Проблем с кола закупена от Автокъща

• 903
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, вчера приятелят ми си закупи кола втора употреба от Автокъща. Днес я закара на сервиз да й сменят филтри и т.н, оказа се обаче, че автомобила е в окаяно състояние, проблем с двигателя и куп други неща. Може ли нещо да се направи и да предяви претенции към Автокъщата ? Връщане на автомобила и парите?
Колата е на стойност 12 хил лв, като само 8 Хил са фактурирани, другите са кеш.

# 1
Пробвайте да говорите с търговците или се свържете със защита на потребителите да ви кажат какви са ви опциите
Но според мен малко вероятно доброволно търговеца да ви върне парите

# 2
Да, аз също се съмнявам доброволно да върнат парите, затова се интересувам има ли законен вариант това да стане ?

# 3
Обади се в защита на потребителите
Все пак сте дали пари

# 4
За съжаление нищо не може да се направи. Не се ли качихте да я покарате преди да я купите?

# 5
Ще пие студена вода за съжаление. Но нищо не пречи да се свържете с КЗП, дано пък да има начин......

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 17:44 от Пролетно цвете

# 6
Покарахме я, тествахме я, вървеше си и всичко изглеждаше наред.
Звънях в Комисия за защита на потребителите, може в едномесечен срок да се направи рекламация, независимо че е закупена втора употреба. Ще видим какво ще стане от тук нататък, след като говорим с автокъщата.

# 7
Пробвайте да им предложите да я заменят с друга.
В сервиза ако не са ви познати, първо я минете и през друг сервиз.

# 8
А ако не е тайна за кой град става дума?

# 9
Още с врътката за доплащането на ръка трябваше да ви светне лампичката, че нещо не е ОК.
Сега, дори и да постигнете някакъв успех, парите, доплатени на ръка, най-вероятно няма да ги видите. То, и не можете да претендирате за тях, защото и вие  сте нарушили закон.

# 10
  • София
Мисля, че нищо не може да направите. Разчита се на това, че преди да се купува, на колата се извършва оглед и сте се съгласили със състоянието и. Освен да си я отремонтирате, друго едва ли имате какво да направите.  Ще глътне още парички, но поне няма да занулите.  Съжалявам.

С оглед на взаимопомощта и аз моля да споделите за кой град става дума, коя е автокъщата и каква е колата /по възможност модел, година, вид двигател/ Blush

Общи условия

Активация на акаунт