Хранителни добавки за подпомагане на репр. функция - 13 тема

• 10 753
  • 190
  •   1
Отговори
# 135
колко време приема витамин А и Е докато се появят резултати?

# 136
Веднага - пих го 10-11 дни дни от първи ден на цикъла, после го спрях и така може би два месеца. От първия месец спряха зацапванията.

# 137
Задължително ли е да се започне от първия ден на цикъла или не е проблем и по- късно

# 138
Всъщност от втория-третия, тоест от началото на цикъла.

# 139
Денис, мога ли да пия масло от вечерна иглика, докато приемам Регулон или лекарства за стимулация като Летрозол или Кломифен?

# 140
  • София
Денис, мога ли да пия масло от вечерна иглика, докато приемам Регулон или лекарства за стимулация като Летрозол или Кломифен?
Да, можеш, но е редно да се консултираш и с лекаря си.
Преди години, повечето лекари не одобряваха приема на добавки, успоредно със стимулации, но последните 7-8 г. нямат вече нищо против, защото се убедиха в техните ползи за формиране на по-хубави ДФ, от които се развиват по-силни и здрави ембриончета в последствие.
Много е важно, разбира се какво се приема, в какви комбинации, дози и форми.
Ако лекарят позволи, дозата е 2х1300мг, от М до М, след по-мазно хранене.
От мен, Успех! - ще чакаме хубави новини Peace

# 141
Здравей,Денис.Пия PH  pro вече доста време,но искам да добавя още неща за подобряване качеството на яйцеклетките т.к.са с лошо качество и не успяват да стигнат до оплождане.От етикета на PH pro разбирам ,че тези дози се съдържат във всичките шест капсули ,които пия вечер.Но мога ли да добавя към тях и още неща за сутрешния прием?Например мио-инозитол ,аргинин и NAC .Както и още витамин Д.Какво би ме посъветвала ?Благодаря !

# 142
Здравейте!

Искам да попитам как се приема Витекс, когато целим забременяване? От М до Овулация или през целия период - от М до М? Срещнах противоположни мнения във форума.

Благодаря! Simple Smile

# 143
  • София
Здравей,Денис.Пия PH  pro вече доста време,но искам да добавя още неща за подобряване качеството на
Скрит текст:
яйцеклетките т.к.са с лошо качество и не успяват да стигнат до оплождане.От етикета на PH pro разбирам ,че тези дози се съдържат във всичките шест капсули ,които пия вечер.Но мога ли да добавя към тях и още неща за сутрешния прием?Например мио-инозитол ,аргинин и NAC .Както и още витамин Д.Какво би ме посъветвала ?Благодаря !
Здравей!
Да, може да включиш и други елементи, а на някои, които се съдържат в този продукт, да увеличиш дозата, чрез допълнителен прием.
Напр. Инозитол - още 2000мг
малко CoQ10 (ubiquinol) - 100mg
R-ALA - от 100 до 1000мг, колкото може да си позволиш
NAC 2x 600 mg
Аргинин 2х500 мг
Омега 7, Омега 3, МВИ, Таурин, PQQ, Ресвератрол, NR, Биофлавоноиди, Астаксантин, Ликопен, Колаген (тип I и III или само I, ako намериш )... всичко е важно и действайки в синергия, има максимален ефект, вкл. и върху качеството на яйцеклетките.
Увеличи малко и вит. С  ( той също действа като антиоксидант) - 500 до 1000мг, приети на 2-3 приема

Здравейте!

Искам да попитам как се приема Витекс, когато целим забременяване? От М до Овулация или през целия период - от М до М? Срещнах противоположни мнения във форума.

Благодаря! Simple Smile
Здравей!
Витекс се приема от М. до М., като на 5-6 месеца/МЦ прием, е добре да се направи 15-20 дни почивка

# 144
Някой пие ли ашваганда и как влияе на хормоните при жените? Някакви отзиви и наблюдения?

# 145
  • Be realistic - plan for a miracle.
На някои влияе добре, на други - не. Като всичко Simple Smile До организъм е. Може да тестваш и да видиш как ще ти е. Или да се консултираш с лекар, с нутриционист или друг специалист.
При някои регулира цикъла, а при други го разбърква (скъсява, удължава...) Аз бях от вторите.
Води се, че регулира и нервната система иначе. Но не трябва да се забравя, че съдържа фитоестрогени.

# 146
От вечерна иглика ме боляха гърдите чак кисти тръгнаха, така че с тези фитоестрогени малко съм резервирана дори и за пробване....

# 147
Ашваганда сваля кортизола, доколкото знам. Ако си с нисък, ще го свали още и едва ли ще се чувстваш добре.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 19:42 от One*

# 148
А моя кортизол е съвсем съвсем на горна граница 17.6 при референтни до 18.4. Чудих се и аз дали да не пробвам да го сваля малко с ашваганда.

# 149
Може да пробваш, моят е на долната граница 5.8 при 4.5 долна граница и 20 горна и няма да ми е от полза

Общи условия

Активация на акаунт