамин Д спрей на BetterYou и то в големи дози - между 3000 и 5000 единици на ден. Направих пауза около три седмици, ходих по слънчеви почивки, върнах се и пуснах информативно изследване - 35.

Вижда ми се много ниско при тези дози, явно не усвоявам и това много. Ще пробвам и с витамин Д на маслена основа, имам един, но ми е гаден, и може би ще добавка магнезий редовно, защото последната година и половина съм взимала от време на време, но не редовно.

Имате ли предложения за други препарати за витамин Д, евентуално идеи във връзка с усвояването или коментар за последната стойност (правилно ли е, че се целим в минимум 50, идеално 80+)?

# 171
Моите впечатления са, че най-много помага физическата активност. При нас урологът не установи проблем от прегледа и изписа Андрозитол за 3 месеца, физическа активност и хранителен режим. ММ работи по цял ден на бюро, но пи добавките, почна редовно да ходи на фитнес и свали килограми. При контролата морфологията беше от 2 на 4%, а и другите параметри, които попринцип бяха в норми, се бяха повишили. Предполагам сте били на преглед и е отхвърлено варикоцеле като причина, защото там е друга ситуацията. Дано съм била полезна. Успех!

# 172
Здравейте, искам да ви попитам дали някой от вас си е тествал чернодробните ензими и урея и креатинин , и дали има изменения в резултата преди и след прием на доста добавките? Ако да, как процедирате, за да предпазите черния дроб и бъбреците си от увреждания?

# 173
  • София
Здравейте, след загуба в ранна седмица съм, ЧХГ стигна 25 и започна да спада, Прогестеронът се оказа 7, веднага започнах Утрогестан и започна да се вдига, но за бременността вече беше късно. Според доктора ми ниския прогестерон е попречил на хубавата имплантация. Пак според него това често се наблюдава при жените след изкаран Ковид - ниски нива на прогестерон.

Има ли добавки, с които мога да се подпомогна?

# 174
  • София
Здравейте, след загуба в ранна седмица съм, ЧХГ стигна 25 и започна да спада, Прогестеронът се оказа 7, веднага
Скрит текст:
започнах Утрогестан и започна да се вдига, но за бременността вече беше късно. Според доктора ми ниския прогестерон е попречил на хубавата имплантация. Пак според него това често се наблюдава при жените след изкаран Ковид - ниски нива на прогестерон.

Здравей!
Много съжалявам.
Дано следващият път всичко да бъде наред и да си имате здраво и хубаво бебе.

Няма добавка, която може директно да влияе на нивата Прогестерон.
По-добрият вариант е лекар да ти назначи прогестин при съмнение за бременност или всеки МЦ след О.
При закъснение, проверяваш ЧХГ и Прогестерон - ако има бременност, продължаваш с прием на подходяща доза прогестин.
При прекратяване развитието на бременността, по-бързо започва да пада прогестерона, сравнено с нивата на ЧХГ.
Прогестеронът не трябва да пада под 20 ng/ml при бременност или ако се понижи да е леко и за кратко.

# 175
  • София
Здравейте, след загуба в ранна седмица съм, ЧХГ стигна 25 и започна да спада, Прогестеронът се оказа 7, веднага
Скрит текст:
започнах Утрогестан и започна да се вдига, но за бременността вече беше късно. Според доктора ми ниския прогестерон е попречил на хубавата имплантация. Пак според него това често се наблюдава при жените след изкаран Ковид - ниски нива на прогестерон.

Здравей!
Много съжалявам.
Дано следващият път всичко да бъде наред и да си имате здраво и хубаво бебе.

Няма добавка, която може директно да влияе на нивата Прогестерон.
По-добрият вариант е лекар да ти назначи прогестин при съмнение за бременност или всеки МЦ след О.
При закъснение, проверяваш ЧХГ и Прогестерон - ако има бременност, продължаваш с прием на подходяща доза прогестин.
При прекратяване развитието на бременността, по-бързо започва да пада прогестерона, сравнено с нивата на ЧХГ.
Прогестеронът не трябва да пада под 20 ng/ml при бременност или ако се понижи да е леко и за кратко.

Благодаря ти, Денис! Това е и моят план, видя ли положителен тест да пусна ЧХГ и Прогестерон и да реагираме според резултата. Чудех се дали има специална добавка, която да може да помогне.

# 176
  • София
Ето все пак няколко добавки, но те действат повече на формирането на ДФ, на О. и на ЖТ и от там на синтеза на Прогестерон... т.е. те не могат да повлияят пряко започнал вече синтез на Прогестерона, след О.
Ако искаш, опитай:
Омега 3, Омега 7
Ликопен
МВИ
Магнезий, Цинк
Вит. А, Е, Д, С, В-комплекс
Астаксантин
Мелатонин ( 2,5 до 3,0 мг. - това е дозата, която влияе най-добре на репр. функция и на синтеза на Прогестерон) - приема се вечер, преди сън... не по-късно от 23:00ч... за да съвпада с естествения пик на Мелатонина)

При бременност - спираш всичко.
Приемат се постоянно, само вит. А (Бета-Каротин) от М. до О.

# 177
  • into the blue
Дъщеря ми е с поликистозни яйчници, гинеколожката й е изписала пикозитол и й е казала да иде на ендокринолог.След направени хормонални изследвания тестостерона й не е в норма, висок е. Изписан й е dhea 50 мг да пие 6 месеца и да иде пак на преглед при гинеколог.
Въпроса ми е дали има хранителна добавка, която би й помогнала за понижаване на хормона, без да приема dhea и трябва ли да се притеснявам и да идем на второ мнение

# 178
Какви добавки могат да се взимат след трансфер ?

# 179
  • София
Дъщеря ми е с поликистозни яйчници, гинеколожката й е изписала пикозитол и й е казала да иде на
Скрит текст:
ендокринолог.След направени хормонални изследвания тестостерона й не е в норма, висок е. Изписан й е dhea 50 мг да пие 6 месеца и да иде пак на преглед при гинеколог.
Въпроса ми е дали има хранителна добавка, която би й помогнала за понижаване на хормона, без да приема dhea и трябва ли да се притеснявам и да идем на второ мнение
На каква възраст е девойката?
Не виждам Е2, а той се тълкува заедно с ЛХ, ФСХ и с всички андрогени ( а при нея има и отклонения?!)
Изследванията не показват в момента ПКЯ, което е добре.
На кой ден от МЦ са правени изследванията?!... защото, 17ОН Прогестерон е висок, но той се изследва точно на 3 ден от МЦ... респ. може да не е обективен.
След като Тестостерон и 17ОН Прогестерон са високи, трябва да се изследва и ДХЕА и лекар - Ендокринолог да прецени какъв е проблема (яйчници или НбЖ)
Според мен, не е редно да приема ДХЕА... защото той повишава Тестостерон, Е2 и ДХЕА.... а и може и той да е висок?!
За Андрогените - ако са високи и причина са НбЖ, лекар ще назначи терапия.
Може да приема Мио + Д-Хиро Инозитол... да провери нивата на цинк, мед и селен ( те участват в метаболизма на андрогените, но може и да са по-високи от нормалното и от там и по-високи нива на някои андрогени)
Пролактинът е малко висок - да провери ТСХ, Т3 и Т4.
Може да приема добавки за подпомагане на О. - ако има О. има прогестерон, а той потиска синтеза на андрогените.

Какви добавки могат да се взимат след трансфер ?
Само ФК, Магнезий...
Ако има бременност - DHA, МВ за бременни, ПроБ за бременни,  витамини и минерали, ако има дефицити, за попълването им, но дозата се определя от лекар. ... Колаген...
По-добре се консултирай с лекаря си.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 15:05 от denis©

Общи условия

Активация на акаунт