Какви задължения има свидетеля

• 559
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,искам да попитам някои неща относно сватба на която съм канена,тъй като никога не съм била на сватба и не съм запозната
Сестра ми ще се жени в много тесен кръг само те двамата и свидетелите и техните семейства. Аз като нейн свидетел какви задължения имам?
Какъв подарък например трябва да подаря?

# 1
  • Melmak
Какъвто желаеш.

Ако си свидетел трябва да си носиш личната карта и да си пълнолетна.

# 2
Като цяло трябва да се подпишеш само

# 3
Питай ги какво искат. Ако не искат нищо - вземи им ваучер за спа или нещо подобно символично и им вземи нещо по-голямо, ако искаш, когато измислят.
Свидетелите дават лична карта и се подписват.
Вече ако ще ви ползват като кумове от гледна точка на традиционните неща - кумата купува букета. Моята ни купи и чашите и шампанското, защото не я слуша главата и беше по-ентусиазирана от нас Simple Smile Ние им подарихме тениски с бродерия (с риза се кани кум по традиция). Те на нас - нищо. Перфектно си ни беше Simple Smile

# 4
  • София
Разбери се със сестра си. Това е нейната сватба и тя трябва да реши как иска да го отбележи.
Иначе ти трябва само личната карта и да се подпишеш, където ти покажат.

# 5
И да я питам нито ще каже какво иска,нито какво трябва аз да направя, затова питам тук:)

# 6
Няма как да знаем как си представя тя деня Simple Smile Питай я дали иска букет, дали си е набелязала чаши... И ти няма как да знаеш, ако не ти каже. Принципно може и само по документи, без церемония. Тези неща поне е хубаво да ги имат планирани.
Ако не споделя нищо ѝ кажи, че ще отидеш по анцуг и като подпишеш си тръгваш, може тогава да вземе да сподели дали има планиран обяд например... Не знам, странно ми е. Ние подписахме в същия състав, даже без брат ми и въпреки това имахме организация.

# 7
  • Melmak
Трябва да я питаш дали ще има церемония. Ако не са платили за такава е просто отивате, без музика и почести удряте по един подпис за 1 минута и чао. Ако желаете музика и приветствия, младоженците предварително заявяват и заплащат такса за това. Тогава служителката в обредния дом казва красиви слова, влиза се под музикален съпровод. На нашия подпис бяха само родителите и кумовете, самата ни сватба беше следващата седмица. И въпреки това платихме за тази церемония, имахме пенливо вино и кристални чаши за наздравица. Аз си ги купих сама, защото влязохме в един магазин и ги харесахме. По принцип може и кумата да гикупи. Сестра ти е това, питай я ще има ли церемония, иска ли букет, иска ли сватбени чаши.

# 8
Тя живее доста надалеко и се виждаме рядко...каза че само ще подпишат и после ще се почерпим
Тя живее на 400 км с това момче а аз и семейството ни сме в друг град и само аз ще бъда от нашето семейство
Тя каза че всичко ще организира

# 9
  • Melmak
Значи сигурно не очаква да правиш някакви конкретни неща, като да купиш чаши, късметчета за хвърляне и подобни.

# 10
  • София
Моите вече омъжени дъщери живеят на 1500 км и всичко организирахме по телефона и по интернет. Хем си бяха тържества.
Щом е казала, че ще си организира сама, значи не очаква нищо от теб, освен да присъстваш и да се подпишеш.
На почерпката после ѝ дай известна сума от семейството и готово.

# 11
Моите вече омъжени дъщери живеят на 1500 км и всичко организирахме по телефона и по интернет. Хем си бяха тържества.
Щом е казала, че ще си организира сама, значи не очаква нищо от теб, освен да присъстваш и да се подпишеш.
На почерпката после ѝ дай известна сума от семейството и готово.
Да и аз така мисля да направя Simple Smile
Каза,че по-нататък вече ще направи събиране със семейството може би тогава вече ще имам повече задължения

Общи условия

Активация на акаунт